Fotografija je simbolična
Minister za obrambo Matej Tonin je italijanskega kolega zaprosil za pomoč z zdravstvenim osebjem. Ta je dejal, da na podlagi italijanskih izkušenj razume trenutno situacijo v Sloveniji in je ponudil pomoč. 

V okviru delovnega srečanja med ministrom za obrambo Republike Slovenije Matejem Toninom in ministrom za obrambo Italijanske republike Lorenzom Guerinijem, ki je potekalo 17. novembra v Rimu, je bila med drugim izražena pripravljenost italijanske strani za napotitev skupine do 30 zdravstvenih delavcev italijanske vojske. 

V Sloveniji bi pomagali pri oskrbi covid-19 bolnikov v slovenskih bolnišnicah.

Ministra sta ob začetku pogovorov izmenjala informacije o trenutnem stanju glede okuženih bolnikov in boju zoper covid-19.

Dogovorila sta se, da bo Sloveniji na pomoč priskočilo do 30 zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki se bodo pri delu v bolnišnicah pridružili moštvom vojaške zdravstvene enote Slovenske vojske, ki že od začetka tedna pomagajo slovenskemu zdravstvu.

Na podlagi dogovora med ministroma bo ministrstvo za zdravje opredelilo, katere specialnosti zdravstvenih delavcev potrebujemo, o tehničnih podrobnostih pa se bosta nato dogovorila načelnika obeh vojsk.

V Slovenijo bodo italijanski vojaki napoteni na podlagi veljavnega sporazuma o sodelovanju med obema vojskama, pri čemer bo vojska zagotovila namestitev in prehrano italijanskih kolegov.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
asdasd (nepreverjen)

Italijanski vojaški zdravstveniki v pripravljenosti za pomoč Sloveniji, do meja Ljubljanske pokrajine, varovali jih bodo domobranci, zanje bo maševal naslednik Rožmana !?

Rikiiiii (nepreverjen)

Grazie mille

Ljubljančan (nepreverjen)

Kaka zanič fotka. Sama senca in premalo svetlobe.

Jezošna (nepreverjen)

Najbole zavoženo državo s kovidon je Tonin proso za pomoč. Boug nan pomagaj, če nan tej pridejo pomagat. Svojin so nej znali pomagati ka so jin v tisočih dnevno mejrali, zdaj do pa kao nan prej pomagali. Ten našin oblastnikon se je že čistak odpelalo. Dajte plače medicincon kak si jih zaslužijo, zazidajte nekšo nouvo bolnico pa si mo lejko sami pomagali. Nej pa ka milijone trošite za orožje, podkupnine, za razne posle s svojimi.... piizda van materna nesposobna da van piizda materina. Komaj čakan volitve.

Starejše novice