Mladim pedagogom in vzgojiteljem se obetajo nove zaposlitvene možnosti

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes na svoji spletni strani objavilo javni razpis »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2019«. Njegov namen je mladim do 29 let zagotoviti čim hitrejšo, kakovostno in dostopno zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja, nenazadnje pa tudi povečanje deleža zaposlenih med mladimi.

Javni razpis za izbor operacij delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, razdeljen je na dva sklopa : Sklop A (Pomočnik vzgojitelja začetnik) in Sklop B (Učitelj začetnik).
 

Ciljna skupina javnega razpisa so mladi do vključno 29 let, ki iščejo prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja glede na smer in stopnjo svoje izobrazbe, kot jo predpisuje Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja in drugi predpisi, sprejeti na njegovi podlagi, in imajo manj ustreznih delovnih izkušenj na področju vzgoje in izobraževanja, kot se jih zahteva za pristop k strokovnemu izpitu.

Oba sklopa se bosta izvajala v vzhodni in zahodni kohezijski regiji. 

Sredstva sklopa A bodo po regijah razdeljena tako, da bo 42,11 odstotkov pripadalo vzhodni kohezijski regiji, preostalih 57,89 odstotkov pa zahodni. Sklop B pa predvideva kar 91,80 odstotkov sredstev zahodni kohezijski regiji, 8,20 odstotkov pa vzhodni. Sredstva med regijama niso prenosljiva.

Prvi sklop javnega razpisa predvideva zaposlitev 57 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov, 24 v vzhodni 33 pa v zahodni kohezijski regiji za obdobje petih mesecev na prostem delovnem mestu pomočnika vzgojitelja v vrtcih ter šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. 

Drugi sklop pa predvideva zaposlitev 61 učiteljev začetnikov, 5 v vzhodni in 56 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev, na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih, glasbenih in srednjih šolah, dijaških domovih ter šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje mladostnikov s posebnimi potrebami. 
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lep pozdrav (nepreverjen)

Pomoje dajo vzhodni regiji veliko premalo mest. Ne zdi se mi pošteno. Pa nisem iz vzhodne regije.

prvošolček (nepreverjen)

Ah, v šolstvu je še dosti mesta.
Zaposlujejo lahko do takrat, ko bodo učitelj / učenec 1 na 1!

(nepreverjen)

Majo že na zavodu svoj seznam.

Starejše novice