*Fotografija je simbolična
39-letniku je radar pokazal, da je vozil s hitrostjo 141 kilometrov na uro.

Policista Policijske postaje Ptuj sta imela včeraj, nekaj minut po 20. uri, v postopku 39-letnega voznika iz okolice Ptuja, ki je na kritičnem odseku Glavne ceste G1-2, v križišču z regionalno cesto za Rače, izven naselja Šikole, z osebnim avtomobilom prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje izmerjeno z laserskim merilnikom hitrosti. 

V križišču, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 kilometrov na uro je vozil s hitrostjo 141 kilometrov na uro in s tem prekoračil največjo dovoljeno hitrost za kar 71 kilometrov na uro.

Vozniku, ki osebnega avtomobila ni vozil pod vplivom alkohola, sta policista začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Glavna cesta G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino je po besedah policije kritični odsek, na katerem je v prometnih nesrečah v letu 2018 umrlo kar pet udeležencev.

Policisti na tem odseku in tudi na vseh drugih kritičnih odsekih poostreno nadzirajo cestni promet ves čas, v teh poostrenih nadzorih pa uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, s katerimi ugotavljajo tudi najhujše kršitve cestno prometnih predpisov.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

poudarili ste, dani vozil pod vplivom alkohola. in tu se konča? kaj pa druge substance?

grill (nepreverjen)

zadete se neos vupo 140 prlate

In reply to by . (nepreverjen)

Starejše novice