Če pravkar gradite oziroma prenavljate svoj dom ali poslovne prostore, iščete nove poslovne priložnosti ali pa ste ljubitelj aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, ne smete zamuditi jubilejnega 50. MOS, ki od danes pa vse do nedelje poteka v Celju

Jubilejni 50. MOS prinaša še bogatejšo ponudbo in segmentacijo sejma na pet ključnih področij: MOS – gradnja in obnova doma, MOS – kamping in karavaning, turizem in prehrana, MOS – oprema in materiali za obrt in industrijo, MOS – poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini, MOS – izdelki široke potrošnje. 

Na 50. MOS se bo med 12. in 17. septembrom predstavilo 1478 razstavljavcev, od tega direktno 883, iz 30 držav.

Z združenimi močmi

Sejem ima letos tudi prvo državo partnerico v zgodovini, Hrvaško, ki zaradi svoje bližine in tudi sicer že dobrega sodelovanja med podjetniki na obeh straneh meje, odpira nove priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja.

Slovenija za Hrvaško namreč predstavlja tretjo največjo zunajtrgovinsko partnerico, Hrvaška pa medtem za Slovenijo četrto največjo. Dogodka se je zato udeležila tudi hrvaška podpredsednica vlade in gospodarska ministrica.

 

Celovita ponudba gradnje in obnove na vzhodnem delu sejmišča

Še večjo segmentacijo vsebinskih področij sejma so pospremile spremembe ponudbe po sejemskih dvoranah. Program stavbnega pohištva so Celjani preselil v sejemsko dvorano D, s čimer so v dvoranah na vzhodnem delu sejmišča zaokrožili celovito ponudbo programa gradnje in obnove doma.

S koncentracijo ponudbe na enem mestu so okrepili že doslej najbolj obsežno področje gradnje in obnove doma od izdelkov in storitev, ki jih gospodinjstva in poslovni uporabniki potrebujejo na začetku gradnje ali obnove, do notranje opreme.

Sejemsko dogajanje zaznamujejo sejemski popusti in ugodnosti razstavljavcev, obiskovalci pa lahko izkoristijo tudi številne brezplačne nasvete neodvisnih strokovnjakov. 

Na sejem po nasvet

V Celjskem sejmu tudi na 50. MOS nadaljujejo s projektom MOSovih svetovalnic, ki so bile zelo dobro sprejete. Obiskovalci bodo lahko na sejmu pridobili nasvete o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov, nasvete kako se lotiti gradnje in notranjega opremljanja doma za večjo kakovost bivanja.

Ponudba s tega področja se nadaljuje tudi v osrednjem atriju sejmišča, ki bo letos v znamenju Bivalnega okolja tretjega tisočletja.

Sanje ljubiteljev kampiranja

Področje kampinga in karavaninga je letos posebej bogato in v znamenju slogana Slovenija je lepa in zato vredna ogleda. Številne avtodome in prikolice obiskovalci na sejmu tudi preizkusijo in se tako prepričajo, da so ti popolna rešitev za družinsko dopustovanje.

MOS je družinam prijazen sejem

V Celjskem sejmu so sicer posebno pozornost namenili družinam, ki bodo za vstopnico odštele le 10 evrov (po 16. uri 8 evrov). Tudi vse ostale vstopnice se pocenijo po 16. uri, parkirišče pa je vsak dan po tej uri brezplačno.

S spleta

Komentarji (1)

Tujec 2

Še dobro, da ni " maneken " prerezal vrvice.

Starejše novice