Slika je simbolična
Vlada je v četrtek razglasila konec epidemije in odpravila karanteno ob prehodih zunanje meje. Kljub temu da meja še ni odprta za turistične izlete, že danes poročajo o večurnem čakanju za vstop v hrvaško Istro.

Na Hrvaškem pričakujejo, da bo že ta vikend hrvaško obalo obiskalo več slovenskih turistov. A o več urah čakanja za prestop meje poročajo že danes. Do zastojev prihaja zaradi doslednega preverjanja osebnih dokumentov.

Hrvaška meja je odprta za slovenske lastnike nepremičnin, plovil ali počitniških prikolic ter za tiste, ki imajo rezervirano namestitev v hotelu ali apartmaju. Dopisnica iz Zagreba Tanja Borčič Bernard je za Radio Slovenija opozorila, da meja še ni odprta za dnevne turistične izlete.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra so na mejnih prehodih v Istri dolge čakalne dobe. Na Sečovljah se za vstop na Hrvaško čaka okoli štiri ure in pol, na Dragonji štiri, na Sočergi pa tri ure. Okoli ene ure je čakalna doba tudi na mejnih prehodih Obrežje, Jelšane, Slovenska vas in Gruškovje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SKRIVANJE PREMOŽENJA (nepreverjen)

Zdaj se vidi kelko Slovencov skriva premoženje po Hrvaški, jahte, vikende itd. Ker drug norec pa zdaj res ne bo šel na vrat pa na nos na Hrvaško. Zdaj bi se finančna uprava morala postaviti na mejo in te bogataše popisati pa bi meli takoj vse podatke, pa jim vdariti davke tej bandi ka v Sloveniji krade pa izkorišča delavce.

Starejše novice