Začenja se letošnja akcija Slovenija piha 0,0, ki bo potekala od 4. do 10. novembra ter od 2. do 20. decembra. Nagrada je brezplačen koncert Policijskega orkestra s Tomislavom Jovanovićem Tokcem in Neisho.

Ministrstvo za zdravje skupaj s Policijo, Javno agencijo RS za varnost prometa, pristojnimi inšpekcijskimi službami, nevladnimi organizacijami in ob medijski podpori tudi letos opozarja na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi.

Še posebej veliko nesreč, ki jih povzročijo opiti vozniki, se zgodi med prazniki, zato bodo v novembru in decembru v sodelovanju izvajali akcijo Slovenija piha 0,0.

V okviru akcije bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Kršitelje seveda čaka kazen v skladu s predpisi, vzorni vozniki pa bodo nagrajeni in tako morda bližje vstopnici za tradicionalni koncert Policijskega orkestra z gosti.
 

V času martinovanj bo največ aktivnosti policije

V tednu pred Martinovim, ko bodo po vsej Sloveniji potekala številna praznovanja, bodo aktivnosti prvega dela akcije Slovenija piha 0,0 tudi tokrat usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in v kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi. Policisti bodo med vozniki preverjali, ali vozijo pod vplivom alkohola, v okviru svojih pristojnosti bodo na terenu tudi zdravstveni, delovni in tržni inšpektorji.

Pet preventivnih dogodkov v novembru, dva večja v decembru

Tudi Javna agencija RS za varnost prometa bo med akcijo izvajala številne aktivnosti na terenu v sodelovanju z občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) in z nevladnimi organizacijami. Z razdelitvijo 1.500 plakatov ter 20.000 zloženk bo agencija podprla 102 občini, ki preko SPV skrbijo za osveščanje o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola. 

V novembru bodo izvedli pet preventivnih dogodkov na lokalni ravni (Apače 4. 11. 2019, Vuzenica 6. 11. 2019, ŠC Ivančna Gorica in Srednja prometna šola Maribor 14. 11. 2019 ter Cerkvenjak, 4. 12. 2019).

Dva večja preventivna dogodka bodo v začetku decembra izvedli v Ljubljani in Mariboru. V okviru podpore občinskim SPV je agencija 24 občinam zagotovila 3.000 alkotesterjev za enkratno uporabo, ki jih bodo razdeljevali obiskovalcem v okviru terenskih akcij po lokalih in restavracijah.

Akcijo je podprl tudi Val 202, II. program Radia Slovenija, ki bo javnost tudi letos opozarjal, da alkohol ne sodi na cesto, prav tako ne alkoholizirano vozniki za volan. O vožnji brez alkohola pa bodo osveščali tudi predstavniki nevladnih organizacij, kot sta AMZS in Zavod Varna pot.

Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Če ste uživali alkohol, ne sedajte za volan, temveč naj vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa uporabite javni prevoz. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tom&jerry (nepreverjen)

Pa Glih za Martinovo pa glih za veseli december je akcija.. Druga ne vedo kak samo na alkoholi in hitrosti sluzete ter zasegih vozil. Clovek se peš ne upa vec prav iti ker prav tako kazen dobiš. Služijo na nas siromakih kateri delamo za minimalno plačo ostali pa ko jim vse odpisejo pa ko kradejo pa nikomur nisce nic nebo

Bambi (nepreverjen)

Jok in stok. Welcome to Slovenia

In reply to by Tom&jerry (nepreverjen)

bik sam ga (nepreverjen)

Spet inkasanti

Toti glih (nepreverjen)

Ne poslušam simfoničnih orkestrov in ne Neishe, tak da kakšni špricar ali dva padeta dnevno, samo da nede nula. Več pa ne.

Starejše novice