Razmere na trgu dela v Sloveniji so bile v letu 2019 zelo dobre, stopnja brezposelnosti je bila ena najnižjih, število delovno aktivnih precej visoko. S pojavom koronavirusa pa so se pričakovanja glede zaposlovanja in brezposelnosti močno poslabšala.

Podatki Statističnega urada Republike Slovenije kažejo, da je bilo leto 2019 v Sloveniji z vidika trga dela eno najboljših, saj je bila stopnja anketne brezposelnosti konec prejšnjega leta najnižja, odkar jo merimo in je tako znašala 4,0 odstotka.

Takšno aktivno in neaktivno prebivalstvo izvajajo na Statističnem uradu Republike Slovenije že od leta 1997, do sedaj pa še niso izmerili tako nizke vrednosti podatka. 

Delovno aktivnih, torej zaposlenih in samozaposlenih skupaj, je bilo konec leta 2019 več kot 900.000, od tega pa je bilo skoraj 93.000 posameznikov samozaposlenih.

Podatki nadalje kažejo, da je približno 18 odstotkov delovno aktivnih posameznikov svoje delo včasih ali občasno opravljalo doma, približno polovica pa se je na delo vozila v drugo občino.

Razmere na trgu dela v 2020 zelo verjetno slabše kot v 2019 

Statistični urad predvideva, da bodo prej omenjeni vzpodbudni podatki letos precej drugačni. Pričakujemo lahko, da bo v 2020 stopnja brezposelnosti višja, število delovno aktivnih pa nižje.

Nižje bo tudi število dnevnih migrantov, delež tistih, ki delajo doma, pa bo višji. Tudi položaj dnevnih migrantov, ki delajo v tujini, je negotov. Več o spremembah na trgu dela, ki jih je povzročil novi koronavirus, bodo na Statističnem uradu poročali šele čez nekaj mesecev. 

Trenutno je veliko delovno aktivnih na čakanju na delo. Nekaj jih dela od doma. Nekatere dejavnosti so popolnoma zastale, nekatere delujejo okrnjeno. Na drugi strani pa še vedno obratuje nekaj dejavnosti in v njih delovno aktivni posamezniki, ki skrbijo, da naša življenja potekajo približno normalno.

Statistični urad zato navaja število delovno aktivnih v nekaterih poklicnih skupinah, ki smo jim v tem času, ko zaradi znanih razmer ostajamo doma, lahko še posebno hvaležni. Pri navajanju poklicnih skupin zaradi lažje berljivosti urad uporablja samo nevtralno moško obliko, ki pa zajema tako ženske kot moške.

Foto: Statistični urad Republike Slovenije

Delovno aktivni in zdravje

Kako bodo posledice novega koronavirusa vplivale na delovno aktivne prebivalce Slovenije in na njihovo zdravje, bomo izvedeli v prihodnjih mesecih in letih. Gotovo pa te posledice pri zaposlenih ne bodo enake kot pri samozaposlenih. Tudi v bolj »normalnih« razmerah se omenjeni skupini delovno aktivnih z vidika zdravja precej razlikujeta. 

V letu 2017 je bilo med samozaposlenimi 28 odstotkov takih, ki pri svojem delu niso imeli nobenih težav. Med preostalimi, ki pa so imeli kakšne težave, je bila najpogostejša težava izpad prihodka v primeru bolezni, takšen primer je navedlo 27 odstotkov samozaposlenih. Ali se ta težava odraža tudi drugje in kako se po dejavnikih zdravja razlikujejo zaposleni in samozaposleni, prikazujejo podatki v spodnjem grafikonu.

Foto: Statistični urad Republike Slovenije

S svojim splošnim zdravstvenim stanjem so bolj zadovoljni zaposleni kot samozaposleni. Kljub temu je delež tistih, ki v enem letu niso nikoli obiskali zdravnika, znatno večji med samozaposlenimi. To še posebno velja za obisk splošnega oziroma osebnega zdravnika, v manjši meri pa tudi za obisk specialista in zobozdravnika ali ortodonta. 

Kakšni so obeti?

Razmere na trgu dela v 2019 dobre. Pričakovanja glede zaposlovanja in brezposelnosti so se s pojavom novega koronavirusa v Sloveniji močno poslabšala. V aprilu 2020 je zmanjšanje zaposlovanja pričakovalo kar 45 odstotkov podjetij v predelovalnih dejavnostih, 24 odstotkov podjetij v trgovini na drobno, 39 odstotkov podjetij v storitvenih dejavnostih in 20 odstotkov podjetij v gradbeništvu. Na drugi strani pričakuje povečanje brezposelnosti kar 87 odstotkov slovenskih potrošnikov.

Foto: Statistični urad Republike Slovenije

Trenutna registrirana brezposelnost v Sloveniji

Epidemija koronavirusa je prekinila ugodno gibanje brezposelnosti. Rast števila na novo registriranih brezposelnih se je marca zaradi negotovih razmer hitro povečala, zaposlovanje pa se je upočasnilo. Minuli mesec je bilo tako registriranih 77.855 brezposelnih oseb, kar na mesečni ravni predstavlja 0,5-odstotno, na letni pa 1,7-odstotno rast.

Kot kažejo podatki Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, se je minuli mesec v evidenco brezposelnih na novo prijavilo 7848 brezposelnih, kar je 51,7 odstotka več kot februarja in 56,2 odstotka več kot marca lani.

Kot so še pojasnili v zavodu, se je minuli mesec v mesečni primerjavi brezposelnost povečala v sedmih območnih službah, najbolj v kranjski, za 3,1 odstotka, pa tudi v mariborski, kjer se je brezposelnost povišala za 1,6 odstotka.

Manj brezposelnih pa je bilo v območnih službah Ptuj, kjer se je brezposelnost znižala za 1,1 odstotka in Murska Sobota, kjer se brezposelnost od vseh območnih služb Zavoda najbolj zmanjšala, in sicer za 4,4 odstotka.

Foto: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Na žalost ne bo koronavirus pustil ljudi brez službe, ampak neumnost vladajočih, ki so brez potrebe masakrirali gospodarstvo.

VRANA (nepreverjen)

Ti si očitno vedno bolj v totalni temi.
Kak je zdaj s tvojo opevano Švedsko?
28.4.- mrtvih 81 SLO - 3 mrtvi
29.4.- mrtvih 107 SLO - 3 mrtvi
30.4.- mrtvih 124 SLO - 2 mrtva

Švedska ima 10mio prebivalcev, Slovenija 2mio !! Kdo je bolj uspešen????

Boš seveda takoj na gospodarstvo prešaltal. Švedska bo imela negativno rast BDP, recesijo, izgubo služb, večjo brezposelnost,.... vse ISTO kot celotno svetovno gospodarstvo. Odobrili so 10 miljard pomoči gospodarstvu,...
Kaj pa npr. ZDA, nič ne gledaš poročil? Korona rastura. V žariščih katastrofa, tam protestirajo, da je vlada (Trump) nepripravljena, da ne pomaga, da ni to in ono....
Izven žarišč, lahko tudi samo 50km ven, pa nekateri idioti protestirajo, da je virus izmišljen, da uvajajo diktaturo,... Ob vseh teh informacijah, pametnih telefonih,.... ljudje raje verjamejo teorijam zarote, PA TO JE NEVERJETNO.
Tudi ti si eden takšen retard. Razumel bi te, če bi samo Slovenija imela take ukrepe. OK, takrat bi tudi jaz bil na strani nasprotnikov ukrepov. Ampak sedaj...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

Sraka, ne smeši se! Nihče, ampak res nihče na svetu ni umrl zaradi tega natega!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Kapazdaj (nepreverjen)

... zdaj pa si pokasejro 150 evrov dodatka za brezposličare pa si se iz nasprotnika premunduro v zagovornika ukrepov.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tisto o več kak 100 mrtvih na Švedskom si si zmislil. Še celo WHO je pohvalil švedski način reševanja pandemije. Ne vem o čem ti pišeš v ZDA. Jaz spremljam videe enega najbolj uglednih epidemiologov na svetu in to je Dr. John Ioannidis profesor na univerzi Stanford. https://www.youtube.com/watch?v=T-saAuXaPok Je sicer v angleščini, kar pa za tebe ne bi smel biti problem. Profesor poziva k čim hitrejšemu odpravljanju ukrepov. Lahko mu pišeš email in mu poveš da nima pojma. Naj se pride učit k Beovićevi.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

V 30 sekundah vsak lahko preveri, zakaj lažeš o Švedski???? Ker se ne ujema s tvojimi prejšnjimi lažmi???

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz uporabljam številke s portala Švedskega Javnega zdravstva. To so uradne številke. Tako je za
28.4.2020 navedeno 34 umrlih. Za včeraj in predvčeraj podatki še niso kompletni, saj prijave še prihajajo. Tudi doktor Ioannidis govori o Švedski. Lahko poslušaš pa potem napadneš kar njega.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Worldmeters in tvoja stran imata ISTE podatke!!!! Samo ti še nisi pogruntal, da "avaligna/dag" ne kaže dobro na tvoji strani oz. ni to, kar misliš ti!! Dnevno imaš število mrtvih povečano za 124, a "avaligna/dag" pa kaže 9, hahahaha. Še en lep prikaz tvoje inteligence. In o tem kdo je ovca!!!???
Glej, ti dokažem: trenutno je 2.586 mrtvih, podatek na obeh internet straneh!! Jutri ti napišem razliko!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti se imaš za strašno pametnoga. Piše ka so podatki za zadnja dva dni nej kompletni. Ne vem ka bi zdaj rad napiso. Podatki na worldometri so še bole nezanesljivi.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

čarni lažnivec: worldmeters-u je VIR (source) tale stran, ki jo omenjaš ti, butl. Podatki so eni in isti, le ti lažeš o številkah, oziroma si nekaj razlagaš drugače. Podatki je možno, da niso kompletni. Ampak to pomeni potem, da bodo številke samo VEČJE!!! Za sedaj je število umrlih 30.4.2020 točno 124. Toliko o približevanju nuli !!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Na toj strani, ka jo ges gledam nega nigdi ka je 124 mrtvih 30.4.2020. Pri meni piše ka je število mrtvih 30.4.2020 18, 29.4.2020 41. Bogve ka ti gledaš. Če ti je ležej če mi talaš butle, ti samo navali.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

čarni vrag - lažnivec butasti. Pogledni zdaj "tvoje podatke", ka san ti pravo, ka ti dokažem, ka lažeš:
včeraj je bilo na Švedskom 2.586 mrtvih, danes je mrtvih že 2.669 !!! Torej razlika je 83 mrtvih!!!! Od včeraj na danes !!!! Kljub temu pa piše na "tvoji" strani, 1.5. je lažnih 10 mrtvih, 2.5. pa lažnih 1 mrtev!!!!!
Telko o tvoji lažnivi propagandi !!! Telko o Švedskem približevanju nuli !!!! Poleg toga, ka ti v glavi pošteno špila, še širiš LAŽNO PROPAGANDO !!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Na Švedskem je približno trikrat več mrtvih na določeno število prebivalcev, kakor v Sloveniji. To povejo podatki in ne ti, kateri itak lažeš, da se ti kar kadi... Tvoj namen mi ni znan, je pa to podlo!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Tej podatki ti v ton trenutki ne povejo totalno nič. Ja, na Švedskon je umrlo okoli 25-krat več lidij. Je pa verjetno tudi 25-krat več lidij bilo že okuženih z viruson. Procentualno je verjetno enako kak v Sloveniji. Pa če recimo povemo, ka čredna imunost obstaja (dokazov proti toj teoriji trenutno nega), do jo Švedi dosegli hitro in do lejko hitro normalno zaživeli. No, v Sloveniji de čredna imunost dosežena v nekaj letih, na konci de število smrti negi enako, a Slovenija de nosila večje posledice krize kak Švedska...

In reply to by Truplo

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ka ščen povedati: žrtve mo šteli na konci krize in nej v sedanjon momenti. Mogoče se pa Švedski model izkaže kak katastrofalen. Mo vidli...

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Levicarnezni (nepreverjen)

Cudi me, da se vedno ti oglasis.... Za casa jugoslavije in tako opevanega komunizma, ki ga sovrazis si imel lepo sluzbo na banki, kjer ti ni nic manjkalo... Kaj je prislo narobe, da si se tako obrnil? Da nisi bil kot ti pri maskah? Malo smuzi muzi?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Majko mila, na kakšne reči se nekateri sedaj obešate. Brez argumentov! Moja služba ni bila nič posebnega, kakor tudi ne pri stotistočih drugih po uradih. Pač nisem bil mehanik, mesar, neki delavec v skladišču in zakaj je sedaj to sporno? Takrat se za politiko sploh nisem zanimal, nisem ne čislal, pa tudi ne grajal komunizma. Nisem bil v nobeni politični organizaciji, bil sem edino član sodniške organicije in to je vse.
Po tvojem se naj nihče ne oglaša... samo popravil sem tistega provokatorja, da ima Švedska pač veliko več žrtev. In tudi na koncu jih bo imela... mi se za sedaj dobro držimo, neka imunost pa ne bo več bistvenega pomena, če se odkrije cepivo. Do takrat pa je potrebno vzdržati, pa bili nekateri še tako nastrojeni proti vladi, pa si izmišljevali, da je virus nateg in podobne zadeve.
Ker omenjaš maske: po prvi oddaji se je vsul plaz komentarjev, po drugi pa ni ničesar? Včeraj ni bilo ravno vse po notah opozicije, tale Gale pa tudi ni tako nedolžen, kakor izgleda. So pa dokončno osvobodili vsake krivde, posredovanja, lobiranja Tonina. Pa ste ga mnogi tule opisovali kot vojnega dobičkarja, pa lopova...

In reply to by Levicarnezni (nepreverjen)

Levicarnezni (nepreverjen)

Tu se strinjava glede tonina.... Jansa pobira denar.... Toninu je glavna titula

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Ti tiraš do nezavesti to cepivo. Proti prehladnim obolenjem kot je ta covidgripa so cepiva slabo učinkovita, ker virus pogosto mutira. Razen tega Covid19 ni nevarna bolezen. Celo Britanci so jo črtali s seznama nevarnih virusov. Cepljenje pa ima stranske učinke, ki so lahko hujši od same bolezni. Poišči si Pandremix svinjska gripa, pa študiraj.

In reply to by Truplo

Hmmmmm (nepreverjen)

1. Moreš upoštevati dejstvo, ka ma Švedska to nesrečo, ka so vse države, s šterimi gospodari, totalno zaprle gospodarstvo. Logično, ka se to tudi pozna na BDP. Pa seveda je vseeno menje lidij vni in se tudi to pozna. Ampak lidgej delajo dale in majo svobodno življenje. Zanimivo je tudi to, ka majo marsištere države s pravo karanteno in totalno zaprtin gospodarstvon po 7 kednaj še itak daleč več smrti kak pa Švedska praktično brez omejitev. Kak je li tou možno? Torej se virusa očitno ne da kontrolejrati z karanteno oziroma samo delno?
2. Še itak bi rad vido rešitev vas zagovornikov takšnih strogih ukrepov. Ka ščete na dugi rok doseči? Oziroma ka je cilj, če upoštevamo vse dejavnike? Ščete do iznajdbe cepiva za kakšno leto pa pol zapreti celo državo doj? Ščete, ka stotisoče lidij zgibij službo, spadne v revščino? Ščete, ka desettisoči znorijo, ker so doma zaprejti v kuče, ker so sami, brez človeškoga stika, ker nemrejo kvalitativno izkoristiti prosti čas, ker so s strani partnera oz. partnerice žrtve nasilja? Ščete, ka starejši prebivalci svoja zadnja leta oz. mesece življenja preživijo sami, brez stika s svojimi otroki, vnuki? Ka jin je fajn na stara leta meti takšno življenje? Ščeteza 15 let meti hordo psihično betežnih lidik, ker so v otroštvi, najvažnejši fazi socializacije in grajenja osebnosti, bili doma, nejso meli kontaktov z drugimi, nejso meli šole itd.? Ka so vaši načrti za primer vnovičnega povišanja okužb ali pa za zimo? Ponovi vajo iz marca in aprila? Ka pa, če cepiva nede? Gejo marsištera cepiva za določene bolezni, štera enostavno nejso varna in nemajo dovoljenja. Ka, če se po leti in pol čakanja izkaže, ka so cepiva nej varna in nesmijo na trg? Ka pa, če se zgodi to, ka je pri gripi? Ka virus tak pogosto in nekontrolejrano mutira, ka ti cepivo ne hasni kaj dosta? Že je namreč znano, ka gej puno puno mutacij toga virusa. In če so mutacije tak različne in nekontrolejrane, cepivo ne hasni pri vseh.Ka pa te? Te pride na vrsto prekuženost prebivalstva ali ka? Ob takšnih številkaj de za to potrebnih puno puno lejt. Ka pa, če se izkaže, ka nega čredne imunosti? Ka lejko virus dobiš večkrat? Teh odgovorov nega in nega in nega s strani ene vlade. Narodi se servejra samo straj in določeni smiselni oz. menje smiselni ukrepi. Če pa se število okužb zmanjšuvle, pa vlade nagrajujejo ljudstvo s ten, ka dobi več svoboščin. Kak da bi bili deca, štera dobijo liziko, če pospravijo sobo... A v bistvi ne davlejo nikšnih odgovorov in izkoriščajo položaj za svoje cilje, beri maske ali pa kontrolejranje prebivalstva. In seveda za naslednje volitve, ker jih ljudstvo kao dviga v nebo zaradi izjemnoga dela...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Falko (nepreverjen)

Koronavirus je votel, okrog ga pa nič ni!

gasilec lojz (nepreverjen)

tako so videti tudi komunisti

In reply to by Falko (nepreverjen)

purd-i (nepreverjen)

poleg tega pa še smrdijo

In reply to by gasilec lojz (nepreverjen)

Bebinho (nepreverjen)

Pa kaj zdaj komplicirate! To pa ja ni pomembno. Kaj pomeni, če bo nekaj desettisoč ali stotisoč Slovencev brez službe. Korona virus pa smo le premagali (no, mogoče). In dokazali, kaj zmore delovno ljudstvo, seveda na čelu z vizionarsko vlado.
Da bodo (bomo) ljudje po "karanteni" gagali, mnogi zboleli od stresa in revščine, povečano nasilje in samomori... ja, pa vsaka vojna terja žrtve.
Toda, vojne imajo tudi tretjo temno stran. Po vsaki vojni sledi troje spoznanj: da je po njej revščina, da je bila nepotrebna in da je do nje prišlo, ker politiki (spet) niso opravili svojega dela. Lahko tudi rečemo da prihaja spoznanje, da so nas nategnili kot mačke. In mi se bomo sprdavali iz Švedov.

ffran

Vsaka vojna je le podaljšana roka politike, ki ima namen zaščititi lastne interese !

In reply to by Bebinho (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

No ja, število lidij s korono lejko prešteš pa davleš v uradne statistike. Smrti, posledic revščine, nedelujočoga zdravstvenoga sistema in drugih posledic toga lock-downa je veliko težje prešteti in davati v statistiko. Vsaj v uradno statistiko s strani države...

In reply to by Bebinho (nepreverjen)

Joško999 (nepreverjen)

Dosadni ste s to primerjavo s Švedsko. Švedska pač ne meji na Italijo, nima dnevnih mirantov, ki bi delali v Italiji, nima dnevnih italijanskih gostov,... Vsako statistiko pa lahko obrneš svoji teoriji v prid.

čarni vrag (nepreverjen)

Kak boš razložil dejstvo, da je na Obali in Severni primorski najmanjše število okuženih v Sloveniji. Mogoče pa virus leti z avioni. Pa tudi veliko število žrtev v Italiji so razni ugledni strokovnjaki že dostikrat razložili. A vi njihovih razlag očitno ne razumete in nabijate tja v tri dni.

In reply to by Joško999 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

O, čarni vrag, sedaj že priznavaš veliko število žrtev v Italiji????? Ker pred časom si lagal, da to ni res, da tvoji znanci iz Italije trdijo, da se nič ne dogaja, da so posnetki ponarejeni, eni in isti posnetki iz Kitajske, 1001 laži si navajal,.... Sedaj pa "ugledni" strokovnjaki razlagajo vzroke. Generali po bitki so "ugledni"???

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi moj, v Italiji vsak den umre okoli 1500 ljudi, tudi če nega korona virusa. Po poročili Italijanskega Instituta za javno zdravje je samo manjši del v Lombardiji umrl zaradi korone. To ka ti ne razmiš mojih postov, pa je nej moj problem, nego tvoj. Ništerne zadeve san že petkrat razložo pa je vse zaman.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Seveda umre dosti ljudi v tako veliki državi. Tile so bili samo BONUS, dodatek!!! In to je povzročilo strahovito preobremenitev pogrebnih služb, pred smrtjo pa zdravstvenih služb!!! Še pred časom si lagal, da VSE smrti pripišejo koroni za večji učinek panike! Sedaj pa praviš, da je "samo manjši del v Lombardiji umrl zaradi korone". Kaj je zdaj res? Lagal si takrat ali pa lažeš sedaj!!!! Oboje ne moreš imeti skupaj!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Bebinho (nepreverjen)

Malo se doj stave, pa ne kokodakaj telko. Mrtvi in ranjeni se preštevajo ob konci vojne. Bi lejko bar telko počako, ka se seštejejo statistike za letošnje leto pa se jih primerja s prejšnjimi leti? Pa ka se konča epidemija, ka so države v različnih fazaj epidemije. Pa ka se ovrednoti vpliv karanten na gospodarstvo. Pa mo te čednejši. Neka pa je že zdaj jasno: karantena je bila katastrofa za gospodarstvo. Skoron bi tvego pa pravo, ka de zaradi karantene kolateralna škoda zaradi zaustavljeno zdravstva, katastrof zaradi ekonomskih bankrotov in posledic, merjena v številu mrtvih vekša, kak je število mrtvih zaradi corone. Šlo se je po sistemu: mrtve mo preprečili pa naj košta kelko košta. In koštalo bo ogromno.
Pa še ena beseda o Švedski: mi za Švedsko zaostajamo mesec in pol... v kakšnon smisle? Oni so pred mesecem in pol sprejemali približno enake ukrepe kak jih mi sprejemamo zdaj.
Pa še eno pijtanje za tebe: pandemije je nej konec... zakoj države odperajo meje in "zaganjajo" gospodarstva? Ka njin je jasno, ka do crknole. Nej od virusa, od bede. In tou je tudi beda te bedaste politike karantene cejle populacije.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne da se mi več s teov prepirati. Bog te blagoslovi!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kda te razkrinkam kak lažnivca, tö se tebi več ne da, hahahaha...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Papundeklin (nepreverjen)

V italiji je velika vecina ljudi umrla zaradi nesposobnih zdravnikov kateri so stare ljudi ki so dobili virozo in imeli pridruzene bolezni priklapljali na ventilatorje, ceprav vsak medicinec ve da je to za starejsega smrtna obsodba. In tudi pri mlajsih so ventilatorji povzrocili kolaps pluc. Italijani ze mnozicno vlagajo tozbe proti drzavi in bolnicam zaradi tega. Pri nas se je pa najbolj neumen minister vseh casov Pocivalsek, vceraj v Tarci cel cas hvalil kako je z nabavo neustreznih ventilatorjev reseval zivljenja. Po svetu stroka ze od zacetka upozarja da ventilatorji, rokavice in maske povzocijo vec skode kot koristi. Zakaj ze na madzarskem ni ubvezna uporaba zascitnih mask?

In reply to by Joško999 (nepreverjen)

marija marija

Tisti ki delate samomore prvo spakvajte kapitaliste,direktorje ki so vse spokrasti pa tak dale pa potem si sodite sami sebi

Levicarnezni (nepreverjen)

To je nekaterim brezveze razlagati..... Vazno je kaj pove janez in ekipa... Tisto je svetinja, vse ostalo pa sploh nocejo poslusati in ne morejo razumeti....

Juhica (nepreverjen)

Trg dela? Pa saj ni res, v 21. stoletju je delavec stvar na polici, ki jo kupiš in po uporabo zavržeš, vmes pa ga hraniš, da lahko dela. Drugega ne rabiš. Kakšen zaslužek, kakšno pravično plačilo? Čim manj, saj na polici čakajo drugi.

purd-i (nepreverjen)

TAKO JE
tudi prav
Uzmi če hočeš

In reply to by Juhica (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Električaron, vodovodaron, malaron, centralašon, mehanikom se je nej bojati za delo. Van ekonomiston, prodajalcon megle, bankiron se pravi tistin ka živete na žulaj delavcof, kmetov pa ja.

čarni vrag (nepreverjen)

Najbogše de idiotom, ten je tak ali tak vsigdar dobro.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice