Slika je simbolična.
Namesto v avtomobil, na električno kolo!

Povpraševanje po kolesih se je prejšnji teden, ko so se pogonska goriva občutno podražila, v Sloveniji močno povečalo, opažajo pri portalu Ceneje.si. Še posebej se je povečalo zanimanje spletnih kupcev za električna kolesa in skiroje oz. električne skiroje.

Na Ceneje.si so primerjali podatke o nakupnih navadah potrošnikov v celotni regiji srednje in vzhodne Evrope ter ugotovili, da se je tako kot v Sloveniji povpraševanje po kolesih prejšnji teden občutno povečalo tudi v drugih državah, torej tudi na Hrvaškem, Madžarskem, Slovaškem, Češkem in v Romuniji.

Nov trend - električni skiro 

Povpraševanje po električnih skirojih se je samo prejšnji teden v Sloveniji povečalo za 60 odstotkov, po električnih kolesih pa za 48 odstotkov. Treking kolo si je prejšnji teden zaželelo kupiti prek spleta 70 odstotkov slovenskih potrošnikov več kot teden prej.

Pri ostalih državah srednje in vzhodne Evrope so številke podobne.

Na Hrvaškem in Madžarskem se je povpraševanje po električnih kolesih prejšnji teden podvojilo, na Češkem, Slovaškem in v Romuniji se je povečalo za približno polovico. Visoka je bila tudi rast povpraševanja po električnih skirojih, sledila so klasična kolesa in skuterji.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Kama se s skirojon prpelaš se lejko tudi z biciklinon še dale ka je 100x boukše pa bole varno.

vm (nepreverjen)

Skrbiš za zdravje, obenem pa ne rabiš polnit akumulatorja v teh električnih bedarijah, ki so dodatno še naravju škodljive.

In reply to by . (nepreverjen)

Markasto. (nepreverjen)

Vej pa ešče malo, pa mo se z tankami vozili.

In reply to by . (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

kak pa naj z električnim skirojem njivo oram ?

. (nepreverjen)

helmut do polovice ga zakopaj pa ga vlejči po njivi pacient eden.

In reply to by helmut (nepreverjen)

skiro beda (nepreverjen)

Tej električni skiroji so redna beda. To je nej za nikoj. Pred tremi lejti smo doma kupili dva komada, kao za po mesti in za na dopust, pa se je po parih vožnjah pokazalo ka je to bil najbole zgrešen nakup ka smo ga gda koli napravili. Zdaj nan to že dvej leti doma v garaži stoji. Tu pa tan se deca malo vozačkajo po dvorišči, pa še njin je to brezveze. Rajši si redne bicikline nabavite, vejči hasek pa bole uporabno.

majster3 (nepreverjen)

zanimivo, meni je po 2500 prevoženih kilometrih gladko eden izmed boljših nakupov.

In reply to by skiro beda (nepreverjen)

Mama mia (nepreverjen)

Ja zdaj je pa gotovo,kriza je tuki kaj mo sedaj?.Avtomobil prodamo in peš dalje.Na polje pa z kravami,namesto z velikimi traktorji.

čarni vrag (nepreverjen)

Že po ednon tedni višjih cen benzina narod kupuvle skiroje pa bicikline. Čul san ka so eni kujpili 40 litrov olja. Tej so še redno pritišnjeni.

upokojenec70 (nepreverjen)

Mislim, da gre predvsem za neko modno muho, ki bo trajala eno sezono in konec. Kdor hoče kupiti avto ker ga rabi, lahko kupi rabljenega, če ne zmore za novega. Relativno dober rabljen avto se dobi že od 1000€ dalje.

filmogledalec (nepreverjen)

Se strinjam, to bo isto kot 3D-filmi v kinih. Slepa ulica. Ampak naj uživajo.

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

CLANEK BREZ SMISLA Z SOKANTNIM NASLOVOM.
VSE ZA KLIKE, FEJK MEDIJ

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice