Dobrodelni škrati Krisu pomagali do neprecenljivega zdravila, preostanek bodo razdelili med še pet pomoči potrebnih otrok.

Pred dobrim tednom dni je Kris Zudich v Los Angelesu prejel revolucionarno zdravilo, ki mu bo rešilo življenje. Učinki zdravila zolgensma, trenutno dostopnega le v Ameriki, naj bi bili hitri, a je težko reči, kako bo v resnici, je povedala Krisova mama Ana Jerak.

Dečku, ki se sooča s spinalno mišično atrofijo, je do zdravila pomagala skoraj vsa Slovenija. S srčno pomočjo dobrih ljudi so sredstva v okviru akcije Podari življenje - za Krisa zbirali v društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki.

Kot so sporočili iz dobrodelnega društva, je Kris po prejemu najdražjega zdravilo na svetu zdaj na poti proti novim nasmehom in korakom. Na transakcijskem računu društva je medtem ostalo 1.666.437,59 evra presežnih sredstev, ki bodo prav tako šli v dober namen. S preostalim denarjem bo namreč pomoči deležnih še pet malčkov:

»Že v mesecu decembru bomo v šopku jabolk navdiha pomagali petim otrokom, ki jim želimo pričarati prijaznejši in lepši vsakdan,« na družbenem omrežju Facebook pojasnjujejo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki.

Vir: Facebook (Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice