Slovenski biser prejema nove pohvale. Vsem dobro znani popotniški vodnik Lonely Planet je Blejsko jezero razglasil za najbolj fotogenično destinacijo na planetu.

Lonely Planet je Bled poleg tega v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij uvrstili med deset destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja.

Bled, ki je pristal na šestem mestu, opisujejo kot destinacijo naravnih lepot z edinstvenim otokom s cerkvijo, so ponosno sporočili iz Slovenske turistične organizacije. 

Poseben poudarek so tokrat ustvarjalci vodnika namenili trajnostni usmeritvi destinacij in zato ne preseneča, da se je Bled, kot zelena destinacija in prejemnik zlatega znaka Slovenian Green Destination, znašel na seznamu. 

Poleg Bleda so se na seznam uvrstili še jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru - Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa pohodniška pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Zdaj ko narod ne potuje dobivamo puno nagrad pa zvezdic, ko se bo pa odprlo pa bomo šli v pozabo. Isto kot, ko imajo političari krizo, ženske potisnejo naprej.

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Edijno ka se zavedamo da nemamo mi absolutno nič(nula) od toga!

Karl Marx (nepreverjen)

Ena taka še tradicionalna slovenska družina, kjer se zberejo 3 generacije pri družinskem nedeljskem kosilu šteje sigurno več kot 10 članov.
To sedaj pomeni, da v kolikor želijo imeti skupno nedeljsko kosilo morajo vložiti vlogo na NIJZ.
In, če bo tisti dan, ko se vloga rešuje Kreku zjutraj padel lulek v levo hlačnico, bo to pomenilo negativni odgovor.
Če bo pa Kreku padel lulek v desno hlačnico pa bo odgovor pozitiven.
Pa k družinskemu kosilu je treba še prišteti 30 EUR, ki ga za obdelavo vloge vzame NIJZ, kateri je itak že plačan iz proračuna in imajo plače, če kaj delajo ali ne delajo

Starejše novice