Po nedeljski zmagi Nataše Pirc Musar v drugem krogu predsedniških volitev bodo izidom danes prišteli še glasovnice, ki bodo prispele po pošti iz Slovenije.

Natašo Pirc Musar je na nedeljskem glasovanju ob 53-odstotni volilni udeležbi podprlo 478.399 oziroma 53,86 odstotka volivcev.

Za njenega protikandidata Anžeta Logarja je glasovalo 409.761 oziroma 46,14 odstotka volivcev, kažejo delni neuradni izidi Državne volilne komisije po 99,99 odstotka preštetih glasovnic.

Preostale glasovnice bodo šteli danes in še prihodnji ponedeljek, ko bodo torej znani končni izidi predsedniških volitev.

Danes bodo okrajne volilne komisije štele še glasovnice, ki bodo do 12. ure prispele po pošti iz Slovenije. Na ta način so lahko glasovali volivci v bolnišnicah, zaporih, socialnovarstvenih zavodih ter volivci, ki so bili zaradi okužbe s covidom-19 v izolaciji.

Pirc Musar bo petletni mandat nastopila 23. decembra

Čez teden dni, 21. novembra, pa bodo okrajne volilne komisije in Državna volilna komisija ugotavljale še izid glasovanja po pošti iz tujine ter glasovanja na diplomatsko-konzularnih predstavništvih v tujini. Vsi ti glasovi volilnega izida sicer ne morejo bistveno spremeniti.

Uradni izidi glasovanja pa bodo znani najpozneje 29. novembra.

Novoizvoljena predsednica bo sicer petletni mandat nastopila 23. decembra, saj se aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju mandat izteče dan prej.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost325 (nepreverjen)

Anže bi gladko zmagal, če ne bi bil v tako pokvarjeni stranki, z še bolj pokvarjenim predsednikom stranke.

Tij trabant... (nepreverjen)

Lejko bi on bil tudi v stranki svetoga Petra, da bi ti znal koliko so pa pokvarjeni udbaski instrumenti od kuckota. Rejsan ne morem verjet ka v letu '22 imamo toliko ovc v državi da še vedno nasedajo tem političnim lopovon šteri se lejpo zrihtajo in vam nakladajo boljše jutri pa bla-bla-bla. V vseh teh letih opažam samo to da so ljudje vedno bole siromaki,izčrpani,izigrani oni šteri pa vas kradejo pa bole bogati in vi edni še vedno verjamete njihovim praznim,lažljivim besedam. Verjemite,oni niso tukaj da van davlejo,oni so tu zaradi svojih žepov. Gda de van tou več ednouk jasno???!

Starejše novice