Vodja in ustanovitelj Varde Andrej Šiško je nekaj po 9. uri prišel iz zapora.

Andrej Šiško, nekdanji predsedniški kandidat in ustanovitelj paravojaške enote Štajerska varda, je odslužil osemmesečno zaporno kazen. Pred mariborskimi zapori so ga v postroju pričakali pripadniki Štajerske varde, zbrali so se tudi nekateri člani stranke Gibanje Zedinjena Slovenija, simpatizerji in podporniki.

Bo kandidiral na morebitnih predčasnih volitvah?

»Ne smem govoriti v uniformi, ker me bodo še za to kaznovali,« je ob izpustu sprva povedal Šiško in opomnil, da ne govori v imenu Štajerske varde, ampak v imenu stranke Gibanja Zedinjena Slovenija.

»Če bodo volitve, v kolikor naši ljudje, državljani in državljanke Republike Slovenije, Slovenci in Slovenke želijo sprememb, smo tukaj, je tukaj Gibanje Zedinjena Slovenija. Na volitvah se vidimo s temi Butalci. Upam, da bodo naši ljudje končno dojeli, da je treba nekaj narediti in se bodo odločili v velikem številu udeležiti teh volitev in bodo volili tiste, ki bomo naredili spremembe. Mi smo to že dokazali, da smo sposobni narediti spremembe, ti ljudje pa so pokazali, da so nesposobni,« je z govorom nadaljeval danes izpuščeni Šiško.

Zraven njegove bolezni, ki bi jo naj staknil v zaporu, je zbranim potarnal tudi o kaznih, ki so mu jih naložili v zaporu.

»Gospodje iz Ljubljane, bolniki, Butalci, saj veste, da je pust, so mi dali kazen. Zato, da so me z Osankarice pripeljali v Maribor v zapor, so mi dali 10.089 evrov kazen. Naredili so 2903 kilometrov in 545 ur. Potem sem dobil drugo kazen, ena je name osebno, ena je na politično stranko, ker nosim panterja na puloverju in kapi. Tega ne bi smel. Tega tudi ne razumem, ker to že konstantno nosim od leta 2000. Očitno so se odločili, da me bodo poskušali onemogočiti z nekimi kaznimi, ampak jim to ne bo uspelo. To samo pomeni, da so zelo nesposobni,« je povedal Šiško in dodal, da vard ne bodo razpustili in bodo z aktivnostmi nadaljevali.

»Od zmage do zmage naprej,« so njegovi privrženci in simpatizerji vzklikali po Šiškovem govoru, kot poklon svojemu vodji. Zbrana druščina se je odpravila se na Trg generala Maistra, kjer je Ivan Bolfek, tako imenovani general Štajerske varde, Šiška pozval k pozdravu, a je slednji le potarnal, da je bolan in bi raje spil topel čaj.

Spomnimo. Andrej Šiško je bil obsojen na osem mesecev zapora zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, ki jih je večinoma že odslužil že s priporom.

Do pravnomočnosti sodbe ga je mariborsko sodišče izpustilo in ga kasneje decembra prejšnjega leta pozvalo, da se mora zglasiti v zaporu, a je takrat oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni. 

Po njegovem mnenju mu je bil poziv vročen prepozno in napačno, hkrati pa je spomnil, da je že v priporu prestal več kot 80 odstotkov kazni. Mariborsko sodišče je njegovo prošnjo zavrnilo. Ker bi se moral Šiško na začetku decembra zglasiti v zaporu in ga tam niso dočakali, je za njim policija razpisala tiralico.

Njegova aretacija je sledila 4. januarja letos pri Treh žebljih na Osankarici na Pohorju, kjer je potekala tradicionalna slovesnost ob 77. obletnici zadnjega boja Pohorskega bataljona. Tam je bil Šiško prisoten z nekaterimi člani varde, aretirali pa bi ga naj policisti v civilu po tem, ko je hotel priti do predsednika republike Boruta Pahorja

Komentarji (62)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JLAjević (nepreverjen)

pa ovi so nas premagali 91 leta
pobegli smo iz slovenije ko kurbe iz plesa

varda (nepreverjen)

Kakšni norci, jao .....

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Še je nej fašenejk tej se pa že v klovne oblačijo.

Stefan 63 (nepreverjen)

Ti ze ves ko si vsski dan kloven.
Poglej se v ogledalo,se ne bos nikoli vec. Drzava ti pred ocmi propada,ti se pa norcujes iz tistih ,ki smo na realnih tleh in preprecujemo unicenje Slovenk/ncev,drzavljanov te napadene drzavice,ki nam jo ni nihce podaril.
Razmisljaj,ce imas s cim!!!

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

$$$ (nepreverjen)

Ja vi boste rešil Slovenijo..
Kapo dol...

In reply to by Stefan 63 (nepreverjen)

Prekmurec cistokrven (nepreverjen)

Badala

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

juuj (nepreverjen)

šiškota za župana

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Kaki bedaki pa ne moreš verjet. 🤢🤮

JLAjević (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

bedak ti je mama
ne moreš verjet
ampak je res

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Tvojo mamo pa je stari Šiško nategno,ka si isto tele kot mladi Šiš miš.

In reply to by JLAjević (nepreverjen)

JLAjević (nepreverjen)

tvojo pa je hitler od spreda in od pozadi

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Stefan 63 (nepreverjen)

Tebe pz kucksn in podobni zlikovci do lastnega naroda. Pejt na PHP,za drugam tko nisi. Srecno v novem stanovanju z rdeco zvezdo.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Stefan 63 (nepreverjen)

Tebe pz kucksn in podobni zlikovci do lastnega naroda. Pejt na PHP,za drugam tko nisi. Srecno v novem stanovanju z rdeco zvezdo.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Anarhi88 (nepreverjen)

Socialni problemi ti gardisti. Noben nima šihta...

In reply to by JLAjević (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

vsi ovi so pametnejši od predsednika
, to pomeni našega klovna

In reply to by Anarhi88 (nepreverjen)

df (nepreverjen)

tudi tito ni imel šihta
klatil se je iz zapora v zapor da je lahko preživel
Ponavadi je tik pred zimo ušpićil kakšno pizdarijo
da so ga čez zimo zaprli

In reply to by Anarhi88 (nepreverjen)

Gradbenik (nepreverjen)

Nic cudnega da je Slovenija tam kje je..... Sami redneki....

Salkovicu (nepreverjen)

Ka pa mali Salkovic tan dela? Zdaj mo se pa resno posro od smeja....

fail (nepreverjen)

Ka tej lidge nemajo drüjgoga dela kak "špilati se vojake"?

Anti šiš miš (nepreverjen)

Evo vardinega gnoja Vlada Čehiča in njegovo obnašanje,take barabe so vsi v tej vardi.

https://streamja.com/55aZ

Czdc (nepreverjen)

Idi pa u v obraz to povej

In reply to by Anti šiš miš (nepreverjen)

Gost..9 (nepreverjen)

Ka zaj u ali v......aaaaa malo ti probleme dela, pravi si za vardo

In reply to by Czdc (nepreverjen)

Czd (nepreverjen)

Nič od tega... M manjka... Križanke glih niso za tebe.

In reply to by Gost..9 (nepreverjen)

Gost..9 (nepreverjen)

Jp, pravi si za vardo.

In reply to by Czd (nepreverjen)

Anti šiš miš (nepreverjen)

Nimam jajc
me je mati skotila brez jajc

In reply to by Czdc (nepreverjen)

Stefan 63 (nepreverjen)

Kaj pa je naredu takega??

In reply to by Anti šiš miš (nepreverjen)

Salkovicu2 (nepreverjen)

En je pijto ka dela Salkovic tan. Odgovor je enostaven: norca iz samoga sebe
Gda ze clovek misli ka je Salkovic ze zadosta nori kaksi je bil, te se ide spilat v Vardo in dela se veksoga bedaka iz sebe kak pa je....

Anti šiš miš (nepreverjen)

Ker na sliki je toti Salkovic.

. (nepreverjen)

Samo se malo puklasto drži.

ferdopijše (nepreverjen)

pa ka je narobe če se oblačijo v nekše uniforme-ka pa tisti ministri-lažnivci v ancugiih, ki odstopajo ko jim prejk pride so več vredni in zavedni Slovenci?

Gost—— (nepreverjen)

Narobe je to ka so barabe iste kak ovi v ancugaj. Malo zbrskaj sto je sisko pa njegovi pajdase pa te mijslen ka se nes vec spitavo ka je narobe.

In reply to by ferdopijše (nepreverjen)

Garda 1 (nepreverjen)

Šiško naj vas zaj varde pela malo na mejo pa van naj pokaže tiste horde migrantov keri sakši den idejo prejk meje po vaših informacijaj. Upam ka vam uspe ka te enoga vidli. Nevem ge odite vardisti ka nobenoga nejste vidli. Očitno ne delate dobro, ali pa zavajate lidij z vašimi informacijami

Eskim1 (nepreverjen)

Boug pomagaj kaksi retardi. Ce so tej imbecili na slikaj + kriminalec Sisko resitev za naso drzavo, te je bukse ka ze zdaj vsi osebne pa pasose gor vuzgejmo. Se malo pa de me sran ka san Slovenec, v tujini gda de me sto pijto od ge san mo rajsi povedo ka san hrvat. Tisto je mensa sramota kak pa to ka bi me nesce povezo s temi imbecilami.

Clown (nepreverjen)

Žena me pitala ka mo za fašenek, pa san pravo ka san biu 5 lejt zaporejdoma klovn, letos pa mo malo spremejno masko pa mo vardist. Pa mi pravla ka naj ne glumin ka je tou eno in isto. 😂😂😂

Garda 1 (nepreverjen)

Zaj ka jih gej telko na kupe bi lejko ena delavka iz delaborze prišla ka nede gužve da do pečate nosili. Pa s socijalnoga bi mogli prijti ka do vidli kak so eni boge ka nemrejo delate

Mura je večna (nepreverjen)

vojvoda Šiško je veliki car
naši politiki pa so gnojeviči

Plačilo na domu (nepreverjen)

Vojvoda Šiško, ha, ha, ha,🤣🤣
Šiško ne ve kaj pomeni, "vojvoda"

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Prekmurec cistokrven (nepreverjen)

Kde je kmečki upornik Matija gubec

Tnt (nepreverjen)

Ja kaj čemo imamo pač v sloveniji podpornike islama , žalostno je da pljuvatie po slovenskem narodu ,ki se bori za vaše pravice ,svobodo, res ste totalno zablujena narod ,sicer večina vas je provokatorjev,idiotov,totalnih zgubi nimate nič ker ste nesposobni
SiOL ki živi od uporabnikov prav tako pljuva po ti ki to bereš urednik vedi se vprašaj ali ti tisti evro res toliko pomeni da si se prodal

RNB (nepreverjen)

Jaz bi tudi šel k vardi samo me ati ne pusti ker nisem še star 17 let, rad bi se naučil vaje, postroje, rokovanja s plastičnimi pištolami da bom kul v šoli

Mura je večna (nepreverjen)

Šiškota za predsednika

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

A ste opazili na njihovih Facebook profilih njihovo zmanjšano dejavnost,iz zanesljivih virov se sliši,da nekatere vampek vardiste držijo pošteno za jajca zaradi nezakonitih rabot.
V naslednjih dneh bo pošteno zaropotalo,čakalo se je samo,da spustijo njihovega kolovodjo,zdaj pa bo akcija in bomo videli,če še boste naprej podpirali te izdajalce katerim gre samo za svoje koristi.Na koncu ne bo čudno,če bo prišlo ven,da so sodelovali s policajih na meji,ki so jih dobili in pozaprli.Šiško bo kmalu spet v čuzi toliko,da veste.
Lep vikend

Mura je večna (nepreverjen)

G Šiško vam bo jebal mater

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Gost—— (nepreverjen)

Zgleda je tvojo tuj ka je istoga bedaka rodijla kak je sisko

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Anti šiš miš (nepreverjen)

tvojo pa je hitler
in to od spreda in pozadi

In reply to by Gost—— (nepreverjen)

Gost—— (nepreverjen)

Pa vseeno san nej taksi bedak kak tij pa šiško

In reply to by Anti šiš miš (nepreverjen)

Samo mnenje (nepreverjen)

Zanimivo kako Prekmurci napadate človeka, ki vam niti centa ni ukradel. Je domoljub in nam ničesar ni naredil slabega. Očitno mora biti v kravati, nategun z odvetniki. Takšnim raje date glas na volitvah. Ne trdim, da je Šiško neka rešitev. Vendar je zanimiv odziv. Recimo Cerar in Pahor sta nas grdo izdala na vseh ravneh pa ne duha ne sluha.

Gost—— (nepreverjen)

Domoljub, je za tebe domoljub tiste keri se dere ubi ubi ubi prekmurca, zabara,... lepo te prosen, taksi clovik se nikoli ne spreobrne, se najmenje je pa domoljub...pogledni si zgodovino toga osebka pa se keroga njegovoga pajdasa

In reply to by Samo mnenje (nepreverjen)

Samo mnenje (nepreverjen)

Ne preobračaj teme v drugo smer. Pičil te je izraz domoljub. Zakaj že? Kakšne narodnosti pa si, da te to boli? Nisi ponosen Slovenec? Kdaj se je Šiško drl Ubi žabara? Prosim daj videoposnetke ali kakšen vir. Rad bi zaključil to temo in da ostali bralci dobijo mnenje, če se je tvoje preobračanje tematike izplačalo ali pa nam samo izgubljaš čas.

Moja poanta je bila, da kakšen odnos imajo Prekmurci do človeka, ki jim ni ukradel in niti ne želi niti centa. Ta človek ni uničil tovarn. Zanima me kaj slabega je naredil v primerjavi z izdajalci, ki so nam uničili starše in generacije za nami.

In reply to by Gost—— (nepreverjen)

unika (nepreverjen)

"Kdaj se je Šiško drl Ubi žabara?"
Te gda je biu vodja mariborskih klošarskih navijačov. In kak ti je spodaj že en napiso, domoljub ne nosi na svoji uniformi zastavo tuje države. Človek je biu pravnomočno obsojeni za poskus umora gda je nastavo bombo enomi pod avto. Lejko je on 100000000000000x največji domoljub ali de še vedno ousto gnoj od človeka.

In reply to by Samo mnenje (nepreverjen)

Gost—— (nepreverjen)

Glej, enostavno je šiško nej vredi clovek, dokazo je s ten ka je bombo nastavo, dosta drujgih lidij je ze poskodoval, policija ga je vedno iskala ze prle kak je sploj varda nastala in kak je on tak velki domoljub postal, zaradi fuzbala je znau namlatite drujge lidij, ubi ubi ubi prekmurca se je drl kot vodja navijaske skupine viol,.... in taksi osebek de zaj tu nekaj pameten pa z orozjon de lejto okole?! Pa ka je s tebof kaj narobe? Pogledni si sto lejko ide v vardo, vsake ka ma 5 min casa, ne preverja se pa nikaj. In te fajn neksna oseba, kera je mogoce zivcni bolnik ali se kaj hujsega dobij orozje v roke. Malo se tij pijtaj po tvojen zdravje ka tak noro premislavles. Ka me pa nebos narobe pa razmo, ne odobtavlen teh politikov, pa ne zagovarjan jih ali šiško je pa zaden ka lejko red dela.

In reply to by Samo mnenje (nepreverjen)

russia (nepreverjen)

Samo telko ka pitan..... zakoj pa majo tej loleki ruske zastave na uniformaj? Strašen domoljub moreš biti, če nosiš na uniformi zastavo tuje države.... ali pa idiot. :)

Gost—— (nepreverjen)

Hehe, to drujgo de kar drzalo :)

In reply to by russia (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Hehe mama ti je idiot
in to bo kar držalo

In reply to by Gost—— (nepreverjen)

love&peace (nepreverjen)

Ka dobro vidin? Ovi glupan Dule štajerec je tan pouleg, ovi s čupo pa kapo???? Nekšo duhovnost se že eno par lejt ide, na kombiji ma na velko hipijski znak peace&love, pa ne ven kakšno še indijansko duhovnost ala tatanka pa tej zadeve prakticejra, te ga pa tu vidiš. Zaj te končno zagrebški Hells Angles znajo ge ga najdejo ka ga že par lejt iščejo ka jih je nategno gda je biu tan vajenec. No, končno je gratalo jasno kakšni profili lidij se zbirajo v toj vardi. Sami luzeri, kriminalci, primitivci....

df (nepreverjen)

kakšni pa so bili šele v partizanih

In reply to by love&peace (nepreverjen)

šiškovič (nepreverjen)

Tej vsi fküper na tej slikaj nemajo IQ več kak 10. Pa še tou pretiravan.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

To berte,ko pridete do kraja pa ite na NAPREJ NA 2-20 DEL,bote lahko brebrali kaka kriminalna golazen se zbira okrog tega kriminalca Šiška.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Kak tou,ka ne gre link prilepiti?

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Ite na stran PublischWal Blaža Babiča te vidli kake barabe so okrog Šiška,ker ta babič je bil veliko let njihov član,potem pa so se ga rešili na hinavski način.

Plitkipotom (nepreverjen)

Nemren verjeti ka ga polovica tu obsoja ka se je pred 30 leti drl ubij prekmurca. Tej isti dadiji pa se na Murini tekmi derejo ubij štajerca, debili na kvadrat

Feri1 (nepreverjen)

Se me čujdi ka ilegala bole ne tiščij prejk meje, zaj ka vijdijo po cejlom svejti prejk medijov kak varda promovira nezaščiteno mejo. Tej keri do prišli prejk bojo pa samooklicani obdelali s platičnimi avtomati

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice