Inšpektorji napovedujejo poostren nadzor na terasah gostinskih lokalov. Ob tem ugotavljajo, da se stanje v cepilnih centrih izboljšuje, odstopanj od cepilne strategije je vse manj.

V prihodnjih dneh bodo inšpektorji izvajali poostren nadzor na terasah gostinskih lokalov, je napovedala Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata.

V obdobju od 19. do 25. aprila so inšpektorji opravili 3608 nadzorov. Največ nadzorov je opravil zdravstveni inšpektorat, in sicer 894.

Največ nadzorov je bilo opravljenih v trgovinah, in sicer 601, v gostinstvu je bilo opravljenih 478 nadzorov. Najpogostejše nepravilnosti so se navezovale na nevzdrževanje medosebne razdalje, neuporabo zaščitnih mask, neizpolnjevanje pogojev o opravljanju gostinske dejavnosti in nerazpoložljivost razkužil.

Za prihodnje dni napovedujejo poostren nadzor na terasah gostinskih obratov, ki ga bodo poleg zdravstvenega in tržnega inšpektorata izvajali tudi inšpektorji Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

V cepilnih centrih manj odstopanj od strategije

Zdravstveni inšpektorji ugotavljajo, daj se stanje v cepilnih centrih izboljšuje, organizacija in izvajanje cepljenja proti covidu-19 večinoma potekata skladno z nacionalno strategijo, poleg tega dodatni cepilni centri prehajajo na aktivno vabljenje ljudi na cepljenje.

V preteklem tednu je bilo opravljenih tudi 175 nadzorov nad izvajanjem cepljenja. Neskladnosti so bile tokrat ugotovljene le v enem primeru in sicer pri koncesionarju v sklopu cepilnega centra Zdravstvenem domu Izola. Neskladje je bilo takoj odpravljeno.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Vabila na cepljenje poslali pomotoma

Kot je povedala Potza, so na inšpektoratu zasledili poročanje v medijih in na socialnih omrežjih v zvezi z osebami, ki so bile 27. aprila vabljene na cepljenje v cepilni center Zdravstveni dom Ljubljana na Gospodarskem razstavišču, vendar pa nato cepljenje ni bilo izvedeno.

Izkazalo se je namreč, da so bile vabljene pomotoma. 

»Napake se ob izvedbi tako množičnega cepljenja lahko zgodijo, skupni cilj vseh pa je, da se napake v čim večji meri odkrijejo in v najkrajšem možnem času odpravijo,« je dejala Potza.

Po sprostitvi prehajanja med regijami manj policijskih nadzorov

Policisti so v zadnjih sedmih dneh povprečno opravili 1884 nadzorov dnevno, kar je manj kot teden pred tem, je povedal namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

Skupaj so v dveh tednih opravili nadzore na 26.373 krajih. Nekatere nadzore so opravili tudi na podlagi prijav s strani občanov. Skupaj so izrekli 1429 ukrepov, pri čemer je bilo skoraj 83 odstotkov opozoril.

»V večini primerov je pri tem šlo za kršitve odloka o omejitvi gibanja in pa odloka omejitve zbiranja ljudi. Izjema so dnevi, ko so se odvijali neprijavljeni protesti,« je razložil Pečjak. 

Največ opozoril so izdali na območju Ljubljane, sledi Maribor

Največ ukrepov so izvedli na območju Policijske uprave Ljubljana, in sicer 283. V Mariboru so izdali 92 ukrepov in v Celju 84, sledi Policijska uprava Novo mesto z 51 ukrepi. Na območju Policijske uprave Murska Sobota so izrekli 19 ukrepov.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Policija je na vseh mejnih prehodih in kontrolnih točkah na naši notranji meji, osebam izdala skupaj 3685 potrdil o napotitvi v karanteno na domu.

Od tega so preklicali 36 potrdil, saj se je kasneje izkazalo, da so osebe imele ustrezna dokazila, da lahko vstopijo v državo brez napotitve v karanteno na domu.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mjkox (nepreverjen)
prekmurc (nepreverjen)

Nedo pa kaznili enih , ka majo veze in poznanstva z avijona se vijdijo samo naši Inšpektorji jih nesmijo viditi !

Stefaniixxt (nepreverjen)

Če pride inšpektor v gostilno mo ga pijto ka gušiš neka tu prvo boš za rundo dal če pa nede ščel pa ga v odnesen ga nabijen pa lače doj slečte pa naj ide peške po šanci đočlave domo ka de pa bluzo tu neka ka sploj nič nega ka je vse izmišleno. Prokleti bio betak.

Kolikolibor (nepreverjen)

Bla bla bla....pa bla bla bla...

In reply to by Stefaniixxt (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Idite vladni kriminal nadzerat nej ka siromaški narod buzurerate šteri ide na kakšno pijačo.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ta Poca ali kaj že je naj raje da malo odmora inšpektorjem med prazniki.

Ali pa so podobno, kot FURS-ovi inšpektotji sami zafrustriranci brez urejenega družinskega življenja.

In potem ne vedo več kaj je petek in kaj je svetek.

Pa upam, da kje ne naleti na kakšnega gosta, ki je slučajno vstal na levo nogo in bi mu za sam praznik dela pričel težiti na prelepi sončni terasi !

Celo kakšni vaški fantje znajo biti precej jezni, če kakšen inšpektor preveč teži.

Že do sedaj je bilo tega DOVOLJ !!!

press (nepreverjen)

a ti si kandidat na naslednjih volitvah za levicarskega predsednika? Dovolj. simpatizer skrajne Levice od Mesca nacrtoval uboj v sloveniji. Dovolj hujskanja k nasilju. Dovolj.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Piki.j (nepreverjen)

Super....še te gostince keri so preživeli tau korono trbej zapraviti... v gostilni tri metre razdalje ge si seden za razkuženo mizo, v bauti pa lejko oba baužava sadje pa konzerve... strašno..

balounar (nepreverjen)

Ja na žalost maš prav, velki trgovci so nedotakljivi, malega je lahko zajebavat, pa kaznit, ker veliki so pač veliki in mali inšpektorček tam nima kaj iskati, to ti je pač Slovenija, malo si naj pogledajo v Avstrijo s katero se vedno primerjamo, kako tam pride inšpektor, najprej svetuje, ne pa takoj nalogi pa grožnje, pa solit pamet vsakemu. Iz prve roke!

In reply to by Piki.j (nepreverjen)

Majatbr (nepreverjen)

Upam, da jih bo kdo naucil reda pa kerega malo prizemljil!!! Drugim za v opomin.
K mesarju pa ne bodo sli v markisavce ker on ze celo korono dela brez preverb za vse pomembne mursko soboske pomembneze

Risto Kubura (nepreverjen)

Butcher Koudila - Bučje glavi je zelo pomembna oseba, on je vsekakor nedotakljiv, njegova šunka je daleč naokrog najboljša, včasih katera malo smrdi ampak to je vojn Prekmurja oziroma duši po Prekmurju.

In reply to by Majatbr (nepreverjen)

en (nepreverjen)

narod do v mrdale, ka njin miza za par cm vkriz ode..
na drugoj strane pa miljone kradenjo pa nic..
pomale se ze zaca, tak ka dobro premislite ce ste na strane naroda, penaz van nede nic te pomago ;)

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Banda črna domobranska jasharijeva. Le kako dolgo bo še narod trpel to maltretiranje???? Samo to me zanima!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice