Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 27. novembra, opravili 3402 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1478 novih okužb, gre za 43,4-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 47.221 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6143 PCR testiranjih potrdili 2224 novih okužb. Šlo je za 36,2-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 39.204 aktivnih primerov okužb.

Hospitaliziranih 1140 oseb

Trenutno je po podatkih Covid-19 Sledilnika v bolnišnicah hospitaliziranih 1140 covidnih bolnikov, od tega je 285 pacientov na intenzivni negi. 

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 23 smrtnih žrtev s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 5188 oseb.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ukc (nepreverjen)

KAJ ČE BI ENKRAT PRENEHALI Z POROČANJEM TE MORIJE IN ZAČELI POROČATI KOLIKO JE PORODOV V ENEM DNEVU, TO MISLIM NA VSE MEDIJE, DA NEBO POMOTE.

A vem (nepreverjen)

Mediji po svoje delajo prav. Kot, da ne bi smeli opozarjati na prihajajoče slabo vreme in bi pisali samo o tem, kako vedno sije sonce. Zaradi tega bi nekam šli, pa ne s sabo vzeli toplejših oblačil, obutve za mokro, šli brez dežnika ali palerine.
Opozarjanje na nevarnost pandemije res vnaša po svoje strah... ampak mi smo se v Sloveniji preveč razkomotili. Vse preveč več v ničesar ne verjamemo, razen v brezskrbno življenje. Meni samemu bi pasalo, ampak realnost pa ni ravno taka.
Pa še ta novi sev, o katerem prihajajo nasprotujoče si novice: da je še bolj kužen, potem da ni nekih večjih simptomov do tega, da se vse zapira, ker je izredno nevaren.

In reply to by Ukc (nepreverjen)

Anonimesc (nepreverjen)

GNOVINARJI PROSIMO VAS DA STE BOLJ PRECIZNI PRI TEH VAŠIH STATISTIKAJ IN NAPIŠITE DA SO BOLANI TISTI ŠTERI SO SPREJELI TRETJOGA ODMERKA!

In reply to by Ukc (nepreverjen)

dsa321313 (nepreverjen)
A vem (nepreverjen)

Ja, res si neko resnico prilepil: še posebej, ker je v video tudi novinar Tanko, kateri je že, koliko let mrtev? Osem! In vi osli ste se šele sedaj spomnili, da vam je že takra lagal!

In reply to by dsa321313 (nepreverjen)

Ominkron (nepreverjen)

Vsi budem guznil!!!

blekota (nepreverjen)

Prekprokleti manipulatori!

Starejše novice