V Mariboru bodo zvoki siren dve minuti opozarjali na pričetek deaktivacije prve bombe. Sirene bomo znova zaslišali okoli 16. ure, ko bo konec možne nevarnosti.

V dvorani Tabor, ki je odprta že od 8. ure, so občane pričakali predstavniki civilne zaščite in predstavniki območnega združenja Rdečega križa Maribor. Zagotovljena je namestitev, zagotovljene so postelje, koce in vse ostalo, kar ljudje potrebujejo. Vhod v dvorano Tabor je iz parkirišča.

V radiju 300 metrov od lokacije bombe so morali evakuirati okoli 80 ljudi, na varno je bilo potrebno umakniti tudi avtomobile in drugo premoženje.

Deaktivacija v živo

Potek deaktivacije bomo v živo spremljali in obveščali o vseh aktivnostih ter novostih. 

12.30 - Bomba je v jami
12.00 - Sprožena sirena, deaktivacija bombe se je pričela
10.30 - Zaključena evakuacija, v dvorani Tabor je 26 ljudi in tudi 3 mačke

V soboto so na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark in starih mariborskih zaporih, kjer gradijo trgovino Lidl, našli neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne.

V neposredni bližini železniškega mostu med Mlinsko in Plinarniško ulico pa so v nedeljo popoldne odkrili še eno neeksplodirano ubojno sredstvo. Deaktivacija prve se je pričela danes, v nedeljo pa bodo uničili še drugo.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Xyzkra (nepreverjen)

Ovoga prizadetoga žutoga pišeka naj pošljejo da jo deaktivira, tistega ki nas zmerja z mađari, violaš napihnjen

OTIKA (nepreverjen)

Delajo cirkus s tema dvema bombama, do zdaj ka so pa tan ležale, pa za njih nihče ni vedel pa ni bil problem. Mislim ka pri vsem krepko pretiravajo z evakuacijo, če bombo zakopajo 8 m globoko pa jo sprožijo nastane samo krater pa nič drugo. Vej pa če to pride Bog ne daj do kakšne vojne ti bodo vsi sposrani.

fhrthth (nepreverjen)

ka so drek evakuerale. Čakale so 1000 lujde prišlo pa 20. Vejpa lidij bole kurac pa sake drujge zna ka je bomba že davno fuč.

In reply to by OTIKA (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF tebi to bombo v lampe nabasati pa jo aktivejrati ka de že enkrat mer z tvojimi butastimi komentarami. Debil.

In reply to by OTIKA (nepreverjen)

mehmet cafutnik (nepreverjen)

sem se pogovarjal s starimi ljudmi so mi povedali , da so po vojni namenoma zasipavali bombe in granate, saj nihče takrat ni razmišljal, da bo tam kdo kdaj kopal
Bombe in granate so zasipavali v okviru delovnih akcij

bingelj (nepreverjen)

Gasilci pa slikat in odklopit akumulator.

Starejše novice