Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so v včeraj, 29. novembra, opravili 1880 testiranj na koronavirus in potrdili 428 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 22,8 odstotka.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 75.733.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1106 okužb ob 3644 opravljenih testih, delež pozitivnih testov je znašal 30,35 odstotka.

Včeraj zabeležili 51 smrtnih primerov

Včeraj je umrlo 51 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 1435. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1298 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 205 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 36 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mordor1 (nepreverjen)

Torej so ukrepi brezveze. Mesec dni smo že doj zaprejti pa nič neje boukše. Iziroma je še slabše saj podjetja propadajo, ljudje ostajajo brez služb... Če bi nej meli teh ukrepov bi verjetno bile številke okuženih in umrlih iste, edino ekonomska katastrofa bi bijla menša. Ali to naše vrle političare ne briga, oni dobijo sakši mesec na TRR, pa vmejs si še malo zdignejo plače ka nedo srmačeki lačni. Delavci pa iz meseca v mesec nićje plače zaradi krize.

Cato the Censor

Ni mi jasno v kaksni drzavi se zivi. Prvi na svetu!!! po umrljivosti zadnje dneve. Pa to bi vsaksna budala odstopila in priznala da ni kos nalogi. Pa to je huje kot Bantustan..ziveti med bonomo opicami, tak dalec smo prisli. Tisti inkvizitor Rozman pa Beowitch tupijo eno in isto, mediji pa jim dajejo rezerviran prostor. To kar sta povedala bi lahko en mesec nazaj posneli pa vrteli ko lajno vedno znova.

VRANA (nepreverjen)

Katera država je pa zgled, kako se spopadati s tem sranjem??? Potemtakem morajo odstopiti VSE vlade na svetu, ali kako je to zdaj???
Ljudje ne ločijo več med politiko in višjo silo, naravnimi nesrečami,.... Samo kričijo v vsej svoji sovražnosti !!!

In reply to by Cato the Censor

dr.doktor (nepreverjen)

Trenutno so največja naravna nesreča od farmacije podkupljene vlade skoraj po celon svejti.... in pa imbecili keri tej vlade in njihove bolane ukrepe zagovarjate.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Imbecil si kvečjemu ti in tvoja mama ter atek!!! Zdaj mi pa povej primer, kje tole sranje od korone obvladujejo zgledno, vrhunsko, oh in sploh !!!!
Če nimaš odgovora, potem raje zapri gobec!!!

In reply to by dr.doktor (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Janša je pa odgovoren za smrt 50 lüjdi. Zdaj jih ma na vesti že skoraj 1500. Gda ga vržemo mo vse preiskali pa v zatvor z njin. Ne gine njemi dosmrtna ječa.

Gost5 (nepreverjen)

Čimprej odstraniti omejitve gibanja med občinami - če je že potrebna omejitev je naj na regijo ali upravno enoto. Policijska ura lahko ostane saj na normalne državljane ne vpliva. Čimprej odpreti vse dejavnosti, seveda z upoštevanje nekih minimalnih pogojev (razdalja, nošenje maske, razkuževanje rok). Odpreti šole. Zaščiti starejše in to je to. Za vse, ki se minimalnih pogojev ne bodo držali pa povečati kazni.

dr.doktor (nepreverjen)

Pa pozabo si še omejniti en kup pomembnežov in veljakov kerin se vseh predpisov, omejiten in zakonov nebi trbelo držati. Itak so vse tej neumnosti samo za običen narod, ostalih 25% lidij v Sloveniji se lejko brez problema giblje in dela ka ščej, zato ka jin je politika v vseh prepovedih pustila odprejta vrata z navedbo najmenje 10 izjem za kere prepovedi ne veljajo.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

Bučkoe (nepreverjen)

Ukrepi so že dobri,samo držati bi se jih morali vsi. Zdi se mi,da levi debili načrtno širijo okužbo,da bi potem vse naprtili Janši, tudi za ceno lastnega zdravja,tako so že zblojeni.

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ja, seveda, vse so opet levi krivi. Pa Zlatkoja pa Potrča si pozabo... Pri uspešnon prvon vali je vse zasluga politike, za katastrofalen drugi val pa so krivi levičari... Janša nemre biti nikdar krivi. To je v nasprotji z desničarsko logiko...
In, eni ukrepi so dobri, ampak zapretost v občine ali pa maske na proston k tomi definitivno ne spadajo...

