Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 11. januarja, opravili 13.967 testiranj na koronavirus in potrdili 1860 novih okužb.

Opravljenih je bilo 5512 PCR testov, od katerih je bilo 1387 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 25,2-odstoten. Opravljenih je bilo tudi 8455 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 473, gre za 5,6-odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 143.193.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 426 okužb ob 2200 opravljenih testih, delež pozitivnih testov je bil 19,4-odstoten.

Iz bolnišnic odpustili kar 110 bolnikov

Včeraj je umrlo 31 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 3053

V slovenskih bolnišnicah sta se včeraj zdravila 1202 pacienta, okužena s koronavirusom. Od tega je bilo 192 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 110 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Poznam primere, ko vodstvo podjetij pošilja ljudi po karanteni na test, preden se lahko vrne na delo. Se pravi, da je takšen človek dvakrat štet med pozitivne. Da nekaj ni v redu pove podatek, da je v avstrijskem okrožju Sudost 287 aktivno okuženih na 100.000 prebivalcev. Sedež okrožja je v Bad Radkersburgu. Na naši strani v občini Gornja Radgona pa 1.425/100.000. Vmes je samo reka Mura. Tu imamo še občine, ki tudi mejijo s tem avstrijskim okrožjem. Tišina 1.057, Cankova 1.153, Rogaševci 1.521. Vsak lahko preveri številke na Sledilniku. Podatke za Avstrijo pa na https://www.landesentwicklung.steiermark.at/cms/beitrag/12795647/141979…. Kako je to mogoče? Očitno virus strogo upošteva državno mejo. A mamo pri nas kakšoga genija iz poltično-zdravniške stroke, ki bi obrazložo kak je v naših občinaj, ki mejijo na Bezirk Sudost (Bad Radskerburg in Feldbach) ŠTIRIKRAT več aktivno okuženih. Ka je to za enoga cirkusa? Naši podatki so najmenje za dva do trikrat nafudani. Razen toga mamo mi policajsko uro že skoro tri mesce.

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ka maš ti s primerjavami okrožij v različnih državaj? Seveda virus upošteva državno mejo, ker druženje poteka vse v lastni državi. V lastni državi maš prijatelje, familijo, opravke. In se v sklopi lastne države okužaš. V Avstrijo odi del folka samo delat in to je to. Že kda maš odprete meje je to tak, zaj ka pa je vse zapreto pa še telko bole. Te dodajmo mogoče malo drugačne ukrepe ka se službe tiče in je številka več kak logična. Sicer pa je v Südoststeiermakr bil dugo časa najslabši okraj na Štajerskon. Man tan enoga kolega, šteri pozna eno doktorico v okolici Feldbacha pa je tan v začetki decembra vsaki drugi, šteroga so testejrali, mel korono. Zaj so malo boukši, pa še itak med slabšimi Bezirki na Štajerskon.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si malo nouri gelibar.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Nej, samo znan logično razmišljati...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Po tvoje se te samo mi družimo in feštamo, saj majo vse štiri sosednje države tri do štirikrat menje aktivno okuženih. Si ti mogoče doma v Butalaj? Poslušanje Kacina in Beovićke uničuje možganske celice.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Jah, delno. Številke so delno posledica ukrepov, delno pa ljudstva. Najboukše se je družiti z 10 lidmi (kar itak neje dovoljeno), med šterimi je eden okužen, šteri te okuži vse skuper, a na konci koncov kriviti Janšo za to... Ges poznan lidij v Avstriji in v Sloveniji in po v Avstriji večinoma delijo moje mnenje glede druženja in ukrepov, v Sloveniji/Prekmurji pa (če gledan na to, kelko žaljivk pa minusov san deležen) tvoje. Te pa, zakoj telko različne številke glede Avstrije in Slovenije... Zakoj li... Hrvaška pa muti s številkami ka glava boli. Po sveti je nekak tak ka 1% okuženih potrebuje bolnišnično oskrbo, a samo za Hrvaška to ne vala. V bolnicaj pa majo dvakrat več lidij kak Slovenija. Po domače povedano: realno so na Hrvaškon številke tak visike kak v Sloveniji

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

parsfal (nepreverjen)

a je tebi bik v glavu se sprdnul
da si tak fuknjeni
in se je tvooji mami usral v mednožje

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

KarlMax (nepreverjen)

Nateg stoletja. Stop PLANdemiji.

debelibotnakvadrat (nepreverjen)

Mi se testiramo sake dva dni. Večina jih je negativnih. Aja delan v Avstriji in mamo boukše antigenske teste.

Karl Marx (nepreverjen)

o je pa
DAS IST NIKS
kar tako
Hvala bogu d imamo Janeza Janšo
Našega velikega voditelja
in prebuditelja Slovenstva,
da obvladuje situacijo
in jebe komuniste,
ki so glavni prenašalci korone,
Živel JANEZ JANŠA

Goričanec 2 (nepreverjen)

Janša je komunist, kao pijšeš bedarije!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

komunist
ti
je
mama

In reply to by Goričanec 2 (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

Ge mijslin ka je corona nekaj najboukšoga ka se nan je lejko zgoudilo, izkoreninila je gripo pa to.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice