Zaradi novih okužb je Ljutomer prehitel Metliko po številu okuženih osebah.

Kot so sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo 7.4.2020 do 24. ure opravljenih 30.669 testiranj, od tega je bilo 1103 pozitivnih testov. 

Po epidemioloških podatkih, ki so jih prejeli do sedaj, gre za 1091 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, tri osebe pa so testiranje opravile v tujini.

Te osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij:

342 iz osrednjeslovenske,
239 iz savinjske,
110 iz jugovzhodne Slovenije,
90 iz pomurske,
89 iz podravske,
68 iz gorenjske,
43 iz koroške,
29 iz primorsko-notranjske,
24 iz zasavske,
20 iz goriške
19 iz obalno-kraške, ter
10 iz posavske regije .
Osem obolelih je tujih državljanov.

Kar 62,2 odstotka vseh okužb v Pomurski regiji izvira iz Občine Ljutomer, kjer so zabeležili 56 okužb s koronavirusom. Ljutomer je tako tretja občina v Sloveniji po številu okužb s koronavirusom, regija Pomurje pa je četrta po številu okužb glede na statistične regije v Sloveniji.

VIR: NIJZ
VIR: NIJZ
VIR: NIJZ

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rote Mütze (nepreverjen)

Pristojni skrajni čas je da nekaj ukrepate , če že niste prepozni .

Lotmerzanar (nepreverjen)

Metliko smo pustili za sabo, sedaj naskakujemo Smarje pri Jelsah. Ignoranca in nesposobnost na enem kupu. Se vedno so vsi na polozajih, se vedno obvladujejo situacijo, se vedno imajo ministra/vlado, ki jih podpira. A jih podpira, ker sami niso zmozni stati??

LTD33 (nepreverjen)

Ma OK... V ljutomerski občini je 93% okuženih iz ene same kuče - dom ostarelih Ljutomer. Če se ne motim so tan zaj zrihtali nekše ukrepe tak, ka paničariti glih nej trbej. Neje zaj pol Pomurja oz. Prlekije betežno. Narod se bole ali menje drži navodil. Vse pod kontrolo.

12 (nepreverjen)

To je pa bil finis...upam da je cilj blizu

Picekkk (nepreverjen)

No, vsaj nekje so pri vrhu, če je že vse ostalo zavoženo😪

hhhg (nepreverjen)

Logično, da je četrta regija po okuženosti, ko pa imamo med sabo veleume, ki pravijo, da se ljudje delajo v Italiji, da umirajo in da ta kitajski virus niti ne obstaja! Tudi njihov IQ baš ne obstaja... Že sama statistika vam pove, kolikšen je npr. IQ v Pomurju, napram Primorju npr.

Starejše novice