Štefi in Pika živita sama, izven civilizacije in tako sta družba le drug drugemu. Pika je Štefija našla, saj je sama pritačkala do njega, on je pa zanjo brez pomislekov poskrbel. Zdaj oba potrebujeta našo pomoč.

Štefi je praktično brez vsega, saj živi s svojo pasjo prijateljico v hladni hiši. Je gluhonem in tako spregledan s strani sistema. Zima bo veliko toplejša če bo dobil kakšna oblačila v velikosti S, obutev, toplo odejo in pa kaj hrane.

Na pretresljivo stanje Štefija je opozorila soseda, ki ga obiskuje že dve leti. Soseda Pavla Robnik je tako poklicala Društvo za zaščito živali Koroške in prosila za obravnavo tega osamljenega gospoda s svojo psičko. 

»Štefi ima novo streho, ki mu jo je plačala občina, saj mu je stara zamakala, dobil pa je tudi nov pralni stroj. Njegova hiša nima nikakršne izolacije, gospod pa tudi ni sposoben delati. Morda, bi lahko enkrat, v bližnji prihodnosti, kdo priskočil na pomoč s kakšnimi deli na hiši,« je povedala Suzana Vodnjov, predsednica Društva za zaščito živali Koroške

Pika mora biti čipirana in sterilizirana, zato se zanjo sprejemajo finančna sredstva. Ker se približuje zima bi potrebovala tudi kakšno odejico, toplo ležišče, za sprehode pa bi bila vesela tudi ovratnice, povodca ter posodice za hrano in kakšne konzerve pasje hrane. 

Pakete pomoči sprejema gospa Suzana na naslovu Društvo proti mučenju živali Koroške, Prežihova 24, 2390 Ravne na Koroškem

Finančna sredstva se zbirajo na računu Društvo proti mučenju živali Koroške, Prežihova 24, 2390 Ravne na Koroškem, na računu Nove Ljubljanske banke: 02470-0016671514.

Kar bo višek denarja bo društvo pomagalo Štefiju pri nakupu drv za zimo. Do zdaj pa je bila akcija že uspešna, odzvalo se je namreč veliko posameznikov, ki so bili pripravljeni, brez pomislekov, pomagati.

Hiška v kateri živita Štefi in Pika (foto: Suzana Vodnjov).
Pika je našla Štefija in od takrat sta nerazdružljiva (foto: Suzana Vodnjov).
Pika bi za hladne zimske dni potrebovala tudi kakšno odejico ali pasjo blazino. Z veseljem pa bi sprejela tudi priboljške in pasje konzerve ali brikete (foto: Suzana Vodnjov).

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jjjjjjjj (nepreverjen)

Štefiju bi dal 100 evrov, direkt njemu. Zdaj pa dajte podatke gor pa mu bom nesel.!!!

Citenizx (nepreverjen)

Bravo vsaka čast respect

In reply to by Jjjjjjjj (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

FOLK NE NASEDAT RAZNIM LAZNIM DRUSTVOM. KRADEJO SE NAJRANLJIVESJIM SKUPINAM!!!

SOBOTAINFO, DAJTE NASLOV TEGA STRICEKA IN DIREKT NJEMU OSEBNO POSLEM PO POSTI!!!

Huso (nepreverjen)

A v prekmurju ni dovolj nesrečnih zgodb, da morate še za korošce prosijačiti?

Koli (nepreverjen)

Ka je ,ka ti nej jasno. Ka ma veze,če si Prekmurec ali Korošec,ali si bilo kaj drugo,če ima kdo viška in rad pomaga,mu je to potem vseeno.

In reply to by Huso (nepreverjen)

Janizejk (nepreverjen)

Van ge dan društvo po glave ka te kradnole njemi pa date 10 posto banda lopovska ciganska napiste direkt naslov ge je doma dreke ene

če ge va ra (nepreverjen)

Če bi imeli državo, kot je treba, ne bi bilo potrebno temu siromaku in raznim društvomm prosjačit.

Če se najde nadpovprečna plača za tisoče ljudi na ministrstvih, ki ne vedo zakaj so tam, bi se še našlo nekaj za tega človeka.

Država se ukvarja kdo bo delil in dobil pogačo DRUGI TIR Divača - Koper, kjer se deli 1.200.000.000,00 EUR !!!!!! Da se lepše sliši TISOČ DVESTO MILIJONOV !!!!!

In za obnovo železniške postaje Ljubljana si bod razdelili 500.000.000,00 EUR !!!!!!! PETSTO MILIJONOV ali POL MILIJARDE !!!!!!

Za siromake pa ni denarja.

Aja, pa Jankoviču so pustili 8 milijonov, ki bi jih naj dolgoval davkariji !!!!!!!

borja (nepreverjen)

Nikjer ni omenjeno, koliko in sploh če, dobi omenjeni gospod socialne pomoči. Če je ne dobiva, naj ti, ki imajo kontakt z njim, poskrbijo za to in seznanijo CSD o razmerah, v kakršnih živi gospod. Pa prvič slišim, da Društvo proti mučenju živali zbira denar za koga, saj mislim, da so oni usposobljeni za kaj drugega. Sicer pa je sploh žalostno, da se od že tako obubožanega naroda zbira pomoč za še revnejše sotrpine. Vlada je zatajila na celi črti - ne samo sedanja, vse dosedanje in bojim se, da tudi naslednja. V državi, ki je bila nekoč v preteklosti 'mala Švica', ne bi smel biti nihče lačen, ne brez strehe nad glavo, ne brez zaposlitve, ne brez zadosti finančnih sredstev za dostojno, človeka vredno življenje!

Inštruktor Tad… (nepreverjen)

Mu bom prispeval 20€.

lep pozdrav (nepreverjen)

Na koncu facebook objave gospe Vodnjov piše "Če bi jima pa kdo rad darove osebno predal, naj me kontaktira v inbox." ... Ko bi mu nekateri radi v živo nesli. :)

Starejše novice