*Fotografija je simbolična
Leto 2020 se počasi izteka. V mislih pa se nam že porajajo vprašanja o tem, kakšno leto je pred nami. Bo prav tako polno presenečenj kot letošnje ali lahko pričakujemo kaj več miru?

O prihajajočem letu smo se pogovarjali s priznano numerologinjo Lili Sorum

Kaj nam prinaša leto 2021?

Leto 2020 ozavešča drugo plat zgodbe ter našo lastno drugačnost, tudi temo. Torej lažje ali bolj jasno smo zaznavali kaj vse je narobe. V letu 2021 pa se pričakuje premik naprej, v smeri napredka in lepših časov, a vseeno še ne govorimo o novem načinu življenja. Sama dinamika leta bo hitrejša in mnogo bolj nestanovitna.

Predvsem se bomo učili sprejemati in upoštevati drugačnost, presegati meje in ovire na drugačen način. Morda bo šlo sprva za neke vrste radovednost, ki nam bo preko zanimivih slučajev, ki to niso,  prinesla razodetje.

Če se vedno družimo in pogovarjamo le s sebi enako mislečimi, bomo težko rasli. Nekdo, ki razmišlja ravno obratno kot mi, nam lahko razširi obzorja. Razumevanje nečesa ne pomeni odobravanja. Pomeni preprosto, da znamo razumeti. Stopamo v čas, za katerega je zelo nehvaležno predvidevati kaj točno te spremembe bodo, razen tega, da ne bodo trajne. 

Smo v večletnem procesu sesuvanja obstoječih sistemov, ki ne delujejo, zato ni presenečenje, da so ravno politični, zdravstveni in izobraževalni sistem na tapeti, da se po domače izrazim. Ta se je pričel leta 2011 in se bo zaključil 2023. Najbolj pomembno leto bo 2022.
 

Obeta se nam leto polno sprememb, pestro bo tudi na ljubezenskem področju

Kot posamezniki bomo mnogo lažje presegali lastne omejitve. Občutili bomo potrebo po spremembi in svobodi. Nekoliko bolj drzni bomo ter lažje bomo tvegali. Hitreje si bomo premislili, zato morda dobronameren nasvet: vsaka obljuba, ki jo boste dobili, se ne bo izpolnila.

Seveda pa bo to naporen čas za vse, ki se težje prilagajajo in prisegajo na tradicijo. Ne zamerite, pričakovati je, da se bodo okoliščine spremenile.

V ljubezni se nam obetajo pravzaprav še bolj pestri časi kot letos 

Leto 2020 je dobilo sloves leta ločitev, sedaj pa stopamo v energije, ki krepijo potrebo po svobodi. Vsi, ki se počutijo kakor koli ujete v odnos, v situacijo ali celo manjvredne, bodo najverjetneje občutili močno potrebo spremembi.

Po domače povedano, pojavil se bo »dovolj imam« občutek. Dobra novica je, da bomo lažje premagovali predsodke in zadržke v intimi. 

Vir: Instagram, Lili Sorum.

Kakšno bo leto 2021 kar se tiče poslovnega sveta?

V poslovnem življenju gre za čas negotovosti, zato se odsvetuje denimo odločitev za kredit in vse, kar je obvezujoče za dlje od desetih let. Odsvetuje se tudi dolgoletna investiranja, saj bo zaradi same nestanovitnosti energije izid zelo negotov.
 

V letu 2021 nemogoče postane mogoče

Na področju zdravja bo močan vpliv števila štiri (seštevek 2020) popustil. Ne preseneča, da se je leta 2020 pojavil virus, saj število štiri povezujemo s fizičnim telesom.

V letu 2021 pa vsekakor močno spodbujam več gibanja v naravi. Uporabimo to leto za več športnih dejavnosti, selitev in spremembe, za katere bi še tri leta nazaj trdili, da so nemogoče. Torej, pred nami je izvrstno leto za premagovanje svojih lastnih omejitev.

Poleg tega si ne bomo več mogli zatiskati oči, mogoči so tudi impulzivni odzivi. Po domače bi lahko temu rekli, da bo ponekod končno počilo po šivih. 

Gledano globalno, kaj nas čaka v letu 2021?

V svetu kot globalu govorimo o času, v katerem bosta svoboda in spoštovanje drugačnosti v ospredju. Torej, fokus bo na vseh, ki so kakor koli zatirani. Gibanja kot denimo Me Too in Black lives matter so le pričetek.

Obeta se nam več migracij – morda najbolj izrazita bo ravno premik v online svet. Vse bolj bomo globalno povezano in vse bolj lokalno razklani ali odmaknjeni. Prihajamo v preskušnje pristnosti medsebojnih odnosov. Včasih smo rekli »papir vse prenese«, zdaj pa morda lahko šaljivo dodamo »filter vse skrije«?

Numerologija je tisočletja stara veda, ki temelji na dognanjih in naukih. Je veda o številih, ki pomaga razumeti določeno obdobje, ne napoveduje pa prihodnosti, kot bi jo vedeževalka.

Razloži, katero področje bo poudarjeno v določenem času in namen izzivov, ki bi se lahko pojavili, ter dosežkov, ki so lažje dosegljivi. 
 

Naj bo to leto, ko bomo kot človeštvo končno presegli zastarele stereotipe in predsodke, si drznili biti kdor smo in sprejemali druge s strpnostjo, še zaključi Lili Sorum. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

predlagam
da Janša vsaj malo olajša ukrepe
Recimo da bi bila policijska ura od 10 zvečer pa do jutra
Da bi prvi pri cepljenju prišli na vrsto komunisti
D bi bila najmanjša penzija 500 evrov
da bi bila največja penzija 1000 evrov

-- (nepreverjen)

Pa ka debeli fuknjenec nebi vsaki den glupe komentare pijsal.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

nevenneven (nepreverjen)

samo naj ide to leto 2020 v pi..o m....o in tudi kitajčeki, ki so vse zajebali, vej pa je bilo celo leto sranje, celo ti zadnji meseci.

Starejše novice