Foto: Jure Banfi (simbolična)
Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 12. januarja, opravili 11.943 testiranj na koronavirus in potrdili 2092 novih okužb, gre za 17,5-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 6193 PCR testov, od katerih je bilo 1765 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 28,5-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 5750 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 327, gre za 5,7-odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 145.285.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1860 okužb ob 13.967 opravljenih testih.

Iz bolnišnic odpustili kar 90 bolnikov

Včeraj je umrlo 17 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 3070

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1244 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je bilo 206 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 90 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To je pa
DAS IST NIKS
kar tako
Še sreča da imamo Janeza Janšo da obvladuje situacijon
in jebe komunajzerje ki so glavni in edini prenašalci korona virusa
Če ne bi bilo Janeza Janše
bi bilo danes v Sloveniji že 1 milijon in pol mrtvih
ŽIVEL JANEZ JANŠA
količina komunistične zalege
se tannjša
sem videl grafit

Ubn (nepreverjen)

Jebem vam vse po spisku drekače eni.Lažnivci samo narod strašite pa v psiho spravljate nika drujgo.Mater vam jebem

KarlMax (nepreverjen)

V Bosni delajo diskoteke dela vse. 1 000 oseb za novo leto v diskoteki vse v redu. Pa so imeli 220 okuzeni 1.1.2021.
V Sloveniji so in trgovine zaprli in 2400 okuzeni.. Pa ljudje bozji.. V Bosni ne rabis imeti maske na prostem,v trgovini.. Ena velika podkupljena politika je v tej igri.

grbanj (nepreverjen)

Bosna je nej v EU pa nej trbej nikoga bogati lejko živejo svoj život

In reply to by KarlMax (nepreverjen)

Ubn (nepreverjen)

Jebem vam vse po spisku drekače eni.Lažnivci samo narod strašite pa v psiho spravljate nika drujgo.Mater vam jebem

Represija... (nepreverjen)

Tri mesece imamo stroge ukrepe in tri mesece je že vse isto, isto št. okužb (zanimivo vedno največ na dan, ko zaseda vlada in strokovna skupina), isto št. hospitalizacij, isti procent pozitivnih PCR testov. HAGT niso vredni obravnave. Kot laik predvidevam, da ukrepi ne delujejo, z vsakim dnem pa je posredna škoda vse večja. Kdo bo odgovarjal? Janez? Aleš? Jelko? Bojana? Imamo novega zdravstvenega ministra, izboljšav pa ni videti, obtožb in žuganja narodu pa je vse več. Čas je za odstop!

OČV (nepreverjen)

Odgovarjati bi morali državljani, ki se ne držijo ukrepov. Drugje so ukrepi strožji! Ne iskati tistih držav kjer so milejši, poglejte tja kjer so veliko strožji.
Tudi Švedsko ste vsi dajali za primer dobre prakse. In kje so zdaj? Na slabšem kot mi. Samo zamisliti se je treba. Tisti nejeverneži, ki mislite da se bodo ukrepi sprostili, ko bodo pocepljene ranljive skupine..... Že zdaj so vam po TV rekli, da ne bo tako. Ukrepi bodo tako dolgo v veljavi, dokler bo veliko število okuženih. DAJTE NAM ŽE MIR Z VAŠO NEVEDNOSTJO. SRAM VAS BODI, DA PODALJŠUJETE UKREPE PRAV VI, KI JIH NAJBOLJ KRITIZIRATE IN SE JIH NE DRŽITE. SAMO ZARADI VAS SMO VSI POD UKREPI! HALO!

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Zaradi mene sigurno ne. Doma sem, delam od doma, nikamor ne hodim. Ne bodi pameten, bedak! Ukrepi bodo, kako dolgo bo oblast želela, da bodo...

In reply to by OČV (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ka pa če bi ti janšo na rit kušno nam pa dal mir s svojimi bedarijami. Švedov je petkrat več, imajo pa trikrat več mrtvih kak mi. Znaš izračunati što je na bogšen. genij.

In reply to by OČV (nepreverjen)

Ubn (nepreverjen)

Tij si daj metek v čelo.Halo vrvleš tej teorije? Ge je GRIPA ge so ostali raspiratorne bolezni aaa nega jih.Misli malo tou je vse skuhano dobro predobro

In reply to by OČV (nepreverjen)

lažniva vlada (nepreverjen)

Okuženi, okuženi, okuženi, okuženi..... samo to še poslušamo. Od vseh teh enormnih številk okuženih je samo tu pa tan kakšen malo bole resno betežen, v bolnici na intenzivni so večinoma takšni ka so jih ta preselili iz drugih oddelkov in so že otak bili v bolnici zaradi drugih stvari pa so te v bolnici še korono steknoli. Merja več skoraj nišeč, samo starci keri bi že itak mrli. Gda de van jasno ka vas za norca majo?

OČV (nepreverjen)

Pa kaj potem starci naj samo tak umirajo in nam bo vseeno? Kje ste zdaj FDV- jevci, humanisti?

In reply to by lažniva vlada (nepreverjen)

Kmet V (nepreverjen)

Zanimivo, da je pres sejo vlade, okužb vedno več. ZAKAJ LE,...?
Ma kdo vam še verjame.

OČV (nepreverjen)

Verjamejo pametni in tisti, ki kaj preberejo. Znanost in inteligenca hodita z roko v roki. Kdor zanika znanost ni inteligenten.

In reply to by Kmet V (nepreverjen)

krobikar1

Baje, da mora virus izginiti do junija, prelet letal v rikverc in MI smo rešili življenja,.... Kaco in druščina morajo namreč takrat obvezno na jug!

Čengiz (nepreverjen)

Kdaj bo novi prelet letel? Ajde Janoš, preleti, ka boš prvi na svetu, ki je 2x zaustavil korono.

OČV (nepreverjen)

Nevednost pa taka. Da lahko še kdo na tem svetu krivi politiko za epidemijo. Groza. To je možno samo v butalski Sloveniji. Lepo pove Ježek v butalski zgodbi:” eni ( misli butalce) so se razselili ob Dravi, drugi ob Savi,...... Morda bi komu od vas morala butalska miš švigniti v hišo. Če ste kdaj kaj prebrali, potem veste, da so butalci mislili, da so v sodu prinesli domov pamet- prinesli pa so miš, za katero so mislili, da je pamet.

In reply to by Čengiz (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Odgovoren je tisti, keri ma vajeti v rokaj in upravlja z epidemijo. In tau je vlada RS. Ukrepi za zajezitev več kot očitno ne valajo, Albanec pa terorizejra državljane in je žali prek Twittera. Pa povej zakoj indri dosta bole valajo ukrepi. Ker obstaja zaupanje v oblast in ker so ukrepi smisleni. Pri nas nega nej enoga nej drugoga. Obstaja pa vojno dobičkarstvo, podrejanje vsej vidikov javne sfere, kritična misel je prepovedana, predsednik vlade dnevno javno žali državljane.

Zato ja... vlada je objektivno kriva za stanje v državi.

In reply to by OČV (nepreverjen)

OČV (nepreverjen)

Pa ukrepi drugje so ENAKI ali bolj hudi. KAJ VAM JE?
Zakaj drugje ukrepi delujejo? Pa, ker se jih ljudje držijo!?!?!!! Pa ukrepi ne morejo imeti učinka, če jih ljudje ne upoštevajo!!! Ukrepi, ki ne omejujejo svobode ne morejo ucinkovati. HALO!!!!!

In reply to by www (nepreverjen)

krobikar1

Nihče ne krivi politike za epidemijo, resen problem pa je ka so na vladi hudi bolniki, ki pelajo to državo v tri, k.....! Beeeeeeeee

In reply to by OČV (nepreverjen)

krobikar1

Nihče ne krivi politike za epidemijo, resen problem pa je ka so na vladi hudi bolniki, ki pelajo to državo v tri, k.....! Beeeeeeeee

In reply to by OČV (nepreverjen)

Enaaaaaa (nepreverjen)

Ej jansa pejmo se malo hecat ti albanski bosanec,res kako prizadet si lahko ti tele,...vrit si potisni vse jelkoje kacine in vse

OČV (nepreverjen)

Vi pa se malo bolj kulturno izražajte. Tako kot pišete, dajete vtis, da ste skrajno nizko izobraženi, če sploh ste.

In reply to by Enaaaaaa (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Bejži nekam, ritolizec!

In reply to by OČV (nepreverjen)

cba (nepreverjen)

" Pripravljeni ? Pejmo se mal hecat " Besede Kacina pred včerajšnjo tiskovno konferenco. ljudje pa umirajo . šolarji so zaprti doma , gostinci propadajo, vse ostale bolezni razen covida so nepomembne . Izbranci ljudstva pa....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice