Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 3. aprila, opravili 2797 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 720 novih okužb, gre za 25,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 18.903 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 207.376. Število aktivnih primerov je trenutno pri nas 14.110.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1296 okužb ob opravljenih 4998 PCR testih, šlo je za 25,9-odstotni delež. 

V bolnišnicah 535 covid bolnikov

Včeraj je umrlo sedem oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4075.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 535 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 124 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 25 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je na današnji dan že 1058, za prehod v rumeno fazo se mora to povprečje znižati pod 1000.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cocostr (nepreverjen)

STOP LAŽNI PLANDEMIJI IN PREVARI ČLOVEŠTVA! STOP LAŽNIVIM MEDIJEM!

Hshsh (nepreverjen)

Ko da virus zna, ka mamo Velko noc... Butasti naslov... Pa kda te enjali pisati, mediji nasplosno, o stevilkaj, te de se koncala epidemija. Zakoj niti eden medij ne naslovi vprasanja vladi: Zakaj se hitri testi ne racunajo zraven pri izracunu deleza pozitivnih testov?
Zato, ka bi bile cisto druge cifre... Tiate cifre pa nebi prinesle zasluzka dolocenin lidan.

00,03% (nepreverjen)

Ta korona je nateg stoletja. Vsi pa samo promovejrajo cepivo kak edino rešitev. Mislen ka je čas ka narod zbisnej pa ka se naprave čistka na celotnon vrhe

Starejše novice