Furs bo z novim letom izvajal poostren nazdor pri osebah, ki neprijavljeno oddajajo nepremičnine v turistični namen.

Finančna uprava Republike Slovenije je napovedala, da bo v začetku prihajajočega leta izvajala poostrene aktivnosti nadzora pri fizičnih osebah, fizičnih osebah z dejavnostjo ter pri pravnih osebah, ki dosegajo dohodke z oddajanjem nepremičnin v turistični namen, tudi če oddajajo preko spletnih portalov Airbnb, Booking in podobne.

Pri Fursu so pridobili podatke o fizičnih osebah, fizičnih osebah z dejavnostjo in pravnih osebah, ki so dosegajo dohodke z oddajanjem nepremičnin v turistični način. Zato na Finančni upravi točno vedo, kdo vse oddaja nepremičnine na črno. Hkrati pa pozivajo vse zavezance, ki svojih dohodkov s strani oddajanja še niso napovedali, da to storijo do konca januarja.

Za neprijavljeno oziroma nezakonito oddajanje nepremičnin v turistični namen je predpisana globa, ki se giblje med 400 in 30.000 evri.

Neprijavljeno oddajanje je delo na črno

Posamezniki lahko oddajajo kapacitete v turistične namene le, če imajo dejavnost registrirano. Fizična oseba, ki oddaja ali oglašuje nepremičnino v turistični namen in ni vpisana, opravlja delo na črno. Finančna uprava zato svetuje, da dejavnost oddajanja prijavijo. Prijavo lahko opravijo na dva načina, kot registrirani sobodajalci ali samostojni podjetniki.

Lahko Furs dobi podatke iz Airbnb?

Airbnb je vse bolj priljubljena spletna platforma, ki se je razvila z namenom oddajanja sob, stanovanj in hiš v kratkotrajni najem. Stran postaja glavni pripomoček turistov pri iskanju prenočišča. Priljubljenost strani raste tudi pri nas, vse bolj bogata pa je tudi ponudba. Airbnb na svoji spletni strani pojasnjuje, da njihove uporabnike obvestijo o poizvedovanju organov o uporabniških informacijah. Izjemoma tega ne stori, če tako izrecno določa sodna odredba. Policija pa zatrjuje, da sami v ta postopek niso bili vpleteni, poroča Siol.
 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

gorički-c (nepreverjen)

Zdaj so pa tej ki živijo od toga že si v lufti ka do plačuvali kazni malo morgen saj tao nišče ne kontrolera in če ne izdaš računa te ti lejko kluko tirajo saj si nej nauri ka boš se san prijavlo za nazaj kakše gluposti delajo tej na fursi nej čudo ka je tak kakšne zaposlene majo tan?

pijancek

Ni problema, se ne bojim. Vse imam registrirano, redno plačujem davke, vse po zakonu. One , ki to delajo na črno, kaznovati, kolikor se da ! Edino pravilno in zakonito !

busybee (nepreverjen)

Državni aparat trbej vzdrževati svinje za koritom morejo biti site haha. Lejko se ta davčna nikan zaleti lejko kluko tirajo fajn hehe.

In reply to by pijancek

pijancek

Vse bi rad imel najboljše in zastonj, davkov pa ne bi plačeval. Ne gre to tako ! Če zaslužim 1000 evrov, mi ni težko plačati 200 evrov davka, ker dobim nekaj tega davka vrnjenega v obliki storitev, ki mi jih država in občina ponujata. Kot vidim, je tebi najtežja stvar na svetu plačati davek. Vse države poznajo davek ! Ne moreš ti biti izjema. Državi, kar je njenega !

In reply to by busybee (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Ka je njenoga zemljišče ,vodovod, elektrika, kanalizacija, hiša, soba, pohištvo ali še kaj drugega ali se od vsega navedenega ne plačuje ddv ali ka spet nakladaš brez veze?

In reply to by pijancek

pijancek

Malo se zadrži, če že nisi najbolj pameten. Samo nekaj, od mnogih storitev, ki ti jih daje država - enako vsem ostalim, bom naštel: predšolsko varstvo, šola, izobraževanje, zdravstvo, kultura, šport, ceste, železnice,zaposlitev .........................

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Te pa boj samo ti in samo ti zveličavni in samo tvoj prav je edini te mi pa povej kje pa država jemlje, da daje državljanom od kod ji denar od Boga ali iz vesolja ali od kod drugod?

In reply to by pijancek

pijancek

Od davkov in prispevkov, ki so zakonsko določeni. Zato jih moramo vsi plačevati. Lepo se imej na Goričkem.

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

nemren ka je šmarnica slabo rodila šnopsa pa še nej san žgao zato se nemren meti fajn tao je bole tak žalostno?

In reply to by pijancek

pijancek

K sosedi idi. Boš vse dobil.

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

pijancek

Starejše novice