Neznanec, zagotovo pa človek z velikim srcem, se je domislil, kako v teh težkih časih lahko priskočimo na pomoč drug drugemu.

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila spodnja fotografija.

Neznanec je v bližini Doma upokojencev v Olmu v občini Koper na drevo pritrdil napis Če imaš, prinesi, če nimaš, odnesi.

Tako lahko vsakdo prinese vrečko s hrano in drugimi življenjskimi potrebščinami in jo pritrdi na drevo. Tisti, ki le to potrebuje pa vrečko preprosto odnese. 

Lajk za neznanca ki je postavil napis in vse ki so prinesli vrečke sem. Lokacija dom ostarelih Olmo Share, da bo takih točk več v Sloveniji. #ČeImašPrinesiČeNimašOdnesi

Objavil/a Marko Bonaparte dne Torek, 17. november 2020

Veseli me, da se je gesta prijela, pove domačin, ki gre vsak dan tam mimo: »Ljudje prinašajo hrano in vsake toliko kakšna vrečka izgine. Vesel sem tudi, da se ni našel kak nepridiprav, ki bi vse pobral.«

Preprosta gesta, ki pomeni veliko. Na Obali naj bi bilo takšnih lokacij več, skupaj pa lahko vsi pripomoremo, da se bo solidarnost, tudi v takšni obliki, razširila po vsej Sloveniji. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

naravovarstveniki nedo v luft skočili, ka so s cvekami ranili drevo?

Vaša vest (nepreverjen)

Od takih se niti ne pričakuje solidarnost, ker pač ni srca.
Naravovarstveniki ga premorejo veliko več za druge in zase!

In reply to by . (nepreverjen)

sm (nepreverjen)

fajn je to za čuti.. samo zdaj gli nej pametno to pred nekši dom postavlate - nastavlate, ka tu do vsi neka zdaj šlatali te se pa po nosi škrabali...

lepa ideja (nepreverjen)

lepa ideja. za srednjo in severo evropo. tu do vrecke pobrali lenuhi, keri izigravajo podporo, delavec z minimalcon nede vupo vzejti, ker de si mislo ka nekdo še bole od njega to nuca. dajmo napravit v Soboti to, takoj prpelan pun prtljažnik, dajte pobudo, Sobotainfo, pa mo vsi pomagali. Resno lejpa ideja. Ali je kje že podobna lokacija kama lejko pelamo?

Vaša vest (nepreverjen)

Lepa gesta! Bravo za to dejanje.
Komentatorji, kaj res ne zmorete napisati kakšne lepe in tople besede?
Ta naredi veliko dobrega😀

Starejše novice