Predsednik vlade je odstopil. Dejal je, da to, kar se je zgodilo, ni dobro za Slovenijo. Prepričan je, da je drugi tir ključen projekt za Slovenijo. Za Slovenijo!

Strinjam se, da gre za strateško izjemno pomemben projekt, projekt, ki bi moral biti že zdavnaj realiziran. Pa očitno še nekaj časa ne bo. Preden začnejo stranke spuščati meglo in nas vsepovprek zavajati, kako točno vedo, kaj vse je narobe in kako bodo obrnili stvari na bolje, si bom dovolil zapisati nekaj stavkov.

Naivnost. Trenutna pozicijska in opozicijska garnitura ni naivna. Za naivne imajo vse nas, ki skušamo preživeti v mlakuži egoizma, kraj in neupoštevanja bistva nacionalnega interesa. Ne bodimo torej naivni. V projektu drugi tir nikakor ni v ospredju nacionalni interes temveč motiv okoriščanja na račun davkoplačevalcev, če ne celo namerno zavlačevanje projekta. Se še spomnite slovenskega avtocestnega križa? Vas mogoče iritirajo postopki naročanja v javnem zdravstvu? Še cel kup je takih primerov.

Nesposobnost. Če bi obstajal iskren interes za drugi tir, bi bil le-ta zgrajen ali bi bili priča gradbišču v polnem smislu besede. Država, ki je baje zadolžena za 30 milijard, razmišlja, kako bi realizirala investicijo, ki stane okrog milijardo? V kolikor je dejansko drugi tir mati vseh projektov, se zadolžim za to milijardo in zadevo zgradim. Ne prosim in ne čakam na EU, ne pogajam se z Madžari, če bi bili pripravljeni primakniti 200 milijonov ampak grem v akcijo, saj želimo dobro svoji državi. Briga me, če mi EU žuga o prevelikem primanjkljaju, naj se ukvarjajo z Italijo, Grčijo ali konec koncev Nemčijo, ki so vse po vrsti zadolžene. Drži pa, da v Nemčiji ponekod drugod gospodarstvo funkcionira, če želimo, da funkcionira tudi naše, moramo izkoristiti orodja, ki nam omogočajo zagon gospodarstva.

Izdaja. To kar sem zapisal zgoraj, naši voditelji dobro vedo. Niso naivni, mogoče kakšen tudi ni nesposoben, ne poznajo pa pomena besede nacionalni interes ali nacionalni ponos. V tem trenutku se nam smejijo vsi tisti, ki si ne želijo, da zgradimo drugi tir. Vsi tisti, ki v tem trenutku pospešeno gradijo infrastrukturo, ki bo, ob ne-realizaciji projekta drugi tir, predstavljala alternativo za logistične gigante. Da ne bo pomote, naš drugi tir bo nekega dne zgrajen, žal pa takrat njegovih pozitivnih učinkov ne bo mogoče realizirati. Bodo pa se napolnili žepi.

Pa uživajmo v državi, ki obstaja zgolj še na papirju. Saj takšna kot je, ustreza kvizlingom in »prijateljem« preko meja.

Edi

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Janez Komunist (nepreverjen)

Če mene vprašate je to maslo SDja,da so namočli Cerarja,ampak se ne zavedajo,da so s tem naredili največ škode sebi s tem njihovim Topolkom.

https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5aaab2727fa37/topolku-…

obvezno prebrat....

Nepopulist (nepreverjen)

Jaja gnesden je fejst nepopularno na glas povedati, ka je Cerar sploj nej tak slab, kak ga vsi kažejo! Čestitke za pogum povedati svoje stališče, nej pa samo bevskati po črednon nagone!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Pogled od zunaj (nepreverjen)
peciklin (nepreverjen)

Toga Topolka takoj vkopiti!!!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Je vprašala tovarišica v šoli
< ZAKAJ PARTIZANI NISO IMELI SPOLNIH BOLEZNI>
in Janezek odgovori
< KER SO SE BORILI ZA KURČEVO ZDRAVJE <

preračunljivo (nepreverjen)

nesposobnost in ignoranca.

Korikula (nepreverjen)

Edi? A mogoče Edvard Kardelj?
Te je tuj "kvizlinge" pa neprijatelje mel. Vse so bile krive temne imperilalistične sile in veliki neprijtatlej v ameriki alis gnjšnja SDS pa glanzkopf.

So pa nekda sveta to rešili brez sodišč tan 46, kaj bi se tou matral, nova era nuca nove lidi, nej pa stare pokvarjene.

Takše nove ka se nikdar niti za 50 let ne pokvarijo. Tak kak v rusiji. Putin de večen a pa evo predvčareja na kitajskon. Predsednika do smrti, ka bi tou glupeme folke davo nekše papere ka bi oni krožili pa klukali. Krugle trebje nazaj čarne pa bele, ka te mij čujemo šteri koma kaj vrže. Tak mo te leže nove neobremenjene gor dali na čaščenje. Glejte kelko dela je z temi paperami na volitvaj pa referendumaj. Lidke pa bi radi pašteto pa kruj, pa cockto nej pa nekšo kormanye. Vej pa tou ne ladajo....

Tak Edi mi smo se odločili ka eti v sobote zato, ka te "kvizlinge" štere tij v toj velekolumni si najšo vö najdemo. Začnoli smo pucati zvezde pa tope mo nazaj usposobili na spomeniki, za sak slučaj. In te mo na den mladosti titejof v maji vö prešteli što pride in što ne pride na naše rajanje. Of ka pravi ka je on nej bujo ruskoga špijona v angleje tuj pride iz mockve. Tak da vse pa fajn kak be že moglo nekda biti... njet!

vap (nepreverjen)

hahaha .....zadetek, bravo!

In reply to by Korikula (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam z komentarjem in z ugotovitnvami to kar se dogaja z železniško in frastrukturo in z samim železniškim prometom je pa sramota vseh sramot to je eden največjih koruptivnih legel, ki obstajajo v državi .Državno podjetje ,plače ,sindikat,infrastruktura,potniški in tovorni promet vse je ena velika prevara ko se v 21 stoletju pelješ z vlakom iz MS do LJ 4 ure in 30 minut v vagonu starem 100 let. Vse vlade do zdaj in vsa ministerstva so odgovorni zato najbolj pa poslanci iz oddaljenih krajev,katerim bi moral biti interes javni prevoz?

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Nekateri ljudje ste res rojeni zato, da lahko v življenju lažete. Če potuješ z vlakom iz MS v LJ ob 4.58 si v LJ v treh urah. Če pelješ iz MS ob 7.10 si v LJ v dveh urah in dvajsetih minutah. Je to 4 ure in pol ?????? Še zdaleč ne ! In vagoni niso stari 100 let ! So kar solidni. Ne moremo mi imeti vlakov za hitrosti 300 km na uro, ker smo premajhni in so postaje preveč skupaj. Logika ? Laž ?

In reply to by čardo (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Tebi je še ostalo iz imena verjetno imaš celo prirojeno, da uporabljaš samo kar ti paše poglej malo vozni red npr. MS-LJ nedelja 18.03.2018 odhodiz MS 18.55 prihod v LJ 23.38 ali natačno brez zamude 4.43 h se pravi malo več od 4 ure in pol če že lažeš vsaj ne kradi in se pozanimaj kakšna je starost vagonov ne vseh nekaterih, toliko otvoji verodostojnosti?

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Sem ti pravil, da lažeš in dokaze imaš ravno v tem voznem redu, ki ga omenjaš !Med vsemi, ki vozijo na relaciji MS - LJ, TI NAJDEŠ ENEGA, KI TEBI ODGOVARJA ZA TVOJO LAŽ, NAMERNO PA SPREGLEDAŠ VSE OSTALE, KI VOZIJO MANJ KOT TRI URE ! Veliko sem se vozil iz MS v LJ in vem kakšni so vagoni. V nekaterih vagonih lahko ješ in piješ. Te peče, ker sem te dobil na laži ? Napiši še zakaj zadnji vlak v nedeljo zvečer iz MS v LJ vozi tako dolgo. Če ne ti bom jaz kdaj razložil.

In reply to by čardo (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Ti si pravi lažov razloži ti sebi in svojemu ogledalu zaradi takih se mladi izobraženi selijo iz države malo poguglaj in preveri koliko vlakov vozi in koliko našel sem tega katerega bom uporabil zato lažeš ti in verjetno tudi kradeš kot imaš napisano v svojem imenu nikjer nisem napisal, da vsi vlaki vozijo tako dolgo zato nisem lagal kot to počneš ti?

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Desničar, dobro veš, da nimaš prav, a boš šel z glavo v zid ! Verjetno imaš tako trdo, da bo v zidu hitro luknja. Dnevno vozi iz MS v LJ 8 vlakov. Samo dva od teh osmih zaradi prestopov vozita več kot štiri ure ! Ostali okrog tri ure, najhitrejši 2 uri in 20 minut ! Si se kdaj peljal v 100 let starem vagonu iz MS v LJ ? Kdaj ? Kaj ima Cerar s temi vlaki ?

In reply to by čardo (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Na zdravje se vidi ka pišeš vsepoprek prečitaj si vse kar sem napisal in potem me oceni v katero stran me vleče.Kak pravi tista ljudska na vse se razmijo nimacke?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Naj se ti opravičim ? Prav, se bom. Oprosti, nisi desničar s trdo bučo.

In reply to by čardo (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Si pogledno, kelkokrat moreš prestoupiti?

In reply to by čardo (nepreverjen)

eSDeeS (nepreverjen)

Slovenske železnice so leglo odsluženih SDS kadrov. Zato pa je tan telko korupcije.

In reply to by čardo (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Edi - pozabil si eno zelo pomembno stvar - pri nas so nekateri pomembni politiki dobro plačani za to, da se izgradnja tega tira še dolgo ne bo začela. Vsa dogajanja okoli tega tira že 20 let nesporno kažejo na to.

tutu (nepreverjen)

Jah, politična užaljenost pa neupoštevanje volje ljudstva (referenduma) sta pač botrovala tomi, ka je slovenska DEMOKRATSKA stranka povzročila odstop premiera. Zanimivo, ka volitev pa referendumov ne upoštevajo samo te, kda zgibijo. Kda so zmagali referendum o "družini" neje bilo enoga problema z njihove strani... Če bi bilo na ton sveti kaj pravice, SDS nebi smela priti niti v parlament. Na konci pa do še zmagali... Ges osebno bi si najbole želo, ka bi zmago Cerar z absolutno večino pa v koalicijo nebi vlačo raznih Židanov pa Erjavcov...

afta he (nepreverjen)

Ne jamram iščem rešitve. Ne morem več raje odstopim. Pelaj si Cerara k sebi domov. A še nisi opazil, da je nesposoben kakor je bila vsa njegova vlada. Sami so se med vladanjem ščitili pri ministrih ob interpelacije, čeprav so delali narobe, samo zato, da se eden drugemu ne zamerijo, ker je oblast sladka.

In reply to by tutu (nepreverjen)

Nepopulist (nepreverjen)

Tutu, se strinjan! Naš ka je fora? Ka je gnesden fejst nepopularno na glas povedati, ka je Cerar sploj nej tak slab, kak ga vsi kažejo! Čestitke za pogum povedati svoje stališče, nej pa samo bevskati po črednon nagone!

In reply to by tutu (nepreverjen)

Pogled od zunaj (nepreverjen)

Vcasih trbej malo z razdalje presodite. Scemo k Orbane ali k zahodne evrope? Tudi o ton de se slo na volitvaj
http://www.mladina.si/184622/guy-verhofstadt/

In reply to by tutu (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Je vprašala tovarišica v šoli
< ZAKAJ PARTIZANI NISO IMELI SPOLNIH BOLEZNI>
in Janezek odgovori
< KER SO SE BORILI ZA KURČEVO ZDRAVJE <

Budilka (nepreverjen)

Pa evo, ko smo že naivno mislili, da smo dosegli dno se je pojavila maketa drugega tir, ok.smo dejali to pa je zdaj res dno od dna, ampak ne potem je sledila še včerajšnja odaja na tv Tarča in spet smo si mislili ,ok.to je torej dno od dna, ampak malo morgen ,kajti danes smo lahko prebrali globokoumni Edijev prispevek v katerem avtor kar počez in brez dokazov govori o naivnosti,nesposobnosti in izdaji v zvezi z drugim tirom.

Nepopulist (nepreverjen)

Dno, ko je mogoče kar povprek pljuvati in kriviti npr. stranko, ki je morala s preglasovanjem sprejemati nove zdravstvene zakone in reformo proti koalicijskima partnericama (ki sta imeli pa prej že 20 let možnost popraviti zadeve v zdravstvu), še zdaleč ni doseženo. Vsedite se in glejte! Predstava proti Cerarju se šele začenja.

Najbolj me čudi ta zdravnik ki je skoz na PopTV. Kje pa je bil 20 let? Zdaj ko je SMC želela sprejeti še zadnji zakon in odpraviti največjo leglo lopov - zdravstvene zavarovalnice, je glej ga zlomka, SD in DESUS umaknila svojo podporo. Zakaj? Ker imajo vse STARE SILE prste v marmeladi!

In reply to by Budilka (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Nej zadosta, ka je vlada odstoupila, odgovorni smo za tou, kakšna bou nouva!
DESNA, seveda, če ščemo boljše čase........kak Avstrija, Madžarska, Italija, Nemčija,...itd

Vajz (nepreverjen)

Desna je bijla zdaj , pa par prle, vmejs dvakrat skrajno desna. Nej je zadosta toga sranja?

In reply to by goostt (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Vajz, tij si pa lekar skrajno zabiti... pa kakšne tou klobasate nekateri??

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Tujec 2 - pijanec (nepreverjen)

DESNA ? Si pozabil: denacionalizacija, privatizacija, izbrisani, tajkuni, bančna luknja, prodaja najboljših tovarn za drobiž, prodaja več kot 85 % družbenih stanovanj za drobiž, ZUJF, ZPIZ - 2 ?????!!!!!!! To hočeš še enkrat ???? Bedak !

Budika (nepreverjen)

Tujec2-pijanec -samo za tebe , ampak res samo za tebe : tko mlad poludi tome život u sreči i veselju prolazi.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

A zato je tvoje življenje tako lepo in srečno ?

In reply to by Budika (nepreverjen)

black panter

zakoj trbej poseben zakon za drugi tir,naj se spravijo delat,ka so že itak 25.let prekesni

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Smrdljivi komunajzerji,,to pomeni levi volilci ,,,,smrdijo kot stekel pes

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Je vprašala tovarišica v šoli
< ZAKAJ PARTIZANI NISO IMELI SPOLNIH BOLEZNI>
in Janezek odgovori
< KER SO SE BORILI ZA KURČEVO ZDRAVJE <

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Opet me je vtrgalo ,pa hitro mi bude vse postarom Opet bom najbolji navijač stranke SD,kad me vtrgavlje pa navijam za DESUS

Vcasih me kaj vtrgavle pa se spremenim v drugoj osebnost,,Drukčije mi ništa ne fali ,, Sem si gnes opet izmeril 22 cm brez glave ,,onaj mali murgeljski palček pa je imel dugega samo 7 cm. ,, pa pravi mali dečko,, važna je taktika i ne dužina,,,ampak Štefa mu je pa pričela piti,,,kaj mislite zakaj

JA ja Komunizem je bil dobra stvar

Še pimeka sem imel v komunizmi bolj dugoga ,,Ja ja komunizem je dobra stvar , Sedaj pa te kurbe prefarbane komunajzerske v prvi vrsti v cerkvi sedijo,, njihove babe pa na koroj pojejo,, Tito se v groboj obračo ko vidi kam smo doterali,, Sem videl zadnjič enega župana v prvi vrsti v cerkvi je bolj pod polublja, kot papež zemljo, ko pride na državniški obisk,, Ja mislim da se volitve bližajo

gorila (nepreverjen)

Ne rabimo ne Madžarov ne Cerarja, ne zakona! Rabimo odločne ljudi, ki so zapustili Slovenijo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice