Slika je simbolična (foto: Bobo).
Iz Ukrajine je zbežalo že več kot dva milijona ljudi, pri čemer je tudi Slovenija že sprejela prve begunce. Pri nas bi lahko namestili tudi do 200 tisoč beguncev, zato smo preverili, koliko bralcev podpira njihovo namestitev v Sloveniji. To so rezultati.

Iz Ukrajine je zaradi ruske invazije zbežalo že več kot dva milijona ljudi, so sporočili z visokega komisariata Združenih narodov za begunce. 

Samo Poljska je sprejela skoraj polovico vseh beguncev iz Ukrajine - po zadnjih podatkih je v to državo vstopilo že 1,4 milijona ukrajinskih beguncev.

Na drugi strani je Madžarska sprejela več kot 214.000 beguncev, Slovaška dobrih 165.000, skoraj 100.000 ljudi pa je iz Ukrajine odšlo tudi v Rusijo.

Podobno je v Moldaviji in več drugih državah, vse bolj tudi v tistih, ki sicer ne mejijo na Ukrajino, kot sta Nemčija in Češka.

Iz visokega komisariata za begunce pri tem dodajajo, da je vojna v Ukrajini povzročila najhitreje rastočo begunsko krizo v Evropi po drugi svetovni vojni.

V Sloveniji prostor za do 200 tisoč beguncev?

Posledično smo prve ukrajinske begunce sprejeli tudi v Sloveniji, in sicer prejšnji torek. Zadnji objavljeni podatki tako kažejo, da jih je v nastanitvenem centru v Logatcu za zdaj 198, med njimi je kar 79 otrok, tudi skupina mladih nogometašev s trenerjem.

Velika večina državljanov Ukrajine je po navedbah ministrstva za notranje zadeve trenutno nastanjenih na zasebnih naslovih, kar se bo predvidoma v prihodnjih dneh spremenilo, temu primerno se bodo povečevale tudi sprejemne kapacitete.

Včeraj je začel tudi veljati sklep o uvedbi začasne zaščite za razseljene osebe, s katerim je vlada aktivirala istoimenski zakon. Sklep pa pri tem ne navaja števila beguncev, ki jim je Slovenija pripravljena nuditi začasno zaščito, saj njihovega števila ni mogoče oceniti.

Je pa notranji minister Aleš Hojs nedavno poudaril, da lahko Slovenija v tem trenutku v pomoč Ukrajini zagotovi prostor za 180.000 do 200.000 beguncev.

Zato smo se odločili preveriti, koliko posameznikov podpira slovenska prizadevanja pri pomoči ukrajinskim beguncem in njihovi nastanitvi v državi.

Rezultati ankete o namestitvi ukrajinskih beguncev v Sloveniji

Slovenija je po besedah notranjega ministra Aleša Hojsa že na začetku povedala, da bo, glede na to, da ti ljudje prihajajo iz naše neposredne bližine, v polni meri poskušala zanje poskrbeti. 

Prav tako je poudaril, da lahko v državi v tem trenutku zagotovimo prostor za 180.000 do 200.000 beguncev.

Tako smo se odločili preveriti, ali naši bralci podpirajo prizadevanja Slovenije pri množični namestitvi ukrajinskih beguncev v državi.

Takšni so rezultati.

V anketi je sodelovalo 914 udeležencev oziroma bralcev.

Pri tem jih je 621 oziroma 67,94 odstotka glasovalo, da podpirajo namestitev ukrajinskih beguncev v Sloveniji, 201 oziroma 21,99 odstotka jih je glasovalo, da namestitve ne podpirajo, 92 udeležencev oziroma 10,7 odstotka posameznikov pa je glasovalo, da o tem niso odločeni.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
%wwwwweerg (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Domov si ji pelajte pa z njimi živite, pa te boste spoznali kaj je tou za naroda. Veliko sreče!!!!

Kavcek (nepreverjen)

Budala nečloveška!

In reply to by %wwwwweerg (nepreverjen)

tuncika

Ilegalne migrante, ki nočejo delati bi imeli. Begunce v naši soseščini pa bi odklanjali in ti želijo delati. Ne vem kakšni ljudje ste to. Skrbi nas lahko to da tako velik odstotek 21,99 % ne želi pomagati ??????????????????????
Vojna 1991, tudi v SLO je pokazala največjo možno solidarnost, bilo je veliko negativnih novic, negacij, ampak SLO je vseeno pomagala vsakemu sosedu.............sosed sosedu, naj bo sosed, po vojni pa se bodo reševale težave.

Redno (nepreverjen)

Glasovali smo?

%wwwwweerg (nepreverjen)

Tunika ti si tele zavozeno in nikdar nisi imel - a kontaktov s tem narodom. Evropa je nekaj drugega kot Ukrajina, tou so vse nekdanji Rusi, tu nemreš mentalite spremeniti. Žal ka je res, je res.

bonge (nepreverjen)

Poznan kar nekaj ukrajink in ukrajincof kere so živele že pred vojnof pri nas in ti poven vsi so dobre in delovne lidgej.

In reply to by %wwwwweerg (nepreverjen)

Kavcek (nepreverjen)

Se vidi tvoja mentaliteta - primitivno

In reply to by %wwwwweerg (nepreverjen)

-uču (nepreverjen)

to nejso muslimani ampak ljudje

čergoli-sin (nepreverjen)

A muslimani niso ljudje?

In reply to by -uču (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Ti si pa nej clovek, ampak tele prizadeto! Ka za babe blesave te skotilo, pa bika gor napravilo?

In reply to by -uču (nepreverjen)

čikgumi (nepreverjen)

Pogledni alžirski film Papicha, ki je trenutno dostopen še dva tedna v arhivu RTV-ja:
365(pik)rtvslo(pika)si/arhiv/tuji-filmi/174850558

Dobiš lepo sliko.

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec ma dosta placa. Iz socialne kero dobivle že cejlo življenje pa de hrano lidij. Samo te nede več mel za alko pa čike.

čarni vrag (nepreverjen)

Je pa notranji minister Aleš Hojs nedavno poudaril, da lahko Slovenija v tem trenutku v pomoč Ukrajini zagotovi prostor za 180.000 do 200.000 beguncev.

Pelajte toga Hojsa k psihiatri. 150.000 Slovencev brez svojoga doktora, on bi pa vzel 200.000 beguncov. To bi bil bankrot Slovenije. Mogoče pa je to cilj Hojsa.

rogljiček10 (nepreverjen)

To je nej cilj samo Hojsa, liki cele desnice.
Naš Rogljiček že celi mesec lejče z žuto-plavo kravato in se dela dobrotnika in podpornika, vso ukrajinsko sranje pa izrablja izklučno za lastno promocijo.
Pa kaj, če vzememo 200.000 Ukrajincev, pač ne bomo žrli po 10 rogljičkov, ampak bomo 10% - to je natanko en rogljiček dali Ukrajincem!
Sicer pa, eni znajo samo ka je to 200.000 evrov, ka je 200.000 Ukrajincev si pa ne vejo predstavljati!
Volite vole!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

DozePharmacy

Buy Zenegra 50 mg online, which is Men’s Health medication, and it contains Sildenafil Citrate. Sildenafil 50 mg is used to improve the symptoms related to Erectile Dysfunction in men. Basically Zenegra 50 mg enhances sexual performance.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice