Ukrepi za preprečitev širjenja koronavirusa so letos odnesli ali spremenili marsikatero prireditev. Izjema ni niti izbor lepotnega tekmovanja Miss Earth Slovenija. Izbor lepotice, ki bo prejela ta laskavi naziv, bodo predvajali kar na YouTubu.

H koncu gre še ena sezona lepotnega tekmovanja Miss Earth Slovenija. Zaščitni znak izbora so že lep čas izzivi, ki jih strokovna žirija pripravlja za lepotice. Prioritete tekmovanja so skrb za čisto okolje, zaščita narave, ekološke vrednote, nove okolju prijazne energije in pereči aktualni problemi, povezani z našim planetom.

Finale tekmovanja na YouTubu

Med letošnjimi finalistkami je kar nekaj deklet iz Štajerske in okolice. Ali bo naziv Miss Earth Slovenija osvojila lepotica iz našega konca, bo znano na kar YouTubu, tam bo namreč potekal virtualni finale.

Kot so povedali organizatorji, bodo celoten finalni dogodek posneli in ga 21. septembra predvajali na YouTubu. 

Lepotice, ki se potegujejo za naziv Miss Earth Slovenije.

Do danes je že potekalo več ocenjevalnih dogodkov na različnih lokacijah po Sloveniji. Do sedaj opravljeni izzivi so bili Talk show na ekološke teme in pereče probleme v družbi,Talent show, Poslovni izziv, EKO projekt, EKO revija in Model Miss Earth. Do velikega finala bodo izvedli še izbor za Miss Interneta, kjer bodo lahko sledilci na Facebook profilu Miss Earth Slovenije glasovali za svojo favoritko. 

Finalistka z največ osvojenimi točkami iz vseh ocenjevalnih dogodkov bo postala Miss Earth Slovenije. Ob njej bodo izbrali tudi tri spremljevalke. Prva postane Miss Earth-Air, druga Miss Earth-Water in tretja Miss Earth-Fire. Vsak naziv torej predstavlja en zemeljski simbol, nam je pojasnil nacionalni direktor Drago Gavranovič.

Zmagovalke treh izzivov: Model miss Earth Ema Peralta, Maša Krapež, ki je postala kraljica Talk showa in Nadja Kovačevič, zmagovalka Talentov.
Adrijana Ojštršek, ki je najbolj prepričala v izzivu EKO projekt in Kristina Miler, zmagovalka poslovnega izziva.

Bo laskavi naziv zmagovalke osvojila mlada Štajerka? 

Po ocenjevalnih dogodkih, ki so se že odvili, odlično kaže Štajerki Kristini Miler. Celjanka je na Talent show-u, ki je potek v Kranjski Gori »zarepala« Eminemov komad Without me. 

Svoje protikandidatke je premagala v Poslovnem izzivu in EKO reviji. Pri prvem so finalistke lepotnega izbora predstavile kot prodajne ambasadorke v Bauhaus in Merkur centrih po celi Sloveniji in predstavile Kinetic reactor.

»Ker že od 15. leta delam z ljudmi in sem vsakodnevno v stiku z novimi obrazi, mi ta izziv ni predstavljal problema, saj nimam težav pristopiti in nagovoriti mimoidoče in potencialne kupce,« nam je zaupala Kristina, ki je z največjim številom anketirancev in prodanih kinetic mrežic postala zmagovalka poslovnega izziva. 

Pri izzivu EKO projekt, se je Kristina osredotočila na to, kako lahko kot posamezniki poskrbimo za čisto naravo. »Odpadno olje nemalokrat pristane v naravi ali v straniščnih školjkah, kar je prepovedano in naravi škodljivo, saj s tem onesnažujemo vodo. Zato sem izdelala svečko iz odpadnega kuhinjskega olja.«

Zmagala z obleko, ki je tehtala skoraj pet kilogramov

Kaj ji je prineslo zmago v izzivu EKO revija? Simpatična Štajerka je za ta izziv izdelala obleko iz odpadnega tekstila in stekla. »Za tekstilni del obleke sem uporabila posteljno pregrinjalo, za steklo pa kristale iz starih lestencev,« je dejala.

Kot nam je še povedala, je z načrtovanjem obleke pričela že pol leta pred izzivom. »Vsak kristal na obleki je bil posebej odstranjen iz lestenca, očiščen in ročno prišit na obleko, ki mi je pomagala skrojiti sestra.«

Steklo je izbrala, ker je eko material, ki ga lahko vedno znova recikliramo, pri tem pa ni stranskih produktov, hkrati pa kvaliteta ostaja enaka. Končni izdelek, ki je Celjanki prinesel zmago, je tehtal skoraj 5 kilogramov. 

Kristina Miler je zmagala v izzivi naj EKO obleka.

Svetovni izbor bo namesto na Filipinih potekal virtualno

Kljub epidemiji koronavirusa, ki je zamaknila določene izzive in prinesla kar tri mesečni premor med tekmovanjem, je Kristina pohvalila profesionalno organizacijo tekmovanja. 

Izbrana Miss Earth Slovenije bo nato našo državo zastopala na virtualnem svetovnem izboru Miss Earth 2020. Ta bo potekal na internetu od septembra do novembra z različnimi ocenjevalnimi dogodki.

Vsako nalogo bo predstavnica svoje države posnela in poslala na ocenjevanje v Manilo na Filipine, kjer bo posebna ocenjevalna komisija ocenjevala poslane posnetke. Kot so povedali organizatorji, bo tudi nekaj javljanj v živo, predvsem za predstavitev države in njene predstavnice.

Kristina Miler je tekom tekmovanja pridobila na samozavesti in še bolj poglobila željo po uspehu na tem področju.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lehfrt (nepreverjen)

joj, kaj bodo pa feministke rekle?

Mama mia (nepreverjen)

Plastika.

Kermanere (nepreverjen)

Lejpe so samo da pa usta odpre te pa srat stisne zabite do amena.

če ge va ra (nepreverjen)

Spravite se enkrat nekaj delat koristnega za državljane, prekleti delomrzneži. S kakšno pravico se vas manjšina delomrznežev spravlja nad voljo večinskega ljudstva. Nobenega od vas ne poznam, da ne bi uporabljali električne energije za vse, odklopite se od elektrike in nam dokažite, da se da leta 2020 živeti brez elektrike, ko boste to dokazali potem se lahko oglašate. Priznajte, da ste plačanci mračnih sil, ki so proti tehnološkemu razvoju v škodo državljanov. Ne bi imeli hidroelektrarn ne vetrnih ne jedrskih ne TEŠ ki je tako čista zmota in zguba. TOREJ OD KOD BOSTE VI PRIDOBIVALI ELEKTRIKO ODGOVORITE MI NA TO ? SICER PA O TEM ZAHTEVAMO REFERENDUM PA NAJ ODLOČIJO DEMOKRATIČNO DRŽAVLJANI.

Pravi radenčan (nepreverjen)

Naši Politiki so bli proti veternicam ti šupak nezrel..

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Starejše novice