*Fotografija je simbolična
Številni Slovenci so nestrpno čakali na koncert zelo priljubljenega latinskega izvajalca Enriqueja Iglesiasa, ki je bil načrtovan v Zagrebu. Koncert je sedaj, skupaj še z drugimi načrtovanimi, odpovedan, kupci vstopnic pa čakajo na vračilo denarja.

Tudi številni Pomurci so si preko Eventima zagotovili vstopnice za koncert popularnega Enriqueja Iglesiasa, ki bi moral nastopiti prvega decembra v Areni Zagreb.

Sedaj pa je Eventim preko družbenih medijev in svoje spletne strani sporočil, da je koncert odpovedan in iščejo pravno pot za razrešitev situacije.

Organizator koncerta naj bi s prevaro zaslužil milijon evrov

Poleg koncerta v Zagrebu sta odpovedana še koncerta v Minsku in Rigi, ki sta bila v domeni istega organizatorja. Eventim še pojasnjuje, da je do odpovedi prišlo zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti organizatorja do izvajalca.

Po poročanju portala Pollstar bi naj prišlo do goljufije s strani organizatorja, podjetja ART BG, ki je s prodajo vstopnic tako zaslužil okoli milijon evrov. Na Eventimu sicer trdijo, da denarja ne bodo vračali, saj naj bi delovali zgolj kot posrednik v imenu in za račun organizatorja ter so jim že nakazali ves denar od prodaje vstopnic.

Odgovornost za vračilo denarja kupcem tako valijo na organizatorja, ki je v tem primeru bolgarsko podjetje ART BG. 

Iglesias lani v Sloveniji pod istim organizatorjem

ART BG se sicer na svoji spletni strani opisuje kot podjetje, ki deluje v srednji, severni in jugovzhodni Evropi ter ima za sabo več uspešnih organizacij v Parizu, Berlinu, Ljubljani, Stocholmu in številnih drugih evropskih mestih. Ponašajo se s podatkom, da so od začetka poslovanja, leta 2008, organizirali več kot 500 uspešnih prireditev in koncertov za številne velike izvajalce, kot so Enrique Iglesias, Ricky Martin, Scorpions, Cats in mnoge druge.

Isto podjetje, ART BG, je bilo sicer organizator lanskega koncerta v Ljubljani, ko je nastopil ravno isti zvezdnik Enrique Iglesias v Stožicah, ki so bile takrat razprodane v rekordnem času in so morali organizirati še en koncert kmalu zatem.

Glede na to, da so potrošniki plačali za vstopnico in je sedaj koncert odpovedan, denarja pa niso dobili nazaj, smo se z vprašanji obrnili na Eventim, Zvezo potrošnikov Slovenije in Tržni inšpektorat RS. Njihove odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Edini pošteni (nepreverjen)

Kdor je plačal z kreditnim Mastercardom se lahko obrne na banko, saj storitev ni bla izvedena in je 90% da dobi denar nazaj, saj majo banke to zelo dobro zavarovano.

pasus (nepreverjen)

prijaviti trznomi inspektorati. odgovoren je Eventim. koga briga kome so odi dali pejneze. naj se te eventim dale z ovomi zgucavle

Gost1 (nepreverjen)

Kot mi je znano, Eventim vrača denar v primeru odpovedi koncerta. Vsaj do sedaj je bilo tako. Nevem zakaj naj zdaj nebi vrnili.

Starejše novice