Danes je na avstrijski strani mejnega prehoda Šentilj potekala vaja nadzora meje z droni.

Tak nadzor meje je lahko izjemno učinkovit za ugotavljanje ilegalnih prehodov meje in pomaga pri razkrinkanju tihotapcev. Na dogodku sta bila prisotna tudi slovenski notranji minister Aleš Hojs in njegov avstrijski kolega Karl Nehammer.

"Ta skupna vaja z droni je pokazala, da je tako nadzor državnih meja, kot vse ostalo, kar počne policija v boju zoper kriminal, predvsem za to, da se naši in avstrijski državljani počutijo varne. Vse to pa je odvisno predvsem od te sodobne tehnologije," pravi Aleš Hojs.

Te, sodobne tehnologije namreč, imajo v obliki dronov več na avstrijski strani, kot pravi Hojs pa je Slovenija v fazi nabave dodatnih petdesetih dronov.

"Slovenska policija ima trenutno dva večja drona, oziroma brezpilotna zrakoplova, ki sta opremljena s termografsko kamero in videokamero z večjo povečavo. Ob tem ima še šestnajst manjših dronov, ki so opremljeni z videokamero in so primerni za delo podnevi. Prav tako imamo nekaj manjših dronov, ki so primerni za delo v notranjosti prostorov," pravi Uroš Marjetič iz Generalne policijske uprave.

Predvsem prva dva sta tista, ki sta v veliko pomoč tudi pri delu ponoči. Uporablja se ju lahko na oddaljenosti, ki je večja od kilometra in na višini petsto metrov od mesta vzleta.

"Uporaba termokamere je pomembna zadeva, saj to omogoča delo ponoči. Ponoči sama videokamera ne koristi prav veliko, saj območja, kjer jih uporabljamo, torej ob državni meji in podobno, niso razsvetljena," dodaja Marjetič.

Te dni so se slovenski policisti mudili na severni meji, saj so usklajevali delo z avstrijskimi kolegi. Toda, kot pravi Marjetič, je težišče dela na južni meji.

"Tam pridejo do izraza vsa tehnična sredstva in dron je tam dopolnitev uporabe helikopterja, termo naprav in ostale opreme, ki jo imamo za nadzor državne meje".

V Sloveniji je trenutno priprtih približno sto tihotapcev, ilegalni prehodi meji pa so bili ena od treh ključnih tem, o katerih sta na biletarelnem srečanju govorila oba ministra. Dotaknila sta se tudi mejnih prehodov Šentilj in Karavanke, ter prehoda meje v primeru poslabšanja situacije povezane z novim koronavirusom.

"To prehajanje bo drugačno, kot je bilo v spomladanskih mesecih. Sam ne pričakujem, da bi ponovno prišlo do tako imenovanega lockdowna in ravno zaradi tega sva s kolegom Karlom dogovorila, da bodo tako tranziti, kot seveda tudi prehajanje enih in drugih državljanov, v primeru poslabšanja situacije, potekali tekoče," pravi Aleš Hojs. 

Takšno, tekoče in učinkovito, pa je tudi sodelovanje obeh držav, ki se bosta tudi s pomočjo dronov skupaj borili proti ilegalnim prehodom meje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kageste (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

čikapajo (nepreverjen)

Normalno je, da pač policija uporablja najnovejša tehnična sredstva za odkrivanje kriminala.
Večkrat pa je problem, da državni orgni, ki so zadolženi za nabavo določenih tehničnih stvari ne poznajo dovolj dobro, kaj sploh nabavljajo. Dron na sliki je kar robusten. Avstrijski je manjši in lažji.
Glede na dejstvo, da je vsaka stvar, ki se giblje odvisna od neke energije je jasno, da ima vsak dron omejen čas delovanja, ki je odvisen od velikosti baterije in lastne teže.
Zato je smiselno razmiškjati o manj robustnih izvedbah z manjšo težo in večjo kapaciteto baterije.
Dobaviteljem se seveda gre zato, da dobro pokasirajo. Zato je kakšen nasvet od dobavitelja težko pričakovati.
Tako mora tisti, ki nabavlja imeti vsaj mal znanja o teh stvareh. Tudi ni vseeno kakšne baterije so zraven. V Najslabšem primeru bi morale biti Litij Polymer LiPo ali še bolje Litij železo polymer LiFePO4. Imajo pri enaki teži večjo kapaciteto.
Večini so najbolj poznani droni kvadrokopterji, kot so na slikah. Še boljši so oktokopterji, kjer dron poganja 8 motorjev. V primeru okvare kakšnega motorja ali propelerja še vedno zanesljivo leti. Je tudi bolj stabilen in lažje lebdi.
Nekateri dražji primerki nosijo tudi 20 kg teže. Zato lahko damo zraven še dodatne baterije, ki bistveno povečajo čas delovanja.
Danes so na trgu že droni, ki jih uporabljajo za škropljenje raznih rastlin in imajo kr solidno nosilnost.
Seveda so pa tudi omejitve. Zelo slabo vreme, dež, veter, megla in še kaj onemogočijo letenje.
Tudi kriminalci niso od včeraj.
No, glavno, da so dobavitelji dobro zaslužili. Kot vedno !!!

Starejše novice