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

risko (nepreverjen)

Kdor dela, tudi greši. Puške v koruzo pa se ne meče!

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

dr.doktor (nepreverjen)

Te pa mi zdaj povej kak se lejko trenutno NE držiš ukrepov? V gostilne nemreš, v večino trgovin nemreš.... še v tiste kere so odprejte nesmiš not, če se ne držiš ukrepov, na dogodke nemreš, nega koncertov, nega javnih druženj in zbiranj, lidje nemrejo nikan..... niti na nekše obiske ne odijo več v velkon števili ka se bojijo kazni in pa ka jih nede pokvarjeni sousid prijavo. Vsi se držimo policjske ure, ogromno lidij dela od doumi..... A večina okuženih se pojavlja v domovih za ostarele in v bolnicaj. Ka te lekar levičari odijo od doma do doma pa od bolnice do bolnice pa z lopatami vorus not mečejo? Ges ne vidin problem v Janši pa politikaj, ka to je itak ista golazen vedno ne glčede na to keri stranki in keri opciji pripadajo, vejči problem vidin v neumnomi imbecilno zarukanomi narodi keri je zaradi vseh teh stvari že čistak ponoro.

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

Bučkoe (nepreverjen)

Veliko jih gre v trgovino mimo razkužila,šlatajo sadje in zelenjavo brez rokavic,pri blagajni dihajo za vrat in če jih opozoriš,te še nahrulijo. V glavnem moški od 20 do 40 let. Morda bodo tudi oni kdah zboleli,pa da vidimo junake.

dr.doktor (nepreverjen)

Očitno so moški med 20 in 40 še edini normalni v toj državi. Vse ostalo je že zdavnaj ponorelo od tej masovne histerije.

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

stari prekmurec (nepreverjen)

Bučkoe pozabo si na Milana Kučana. On je sigurno zrikto veliko pošilko virusa s Kitajske samo naj zajebe Jančija Puklastoga !

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

cipkoool (nepreverjen)

Marko Vidojković: PLAĆEN SAM DA LAŽEM KAKO KORONA POSTOJI
Lažemo vas sve vreme, samo da biste nosili maske. Niko nema, niti je imao koronu, a kamoli da je od nje umro

MARKO VIDOJKOVIĆ / 28. Novembar 2020
PODIJELI:

Kada govorim o koroni, zaraženima i mrtvima, najviše negativnih komentara na društvenim mrežama veli kako sam se prodao. I ne samo ja, doktori koji govore o zdravstvenom sistemu koji se raspada su se prodali. Njihove suze su suze radosnice zbog velikih isplata, a kad se isključe kamere, svoje krokodilske suze brišu novčanicama od sto dolara. I ne samo doktori i ja, svi mediji koji govore o zaraženima i mrtvima od korone debelo su plaćeni da to rade. Tako barem tvrde komentatori na društvenim mrežama.

U pravu su. Početkom marta, tačnije šestog marta, tačno u 7:06, odnosno 6:66, dobio sam poziv s broja 066-666-666. Ne oklevajući, javio sam se, u nadi da je to Đavo, koji će mi ponuditi neke pare. Tako je i bilo.

„Alo“, zarežao je s druge strane jezivi, a opet primamljiv glas.

„Da?“, izgovorio sam, pun nade.

„Idi u ulicu tu i tu, broj taj i taj, čekaju te ugovor i dobra lova.“

Poslušao sam ga i otišao na naznačenu lokaciju, koja se, to je sve što smem da vam otkrijem, nalazi u naselju Medaković 3. Ispred crvene kuće, sagrađene naopačke, tako da joj se krov nalazi na temeljima, a temelji na krovu, otegao se red. Ljudi moji, koga sve tu nisam video. Sve političare, opozicione i režimske, Jugoslava Ćosića, urednike svih novina i televizija, novinare svih novina i televizija, nekoliko hiljada doktora i medicinskih sestri, prepoznao sam i Dr Kona a pored njega je bila i jedna plava, malo jača riba. U redu sam zatekao i svog kolegu Nenada Kulačinu, pa sam ga pitao: „Je li, ko ti je ova?“, poznavajući njegov ukus, a on mi je odgovorio: „Mare, ona će ti biti glavna u ovom poslu.“

U redu sam video Aleksandra Trifunovića, glavnog urednika Buke, sa dva ručno izrađena hleba u rukama, pa čak i Aleksandra Vučića, uz stotine hiljada meni nepoznatih građana. Niko nije imao pojma o kakvom se poslu radi, a posebno je čudno bilo to što niko ko je ušao u tu kuću iz nje nije izašao. Kroz nekih sedam sati, na red je stigao prvo Kulačin, a posle dva minuta, vrata su se otvorila i ja sam stupio levom patikom u tamu. Oprezno sam koračao mračnim hodnikom ka prostoriji u kojoj je gorelo crvenkasto svetlo. Tamo me je sačekao Đavo. Crven, s rogovima, u armanijevom odelu. Sedeo je u fotelji od ljudske kože, za velikim stolom od punog drveta, na čijim su ćoškovima bile ljudske lobanje, sa upaljenim svećama na temenima. Prekoputa Đavola nalazila se drvena školska stolica.

„Sedi, Vidojkoviću“, obratio mi se i ja sam seo. „Potpisuj“, naredio je, mahnuvši kopitom ka papiru koji je stajao ispred mene.

„Izvinite, a šta je to?“

„Ugovor, brate, na neodređeno. Od sad ima da pričaš kako korona postoji, kako ubija, kako je opasna, svako ko umre, umro je od korone, i tako to. Snaći ćeš se, neće ti biti prvi put da lažeš u okviru ugovora koji si sa mnom potpisao.“

„U redu“, rekao sam i potpisao. „Jel ima nešto na šta posebno treba da obratim pažnju?“

„Maske. Maske su ključne. Moraju svi maske da nose. Loži ih do iznemoglosti. Maske, maske, maske! To je ključno. Bez maski na svakoj njušci džaba nam ritual... ovaj... posao.“

„Uz sve dužno poštovanje, gazda, to za maske će da bude najmanji problem.“
„Ne budi naivan, Vidojkoviću. Mudri su srpski pravoslavni vitezovi. Neće se oni tako lako maskama predati, još uvek se sećaju Jasenovca i maljeva...“

„I tamo su morali da nose maske?“

„Joj, koliko si glup. Oprezni su, Bog ih je obdario natprirodnim instinktima i opiraće se nošenju maski, čak i kada bude izgledalo da i njihovi rođaci umiru od korone.“

„A neće umirati?“

„Ma, gde će umirati. Svi su uzeli lovu, kao i ti, praviće se mrtvi. Ako neko slučajno i umre, napisaćemo da je korona. Samo ti širi paniku i maske, insistiraj na maskama!“

„A isplata?“

„Svakog šestog u mesecu, šesto šezdeset šest hiljada dolara, od Đerđa Soroša. Malo li je, a?“

„Šta da navedem kao osnov priliva, pitaće me u banci.“

„Ugovor sa Đavolom, a šta drugo. Ajde, sada, pali, čeka me još nekoliko stotina hiljada budućih potpisnika.“

„A šta ću s Vučićem? Moram da ga karam.“

„Karaj ga, ko ti brani. Jebi ga kao jare u žbunju, uvek me lepo nasmeješ. To je između vas dvojice, neću da se mešam.“

„U redu, doviđenja. Hvala na...“

„Ne, ne nazad, na ova vrata izađi“, naredio mi je, a sa leve strane su se odjednom stvorila narandžasta vrata i ja sam pošao ka njima. „Znači, maske! Maske su ključne!“, dreknuo je za mnom, ja sam uhvatio kvaku, vrata su se otvorila i isisala me iz te čudne kuće.

Obreo sam se na ćošku Stanislava Sremčevića i Kulina Bana, pedeset metara od zgrade u kojoj živim. Potrčao sam, sav ushićen. grčevito stežući u rukama ugovor sa Đavolom.

Eto, sad znate. Lažemo vas sve vreme, samo da biste nosili maske. Nisam baš shvatio zašto je to toliko bitno drugoj ugovornoj strani, ali on zna najbolje. Svi vas lože, novinari, političari, režimski doktori, antirežimski doktori, navodni pacijenti, lakši, teži slučajevi. Niko nema, niti je imao koronu, a kamoli da je od nje umro. Nekoliko hiljada njih plaćeno je da odglume svoju smrt, eno ih, kupaju se na Bahamima i jebu kurve u luksuznim hotelima. Sve samo da bismo vas naterali da nosite maske. A pošto ste lukavi i mudri, baš kako je Đavo i predvideo, opirete se i ne date se zavarati, pa je čitava akcija potrajala, zbog čega vam se zahvaljujem, jer što duže traje posao, to mi više love pristiže.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice