Zveza prijateljev mladine Slovenije v okviru Štipendijskega sklada Janeza Drnovška razpisuje štipendije za dijake, ki živijo v slabših premoženjskih razmerah, za šolsko leto 2019/2020.

Štipendijo lahko pridobijo dijaki, ki se redno in neprekinjeno izobražujejo. Višina letnega dohodka njihove družine na družinskega člana ne sme presegati deset tisoč evrov bruto, dijak ni otrok ali bližnji sorodnik članov Uprave fundacije Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Štipendije bodo dodelili za čas 1. 9. 2019 – 30. 6. 2020, skupna višina zneska je 1.200 evrov za dodeljeno štipendijo, kar znese 120 evrov na mesec. 

Rok za oddajo 16. september

Kot izhaja iz razpisa, bodo v primeru več prispelih vlog kot je razpoložljivih štipendij, prednost imeli kandidati z nižjim dohodkom v družini v zadnjih treh mesecih in tisti dijaki, ki se bodo šolali za enega izmed deficitarnih poklicev. V kolikor bo na njihov naslov prispelo manj vlog, pa se bodo razpoložljiva sredstva prenesla v naslednji razpis, še piše v razpisu. 

Vlogo lahko pridobite na spletnih straneh Zveze prijateljev mladine Slovenije ali osebno na sedežu omenjene fundacije v Ljubljani. Rok za oddajo je 16. september, smatra se da je vložena pravočasno, če jo fundacija prejme najpozneje zadnji dan roka ali v primeru oddaje na pošto kot priporočeno pošiljko na zadnji dan. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice