*Fotografija je simbolična
Na Facebook strani Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so delili čustven zapis poštarja iz Kamnice, ki je bil zaradi covida štirinajst dni v komi.

Univerzitetni klinični center Maribor je na družbenem omrežju Facebook delil zahvalo covid pacienta iz Bistrice ob Dravi, starega 39 let, brez pridruženih obolenj.

Teden dni pred odkrito okužbo je imel zdravniški pregled, na keterem so mu dejali, da je  »zelo zdrav« in lahko nemoteno opravlja svoje delo kot pismonoša na območju Kamnice.

»Covid-19 me je tako močno prizadel, da sem bil štirinajst dni v komi, skupaj 38 dni življenja v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Dobil sem še pljučno embolijo,« pripoveduje 39-letnik.

Kot je zapisal v čustvenem pismu, se zahvaljuje vsem, ki so ga ohranili pri življenju, »saj sem bil že pripravljen za drugi svet«.

Hvaležen je, da danes ne čuti posledic te hude bolezni: »Mislim, da sem eden redkih s to diagnozo, da lahko hodim, dvignem roke in da me možgansko in telesno ni prizadelo.«

»Covid-19 ne izbira. Pozivam vse ljudi, da se cepijo, ko bo to mogoče, saj ne privoščim nobenemu, da preživi to, kar sem jaz,« še dodaja in nadaljuje: »Okrevanje bo zagotovo še dolgotrajno, a živ sem.«

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nikoli (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kelko si dobo keša? Ka jočeš kak ti je hudo? Ne odite sploh voni Keri ste tak straj. Z maskami odite na sprehode vsaka van čast. Resan ste fenomeni! Rajši se notri zaprite ka sten si samo škodo delate.

Mjas12 (nepreverjen)

Skoda ka ne zbolevajo tak glasni kak si tij, pac pa nasi starsi

In reply to by Nikoli (nepreverjen)

Vsakmamnenje (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jaz covida ne rabi. Previdnost ni odveč, ni pa treba pretiravat, predvsem ne z butastimi komentarji!

Gost736 (nepreverjen)

Še ena pravljica za lahko noč.

gost2 (nepreverjen)

Sem preveril pri kolegih ki prihajajo iz te vasi. Tam se vsi poznajo, in tam ne živi noben "Filip Jovanovič". Spet en nateg medijev. To se sicer ve že ko začnejo preveč podrobno pisat osebne podatke - še hišno številko - češ, ljudje bodo tako bolj verjeli. A ne če preveriš osebno.

989 (nepreverjen)

Ka fantazejras pa pametujes. Se pravi lidij davlejo brez veze na respiratore? Poznan jih enih par ka so se komaj rešili pa to mladi ljudje. Pa ne seri brez veze bedak.

In reply to by gost2 (nepreverjen)

preverjevalec (nepreverjen)

ne serji take. ukc mb je sam javno objavil ka so dobli to zahvalo od njega, v komentarjih pa so se oglašali tud njegovi sodelavci itd. definitivno ni nujno da se krajani poznajo vsi med sabo, sploh! sam sem iz manjše vasi in marsikaterega sovaščana ne poznam ter obratno. tokrat sam sebe nateguješ.

In reply to by gost2 (nepreverjen)

Starejše novice