Saj se še spomnite kamenčkov prijaznosti, ki so jih leta 2015 delili člani društva Humanitarček kot podporo bolnikom z multiplo sklerozo?

Prve pakete kamenčkov je izdelala likovna šola Atilem. Ideja je čez leta prerasla in kamenčki so postali zaščitni znak Mednarodnega dneva prijaznosti.

Lani je več tisoč kamenčkov prijaznosti prepravilo Slovenijo - projektu so se pridružili vrtci, šole in posamezni oddelki. Našli smo jih tudi na onkološkem inštitutu. Pri fotografiranju so se pridružile številne medijske hiše.

Že lansko leto so po končani akciji napovedali, da je letošnja ideja poslikati 10.000 kamenčkov, ki so jih prostovoljci že začeli izdelovati v marcu. Kolonije in posamezniki že barvajo kamenčke prijaznosti, pridružite pa se jim lahko tudi vi.

Kamenčke lahko barva vsak. Plaže so prav primeren kraj za to. Na kamenčke lahko narišete ali napišete dobro misel. Od barv pa lahko izberete akril ali tempere, ki jih polakirate. Lahko pa uporabite tudi lak za nohte.

Kamenčke lahko predate društvu Humanitarček ali jih ‘kopičite’ doma. 13. novembra bodo preplavili Slovenijo. Več pa lahko preberete na Facebook strani Humanitarčka v prihajajočih mesecih.

Pst: že sedaj lahko kakšnega pustite kje in opazujete reakcijo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice