Protestniki so včeraj zavzeli center Ljubljane, danes pa se jih je nekaj zbralo pred ustavnim sodiščem.

Včeraj smo poročali o protestih v centru Ljubljane, ki so trajali kar sedem ur. Po oceni Policijske uprave Ljubljana se je na protestih zbralo deset tisoč ljudi. 

Ena od govornic je zbrane včeraj pozvala, naj se danes ob 9.30 zberejo pred ustavnim sodiščem, kjer bodo odločali o uvedbi pogoja PC za javno upravo. Ob tem so zbrani vpili: »Lopovi, lopovi!«

Protestniki že pred ustavnim sodiščem

Danes je bilo ob 9.30 je bilo pred ustavnim sodiščem že nekaj protestnikov, sodišče pa varujejo policisti. Policiste in protestnike ločuje varovalna ograja. 

Več sledi. 

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ja rejsan je
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tou je čijste pritijsk na tej sodnijke. Pa be morale delate v mejre? Me zanijmle, če de lejva politeka odreagejrala, kak trbej: tou močno obsoudela, kak je tiste protestneke (ges njin praven upokojence, ka so bilij več ale menje somo starejše), štere so se pred lejte grupejrale pred sodiščon (točno ne ven, pred šteren), da so soudele Janše. Pa fejst dvomen, ka do tej lokostrelce kluba Kul ka čednoga povejdale?

Hepan (nepreverjen)

Tan ti minister Koritnik javno razglaša ka samovoljno nede upoštevo odločitve US, ti pa tu bluziš o par protestnikaj…

Mater ste šinfači včesnjeni v glavo, samo ka lidij očrnite iz svoje zatohle sobice

In reply to by ja rejsan je

bumbarius (nepreverjen)

Hepan,
ges tudi toga naroda ne razmin več:
nema pojma o pojmi, a pisari 100 na uro in san s sebe budalo dela.
Po njihovon dometi sumim, ka so to Jajotovi vojščaki, dokaz je lahko npr. tudi "kopriva"!!!!

In reply to by Hepan (nepreverjen)

gost34637 (nepreverjen)

kdo pa je napisal ustavo? ciril ribičič
je bil zadnji predsednik predsedstva CK Zveze komunistov Slovenije (ZKS), izvoljen na njenem kongresu decembra 1989. zdaj pa tupi dale v državnon zbore. tak ka na prave stare komuniste se obrnite. naslov od kuče že najdete v gugle

bumbarius (nepreverjen)

no, gost 34637, ti tudi nucaš inštrukcije!
Evo, naj te podučim (copy/paste:
Vodja strokovne skupine, ki je avgusta 1990 po naročilu takratnega predsednika skupščine Franceta Bučarja v Podvinu pripravila besedilo ustave, Peter Jambrek je spomnil, da je slovenska ustava zorela dlje časa.

In reply to by gost34637 (nepreverjen)

ffran

Ukiniti ustavo, ustavne sodnike razgnati !!

In reply to by bumbarius (nepreverjen)

keramichar (nepreverjen)

ja pa bil je partizan se pravi komunist keroga so po vojni zaprli pa je nekak čudno vujšo med transporton za tretji rajh. ribičič ga je verjetno za karto v njegovo partijo rejšo

In reply to by bumbarius (nepreverjen)

Za Srbiju (nepreverjen)

kurir/sport/fudbal/3777957/djani-curcic-aleksandar-vucic-partizan

In reply to by gost34637 (nepreverjen)

Kontra Srbije (nepreverjen)

Ce si za srbijo te si isto labilna ovca kak ostali. Srbija je v kurci totalnon a gucijo ka po bdp prehitevajo nemcijo. Seveda. Po %. Samo nisce od teh ovck se ne spitavle kelko je % v nemcije pa kelko je v srbije

In reply to by Za Srbiju (nepreverjen)

bumbarius (nepreverjen)

Evo - točno ne vejš, a se vseeno oglašaš!!!!!!
Tisto je Primic sponzorejro Janšove svejčkarje, ka so mesece in mesece taborili pred ljubljanskin "krivosodjon", popejvala njin je pa Jožica Svete.
Njin je bilo vse dovoljeno, saj so Janšovi, zdaj pa.............??????????????
To je nej bil pritisk na sodišče, vej se je pa šlo za Jajota!!!!!!
Eni rejsan ne poumlite nika, samo parlamentejrali bi!!!!!

ja rejsan je

Precek se mijmo vdaro! Kak prvo san napijso, ka ne ven, pred ŠTEREN sodiščon so demonstrejrale! Kak drüjgo, ninkdrek san nej napijso, ka se strinjan s tisteme proteste! Napijso san, ka be mogle sodnijke delate v mejre, nej ka znonkar morajo od zvüjna poslujšate, znamo ka! Ka je Koritnik pravo ne ven, nindrek na splejte za zdaj nika ne pijše. Kelko pa znan, se odloučbe ustavnoga sodišča ne upoštejvajo v primere financejranja zasebneh šol, lejve so tüde nej upoštejvale izijd referenduma o volitvaj (tou je bilou okoule leta 1995), tak ka boj rajše tiu! Pa so tou nej edijne primere, ge tak lejve, kak desne, glij ne upoštejvajo toga sodišča. Po svoje, je tou politečno sodišče (razmerje 7:2 v korijst lejveh), tak tüde odlouča in po svoje ga nite ne nücamo.

In reply to by bumbarius (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Otkec siš tij ka tak lamleš po toj prekmurščini in nika se gor prosiš pokrij si vuja pa oči pa kavuli na mesec ka te ger ne odpelajo na Polje ge ti Janša odpre vrata butalec

In reply to by ja rejsan je

ja rejsan je

Se san napijso! Ustavno sodišče je odloučelo, mijslen ka s 7:2. Nika presenetlijvoga, nika nepričakovanoga, tak, ka je boukše, ka si tiu! Vijde se, ka znaš somo žalete, nekšneh argumentof (če sploj znaš, ka je tao) pa ne premoreš.

In reply to by p3p (nepreverjen)

KTB (nepreverjen)

Ulično prepevanje pa res ni prepovedano!

SAMO PENDREK (nepreverjen)

RES ME ZANIMA, KDO SO TI LJUDJE IN KDAJ TI DELAJO, KOT MORAMO VSI NORMALNI DRŽAVLJANI, ČE HOČEMO PREŽIVETI. PENDREK PA JIH NAREZATI PA BO MIR, SAMO TEGA POLICIJA - TABORNIKI NISO SPOSOBNI NEKOČ SO MILIČNIKI ŠE KAKO ZNALI NAREDITI RED, DANDANES PA VIDIŠ DA POLICIJA - SINDIKAT DELA PROTI DRŽAVNI UREDITVI. TO SE TOVARIŠI NE BO DOBRO KONČALO, SAMO TAKRAT BO ŽE PREPOZNO.

p3p (nepreverjen)

Izklopi caps lock pa vklopi možgane pa tebi bi pasalo okrog kepe eno tri.

In reply to by SAMO PENDREK (nepreverjen)

-brez komentarja (nepreverjen)

p3p,
ne najde tipke na tastaturi! Pomagaj njemi.

In reply to by p3p (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Razloge za proteste je dobro razložil v včerajšnjih Odmevih strokovnjak Fakultete za varnostne ved iz Maribora, dr. Aleš Bučar Ručman: pravi, da pri teh demonstracijah ne gre za t.i. anticepilce, saj se ugotavlja(strokovno), da gre za "heterogeno" množico ljudi, med katerimi so tudi cepljeni in prebolevniki, pa starejši, mladi...skratka ne moremo več govoriti o določeni ekscesni skupini, kot bi jo rada "obarvala" koalicija. In, dejansko je skupni imenovalec te "heterogene" skupine nespretno in predvsem nestrokovno zlorabljanje situacije, spreminjanje skladno s potrebami trenutne politike (preglasovanje stroke, ki je tudi sama zmedena: primer cepiv in starostnih skupin za katere so določena cepiva primerna, se menja glede na vsak stranski učinek, ki jih je nešteto, a se jih uradno poskuša utišati itn.). Skratka največji razlog za proteste je, kot kaže ta heterogenost, nelegitimnost oziroma nezaupanje v vlado, ki s svojimi potezami dela na "delitvi" ljudstva, kar se ji bo prej ali slej maščevalo (PC pogoj? Halo? Zakaj pa ne PCT? Saj tudi PC-ji prenašajo virus in s tem okužbo! kje si stroka pri tem stališču?). Prisilno cepljenje se je po Koritniku (minister MJU) sedaj preneslo iz vlade na poslovne subjekte/podjetja, ki bodo "nadrajsala" v primeru tožb zaposlenih zaradi izgub del. mest, ker zadeva temelji na odlokih, ki veljajo lahko le v časih razglašene epi-/pan-demije, le ta pa ni, torej veljajo ustavne pravice. Kot pri izbrisanih, TEŠ6 in še kje bomo davkoplačevalci plačali za napake arogance politikov, ki pa ne odgovarjajo za svoja dejanja. Tu bi morali zahtevati spremembe zakonodaje, da poslanci s svojim premoženjem odgovarjajo za povzročeno škodo v proračunu, pa da vidimo, koliko jih bo sploh kandidiralo za parlament in koliko jih bo upalo škodovati (namerno ali nenamerno) državljanom in proračunu. Mi pa nimamo niti inštrumenta odpoklica poslanca/ministra/premiera/predsednika...kakšna demokracija je to, da moraš 4 leta trpeti posledice svojih (volivnih) zmot.

In reply to by SAMO PENDREK (nepreverjen)

Kontra Srbije (nepreverjen)

Pa ti si retard majkemi. Borimo se kao za clovekove pravice a ti izletiš kak en naci ka misli ka samo on praf misli 😂

In reply to by SAMO PENDREK (nepreverjen)

DSAD2E2 (nepreverjen)

STOP NATEGU IN PREVARI ČLOVEŠTVA!

Karl Marx (nepreverjen)

Najbolj se zabavam, ko ljudje, ki verjamejo v Jezusa Kristusa očitajo anticepilcem nezaupanje v znanost. Recimo, vernik, ki se je cepil, in ki kobajagii verjame v znanost, istočasno verjame, da na nebu sedi bradati možicelj in ob njem njegov sin ter sinova mati, okrog vseh treh pa letajo beli angeli s petutmi in vsa druščina ima cel planet Zemlja pod komando in nas vodi kot lutke na vrvicah.... Takšen vernik nato očita nezaupanje v znanost drugemu človeku, kateri se noče cepiti s cepivom, ki ga proizvaja proizvajalec šamponov ??!!

123 123 (nepreverjen)

A ni ravno obratno? Če samo pogledaš ZDA, so najbolj verni dejansko tudi največji anticepilci, ker mislijo seveda, da jih bosta Bog in Marija čudežno rešila. Prvič slišim, da bi verniki očitali anticepilcem nezaupanje v znanost. Ampak očitno samo jaz vidim te stvari, ker pogosto spremljam samo tuje vire.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Smrt Janšizmu, svobodo narodu!

čarni vrag (nepreverjen)

S cepljenjem smo svoje telo dali na razpolago Svetovni vladi, da v našem organizmu napravi določene prezidave. Kakšne še ne vemo, saj ne poznamo genskega navodila. To je tako kot da bi v svojo hišo spustil nekega gradbenika z nekim načrtom, ki ga meni kot lastniku stavbe ne pokaže. Da mi neko pismo v katerem oblast z grožnjo kazni zahteva, da zidarja ne oviram pri njegovem delu. Brez tega posega se mi bo hiša podrla.

Se vam ne zdi, da sem malo čez les če to dovolim. Dovolimo pa vbrizgavanje genetskega načrta za izdelavo Spike proteina.

čarni vrag (nepreverjen)

Blesavi so tej policaji. Do pojutrišnjem se morajo prisilno cepiti, če ne jim Janševi ritolizniki grozijo, da jih vržejo iz službe. Oni pa s pendreki, solzivcom in vodnim topom branijo Janšo in njegove. Me zanima, če do zdaj tej ustavni sodniki kaj odločili in zaščitili ustavne pravice državljanov. Ali pa preložijo do Božiča?

Borris (nepreverjen)

Za www - p3p - POGIN tebi z L.25

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice