Slika je simbolična.
Javnost je glede uvedbe obveznega cepljenja proti koronavirusu razdeljena na polovico, prav tako tudi stroka. Prav zaradi tega smo se odločili preveriti, ali bralci Sobotainfo podpirajo uvedbo obveznega cepljenja.

Zadnja raziskava družbe Valicon ugotavlja, da je javnost glede uvedbe obveznega cepljenja razdeljena na polovico. Da obvezno cepljenje v celoti podpirajo, je odgovorilo 23 odstotkov vprašanih, enak delež ga podpira deloma. Na drugi strani mu deloma nasprotuje 12 odstotkov, v celoti pa 36 odstotkov. Šest odstotkov je neopredeljenih.

Nacionalni inštitut za javno zdravje ugotavlja, da je odločitev posameznika glede cepljenja proti covidu-19 najbolj odvisna od tega, ali je na voljo dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti cepiv in od možnosti izbire cepiva.

Najmanj pa na odločitev anketirancev vplivajo priporočila ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Med necepljenimi anketiranci jih več kot polovica meni, da se v zvezi s cepljenjem izvaja prevelik pritisk. To po navedbah Nacionalnega inštituta za javno zdravje kaže na to, da bi morebitna uvedba obveznega cepljenja pri tej skupini verjetno naletela na še večji odpor.

Vse več poziv k uvedbi obveznega cepljenja tudi iz zdravniških vrst

K razmisleku o uvedbi obveznega cepljenja je večkrat pozvala predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović. Pozivi iz zdravniških vrst se sicer stopnjujejo. 

K uvedbi obveznega cepljenja je pozvalo tudi Slovensko zdravniško društvo in strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Med tem, ko je strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sprejel stališče, da je za dosego 95-odstotne precepljenosti treba uporabiti vse strokovno utemeljene ukrepe.

Tudi infektologinja in vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar je v svojih izjavah večkrat pojasnila stališče skupine do uvedbe obveznega cepljenja. Po njihovem mnenju bi bil predlog uvedbe obveznega cepljenja proti covidu-19 strokovno povsem upravičen za vse starejše od 50 let.

Epidemiologi zaenkrat zavračajo uvedbo obveznega cepljenja

Po veljavnem zakonu o nalezljivih boleznih bi minister za zdravje Janez Poklukar cepljenje proti covidu-19 lahko uvrstil na seznam obveznih cepljenj na predlog Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

A je epidemiološki kolegij Nacionalnega inštituta za javno zdravje že tretjič razpravljal o obveznem cepljenju proti covidu-19 in zopet potrdil stališče, da trenutno ne more podpreti njegove uvedbe, saj še ni načrta implementacije. Z ministrstva za zdravje pa so nato sporočili, da bodo sledili njihovim usmeritvam.

Ob pojasnjevanju odločitve so epidemiologi opomnili, da je Nacionalni inštitut za javno zdravje neodvisna strokovna institucija, ki sprejema strokovne odločitve in ne političnih.

Anketa: Ali podpirate uvedbo obveznega cepljenja v Sloveniji?

Zaradi intenzivnih pogovorov tako strokovne kot tudi laične javnosti o uvedbi obveznega cepljenja nas zanima, ali naši bralci podpirajo uvedbo obveznega cepljenja v Sloveniji. 

Svoje stališče lahko izrazite v spodnji anketi.

Ali podpirate uvedbo obveznega cepljenja v Sloveniji?

Da.
37% (606 glasov)
Ne.
61% (987 glasov)
Nisem odločen(a).
2% (33 glasov)
Skupno glasov: 1626

Komentarji (83)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Abd (nepreverjen)

Zdaj se tak 3x moreš cepit, 2x več ne vala je janez pravo

Bezzos (nepreverjen)

ŽE PRI NASLOVI STE MIMO VDARILI. NASLOV BI SE MOGO ZVATI, "ALI PODPIRATE UVEDBO POBIJANJA CIVILISTOV"

In reply to by Abd (nepreverjen)

ffran

Pokojni Josef Mengele je to opravil že z enim cepljenjem !

In reply to by Abd (nepreverjen)

Abd (nepreverjen)

Za 3 meseca pa 4 dozo

cbda (nepreverjen)

vse bolj se mi pokazuje in dozdeva, da je bil virus ustvarjen zaradi cepiv in ne obratno.

In reply to by Abd (nepreverjen)

Fafanfauči (nepreverjen)

Še dobro ka si skužo po dveh lejtaj 🐑🐑

In reply to by cbda (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

SEM PROTI TOVRSTNIM HUJSKANJEM MEDIJEV IN FEJK NAPIHNJENIH OBJAV !
NE BOM GLASOVAL FEJK MEDIJ

345 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Cepiti se pa se ne ukvarjamo vec s tem sploh... anticepilci pa naj so doma in studirajo teorije zarote. Samo bodite tiho doma... :)

gost81 (nepreverjen)

sem se cepil 2x in to le zaradi službe, ter poslednično lažjega prehajanja mej, ampak kot vsi vidimo to cepivo velja eno figo. Toliko smrti kot je zadnji dve leti v športu, še ni bilo in vsi cepljeni, je za zamislit. Sem proti obveznemu cepljenju, to je stvar vsakega posameznika, tisti ki se pa boji pa naj se zapre v hišo in vse na toliko pokuka ven da vidi će je že vse ok ali ne.

In reply to by 345 (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Všeč mi je vaš komentar - ohranja spoštovanje do demokratičnih standardov in svobode, ne prihaja od t.i. "antivaxer-ja" (imate osebno izkušnjo), hkrati pa povzema kar nekaj dejstev in naslavlja tiste najbolj prestrašene. Žal naša stroka zelo zaostaja za svetovnimi spoznanji, zato ne vem zakaj ne bi Slovenija enkrat za spremembo sama odločala o svoji usodi in bila prva, boljša...ampak, zato moraš imeti "kokose", predvsem pa ne smeš sprejemati "darov"...

In reply to by gost81 (nepreverjen)

Fafanfauči (nepreverjen)

V zadnjih letih so vsa farmacijska podjetja delali z minusom, tolko da niso propadli in seveda teh farmakomafijcev kateri so ena v ena v roki politike so se odločili da nan bojo prodavali meglo oni pa ponovno obogateli, težko obogateli na račun ljudi!

In reply to by gost81 (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Fafa....,
štero farmacevtsko podjetje pa je te delalo zgubo???
Ka ti pa je! Že desetletja so na vezi z medicino in prikrajajo lestvice - nekda je bilo 7 cukra v redi, zdaj ti že pti 6 napijšejo pilile ........... pritisk 120/70 de tudi pomali PREVISIKI, pa mo vsi tabletke papcali....daj no..... ta cepiva, to je samo extraprofit, darilo z neba oz. Kitajske; zato nesmimo praviti "kitajski virus" in so ga napravili za "grškoga"...alfa, beta, gama, delta,.....

In reply to by Fafanfauči (nepreverjen)

kl454 (nepreverjen)

Ljudje verjamejo, da cepivo deluje, ker je to lažje in enostavneje, kot razmišljati in spoznati, da so jih prevarali. bolje sram jih je priznati, da so bili izigrani, nekateri zaradi pritiskov, drugi zaradi ugodnosti,..

In reply to by 345 (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

ce to leti na mene ti povem, da sem cepljen.
ME PA JEZI, DA TOVRTNI MEDIJI HUJSKAJO NAROD Z NEKIMI ANKETAMU KATERE SPLOH NOBENEGA POMENA NIMAJO!
SOBOTAINFO, KAJ BOSTE S TO NEKO NEURADNO AKNETO OZ. REZULATI POCELI.

GRE SE SAMO ZA KLIKE

In reply to by 345 (nepreverjen)

wweee (nepreverjen)

Ali podpirate uvedbo ukinitve PCT ukrepov in cepljenja?

oowiw (nepreverjen)

Absolutno PROTI. Ne vem če bo anketa realna, dvomim v nepristranskost.

incitativazdravniko (nepreverjen)

Najbolj zanimivo od vsega pa je, da so t.i. teoretiki zarot bolje predvideli potek te covid19 epidemije od t.i. strokovnjakov in stroke. Vse od nikoli zadostni precepljenosti, testiranju in kužnosti cepljenih, do novih mutacij, stranskih učinkov in diskriminaciji necepljenih ...

odancsko (nepreverjen)

5 držav je zavrnilo ,cepivo ali kakršnokoli cepljenje sploh proti covid: Tanzania, Madagaskar, Haiti, Burundi & Eritrea.
3 predsedniki od teh 5 držav so pred kratkim umrli...... čudno. naključje.?!!

Vestni_opazovalec

Zarotniško...umrli so zaradi "covid boogieman-a"; nekdanji CIA skesanec John Perkins (Economic hitman) bi rekel tipični CIA poslovni model: najprej poskus podkupovanja, če ne gre potem izsiljevanje (fake news ali medijska "očrnitev"), če ni učinka, faza ugrabitev družinskih članov ali poškodovanje, in če niti to ne zaleže, pač nesrečno prečkanje ceste, največkrat pa infarkt). V igri so veliki denarji. Dilema je le, ali so se oni (globokodržavniki in/ali velika farma) učili od mafije, ali mafija od njih.

In reply to by odancsko (nepreverjen)

vrana (nepreverjen)

in kako se bodo S.Koreje lotili??

In reply to by Vestni_opazovalec

Abd (nepreverjen)

345 pravis ka se naj cepimo. Ti si se cepil 2x ker so tak rekli, zdaj si se 3 ze, marca bo se ze 4 cepil. Zakaj? Ce so pa rekli da si zasciten po 2 odmerkih. Zdaj pa sele po 3? Marca sele po 4? Poleti sele po 5? Vsake 3 mesece bos se cepil?

Čkalja (nepreverjen)

Sram vas bodi še enkrat. Mislim seveda na članek in medij.

Abd (nepreverjen)

Prvo se rekli 1 odmerek in 60% prebivalstva v drzavi.
Potem 2 odmerka.
Potem 70% v drzavi.
Potem je prisel 3 odmerek.
Potem so zahtevali 80%, bi bilo lepo da bi ukinili ukrepe.
Zdaj zahtevajo da se vsi cepimo z 3 odmerki.
Obljubili ste zascito z enim odmerkom, kje smo pa zdaj? Ajd 2 odmerek se verjamem. Ampak zdaj ste pa sli predalec z lazmi

necepec (nepreverjen)

Abd, či glij je večer: DOBRO JUTRO!

In reply to by Abd (nepreverjen)

lpoa (nepreverjen)

Če si upajo (le kaj jih je strah- a resnice), naj grejo s tem vprašanjem na referendum. To bo plebiscitarni rezultat Proti obveznemu cepljenju. čez 90%.
Mogoče jih je strah, da bi mogli sočiti se argumenti za in proti. Ker trenutno je samo ena stran v medijih.

Vestni_opazovalec

Mislim, da ne drži povsem ... realna ocena bi bila 45% "definitivno ZA" in ca 45% "definitivno NE", ostalih 10% je vzdržanih in bi dejansko odločalo, glede na masovne kampanje medijev in oblasti (in zaradi bonitet za cepljenje), bi se jih večina (kot nekoč na referendumu Koroške) odločila za "bombončke" (takrat Avstrijo). Žal, taka je realnost.

In reply to by lpoa (nepreverjen)

plapap (nepreverjen)

Mislim, da se motiš. Zakaj? ker druga stran, ki je proti, še sploh ni imela možnosti v main stream medijh predstaviti svoje argumente. In teh je veliko in so iz prakse, lasten in drugih držav. Potem bi se od teh 45% vsaj 15% odločilo proti, poleg tega pa dodatnih 10-15% ki se počitujo prevarane so proti. Tako, da ostane 75% "definitivno ZA" in ca 20% "definitivno NE", ostalih 5% neopredeljnih.

In reply to by Vestni_opazovalec

Vestni_opazovalec

Želim si, da imaš prav; res je, da ta "drugi pol" ni toliko prisoten v medijih (celo blokiran), žal pa imam "kolege", ki so s pomočjo mainstream politike in medijev glasni (ne sprejemajo drugačnega mnenja in ravnanj), tudi represivni aparat jim drži "lestev" (daje podporo) in se še vedno norčujejo iz "fb zdravnikov" (ki so to postali zaradi medijske blokade na uradnih medijih), in ne sprejemajo dejstev, da se uradna medicina čedalje bolj poslužuje rešitev/zdravljenja po "fb zdravnikih", skratka, počasi se medijska krajina in "resnica" prebija na plano, ampak agresivnost pro-cepilcev je še vedno močna. Mene pa tudi zanima, kdo bo odgovarjal za vse napačne odločitve stroke in politike glede cepljenj (čas vedno pokaže stvari kot so bile)?

In reply to by plapap (nepreverjen)

apil.lp (nepreverjen)

ne bom vsega komentiral, samo tole. Izraz "fb zdravnik" se je namenjal degradiraju argumentov. Ni pomembno od kod je podan argumenta, ampaka ali zdrži vse pomisleke in je preverljiv. Pred kratkim smo videli "fb zdravnice" ki jim je predsednik podell jabolko navdiha.?! Sedaj vemo kdo so. Vse zaposlene na fakulteti za farmacijo (v imenu korporacije) in plačane iz proračuna. Toliko o objektivnosti in strokovnosti, ter (NE)okuženostjo z ideologijo $$.

In reply to by Vestni_opazovalec

Fafanfauči (nepreverjen)

NOBENEMU NE BO ODPUŠČENO, VSI SO ZNALI KAJ NAM DELAJO, VSI ZDRAVNIKI VIDIJO REZULTATE CEPLJENIH LJUDI IN ŠE VEDNO JIH ZOVEJO NA PIKANJE! SOJENO JIMA BO DEFINITIVNO IN ZELO GRDO SE BO ZA NJIH KONČALO. NE BOMO ŽALOVALI ZA VAMI KAKOR VI SEDAJ NE ŽALUJETE ZA NAMI, VI PRODANI MORILCI! ! !

In reply to by Vestni_opazovalec

Druga stran (nepreverjen)

Zakoj misliš ka bi naenkrat druga stran dobila fer možnost v medijih? Če so do zdaj nej, tudi v bodoče nedo, žal. Druga stran če se preveč izpostavlja: zgibij službo, main stream mediji jo "kamenjajo", alternativni mediji z algoritmami pa cenzurerajo.

In reply to by plapap (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Logično je kar pravi/-te/-š. Morda ena možnih razlag v zgodbici "Zakaj smo v diktaturi?" Otroci so se igrali na toboganu in eden od njih je ukazoval drugim, da so morali na tobogan v nasprotni smeri, kdaj je lahko kdo šel na tobogan, jih ocenjeval itd. Samo en sedmeletnik se je igral zase in sem ga vprašal, zakaj se ne igra z drugimi? Odgovor je bil, da ne želi biti tam zaradi tega , ki ukazuje drugim. Jaz: "Zakaj pa mu ne poveš, da tobogan ni njegov? Da nima pravice ukazovati drugim!" Sedemletnik odgovori: "Saj ni problem on, ampak vsi ostali, ki pristajajo na to!"

In reply to by Druga stran (nepreverjen)

Abd (nepreverjen)

Cepil sem 2x zaradi sluzbe, po 3 ne grem

Fujjjj mujra (nepreverjen)

Bos bos,ker ti drugace nebo vec 1 in 2 veljala....nategnili so te 2x ze,zakaj nebi se 3x??? Pa po 4 bos sel tudi in 5 in 6 ahhahha

In reply to by Abd (nepreverjen)

pl222 (nepreverjen)

bo, edino če bo sam, če bomo povezani in nas je veliko, in vztrajamo da je konec tega cirkusa in prevar, potem se ne bo več cepil. nobeden. enako kot ilegalni migrant. Če pride 1 na mejo, ga zavrnejo, če jih pride 1000 ali več, jim organizirajo avtobuse in jih vozijo naprej. Kje je razlika razen v številu??

In reply to by Fujjjj mujra (nepreverjen)

Nikoli (nepreverjen)

Ljudje se prebujajo, spoznavajo da so bili prevarani. Ni ga virusa kot ga prikazujejo in ni cepiva ki bi scitilo! Sciti te zdrava kmecka pamet in zdrava prehrana, TO JE VSA UMETNOST! Je pa nekaj za kar se mores "truditi", ljudje pa so navajeni-razvajeni in raje prelozijo drugim svojo "breme", ( samo da se mu ni treba trudit za LASTNO RIT), se pravi, gre po pik in verjame da bo vse ok. GRDO STE SE MOTILI, ŽAL! DAJTE ODPRITE OČI!

sava (nepreverjen)

Novinari, ste vi gde vidli, ka bi ta cepiva bila odobrena? Pa nej samo pri nas, gde koli na svejti? Glede na to, ka bi novinari naj bili malo bole informejrani, ste gde vidli znanstveni dokaz o povzročiteli takoimenovane corona-19 bolezni? Ste gde vidli klinično definicijo bolezni? Kakšni so standardi pri obdukciji za potrditev, ka je oseba umrla zaradi covida-19? Hvala v naprej za odgovore.

madžarkajelepa (nepreverjen)

Bil sem SDS član, amapk sem se izpisal, zaradi laži. Tudi cepil se več ne bom s 3 odmerkom.
Pa samo v Sloveniji cepijo otroke, drugje je prepovedano.

98.00 (nepreverjen)

Globalisti (SDS+SD+NSi+Šarec+Elenka+Levica) niso prava pot. Razlika med njimi je minimalna. Našteti nas peljejo v novi totalitarizem.

In reply to by madžarkajelepa (nepreverjen)

Fujjjj mujra (nepreverjen)

Vi vsi kateri podpirate to ste res umsko zaostali..nicvredni ljudje ste samo za stroj ste se....vasi starsi se vam v grobu obracajo kaksno gamad so prinesli na svet,sram vas je lahko da podpirate da clovek nemore vec ne po hrano,ne po pijaco,ne k sosedu,ne na crpalko brez testa in maske katere DOKAZANO nic nic in nic nepomaga.sram vas je lahko vi vaxerji sprani spraniiiiiiii

realnooo (nepreverjen)

GLEJTE TOVRSTNE ANKETE NA TEH TRETJERAZREDNIH PORTALIH NIMAJO NOBENEGA POMENA! KAJ BO SOBOTAINFO NAREDILA S REZULTATI? A SE DELA KAKA STUDIJA?

NE, GRE SE ZA HUJSKANJE NARODA IN POSLEDICNO PRIDOBIVANJE KLIKOV!!!

PFUJ

kje.so.slovenci (nepreverjen)

Medtem je pa obvezen je popis prebivalstva na nacionalni pripadnosti, ter odgovorna migracijska politika, ki bo odgovorna do Slovencev. Včeraj objava iz SB Celje: "Zadnja v letu 2021 se je mamici Selmi Biberkić rodila deklica, prvi letošnji novorojenček pa se je pri nas rodil 1. 1. Erzi Berisha. Kasneje istega dne je prijokala tudi deklica Sente Rajkovača. Njim in vsem drugim, ki so v teh dneh ugledali luč sveta, želimo vse dobro!"

Vampi (nepreverjen)

Eni bi se radi samo cepili kak ,če bi bilij obsedeni

inciazuua (nepreverjen)

Gledam včerašnje proteste na Nizozemskem. Po netu, ker mediji ne pokažejo vsega. Nizozemski mediji poročajo o nasilnih protestnikih. Ko si ogledate video, lahko ugotovite, da sprožijo pretep policaji v jeansu. Poklicni provokatorji. Ko se vojska postavi kot ščit med policijo in narodom veš, da neki ornk škripa v glavah odločevalcev.

4648874866 (nepreverjen)

NI ŠANSE SAJ PA VSI VEMO DA GRE ZA PREVARO IN POBIJANJE LJUDI S TEMI STRUPENIMI CEPIVI!

afta he (nepreverjen)

Vprašanje o obveznem cepljenju je popolnoma odveč, saj če se je cepilo 56 ali koliko procentov ljudi, smo potem takem tudi za obvezno cepljenje, saj nas takšen sprejem ukrepa prav nič ne prizadene. Zakaj toliko cepljen. Res se je govorilo 1 x, pa 2 x, sedaj 3x bo dovolj, pa zgleda ne bo , vse to je zaradi novih oblik virusa. Najbolj smešna pa je trditev NIJZ, da ni načrta implementacije cepljenja, drugače bi oni predlagali obvezno cepljenje. Ja kdo pa je za to kriv, kdo ni opravil naloge. Smešno in žalostno.

211 (nepreverjen)

Britanski "potni list za cepivo" (digitalna osebna izkaznica) vsebuje naslednje podatke:
- Rasni in etnični izvor
- Edinstveno identificiranje genetskih podatkov
- Politična, verska in filozofska prepričanja
- Stanje duševnega zdravja
- Življenjski slog in družbene okoliščine
Dskriminacija pa te fore. Spet teorija zarote, ki se uresničuje.

Vestni_opazovalec

"Spet teorija zarote, ki se uresničuje", vpijejo....zarotniki ;-) Potni listi bodo nadgradnja nadzora populacije, kot v sci-fi filmih izpred nekaj let...žal, se tehnologija obrača proti ljudem (ne vsem, večini pač, da se razumemo). Posledično, o zavedanju glede prej omenjenega, morda zanimivi verzi Martin-a Niemöller (1892–1984):
Najprej so prišli po komuniste, a nisem spregovoril;nisem bil komunist.
ko so zaprli socialiste, sem ostal tiho; nisem bil socialist.
ko so prišli po sindikaliste, nisem spregovoril; nisem bil sindikalist.
ko so prišli po jude, sem ostal tiho; nisem bil jud.
ko so prišli po mene, ni bilo nikogar več, ki bi spregovoril.

In reply to by 211 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Popolnoma napačno premišlavanje z uvedbo obveznoga ceplenja. Uvesti obvezno cepljenje je nej nikša umetnost, umetnost je nej ceplene spoloviti, sankcionejrati, kak , na kakšen način tou napraviti. Boukše bi bilo v zakon spraviti participacijo neceplenij. Fsaki šteri se nešče cejpiti pa betežen grata naj si zdravljenje v nekšon procenti tüj san plača.

sava (nepreverjen)

Ge san prebolo, edini stik z zdravstvon je bil test, pa ka san mogo zaradi bolniške zvati v zd. Kakšen je strošek san napravo, pa kelko san vplačo zadnji dvej leti? Se mi višek vrne?

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

gost81 (nepreverjen)

saj si ga pa itak vsak sam plača ali čemu se plačuje zravstveno zavarovanje?

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Fujjjj mujra (nepreverjen)

Zaprtje kitajskega mesta in pomanjkanje hrane prebivalce 'vrnila v čas primitivne družbe' Se malo pa v evropi,oci in mozgane vi vaxerji si dajte malo na luft

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka pa či je glij obratno, od straja več vö ne vüpate te pa se nemrete malo zlüftati. Straj mate pred corono , pa straj mate pred iglo. Pa dajte malo misliti s sfojin mozgon. Tika, taka igla čaka.

In reply to by Fujjjj mujra (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Tij si malo čüjden. Nej san še srejčo necepljenoga, keri bi se bojo korone. Vsak necepljeni je 200x bolj odgovoren, kak cepec. Rejdno se testejra, pazi na vsakem koraku in uživa življenje naprej.
Vidim pa več cepljenih, keri nikan nejdejo, ka slučajno ne srejčajo zdravega necepca, keri ga čudežno, njega-cepljenoga, lejko okuži.
PAZI: zdrav, testiran lejko okuži cepljenoga, zaščitenoga cepca !!!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Ti redno mešaš stvari 100-100. Nič ti ni jasno pa še prste imaš hitrejše od pameti. Malo si zbistri zadeve. Tisti kerih je bilo groza in strah virusa so bili prvi v vrsti za cepljenje, kerih pa ni strah pa so še zdaj necepljeni. Čista logika.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vsi anticepilci ka ste van je že dokazano ka ste slabo obveščeni ali pa antitalenti ka be van človek kaj dopovedo

Dyuujfsdygjjg (nepreverjen)

DA SE TI POSEREJEM U TA SMRDEČA LAŽNIVA USTA LAGO BI TIJ KA NIKA NEBE DELO PA LIDIJ ZA SOMRE MEL PROKLETI IMBACILEK!

In reply to by Gost56435 (nepreverjen)

ge san (nepreverjen)

halo, psihiatrija? a vam ni ušel en pacient na ime?: Dyuujfsdygjjg

In reply to by Dyuujfsdygjjg (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Tebi so naši govnari "dokazali", hahahahaha
Samo MIT je napravo raziskavo, pa ugotovo, ka so necepljeni mnogo bolje informirani, razgledani, premišljujejo,..... kot slepi cepci.
Seveda, ker pa to ne gre v okvir propagande, pa MIT ni več "stroka", hahahahahaha....
Ko pa vidiš, da idiotski Twitler zapre račun izumitelju, raziskovalcu MRNA cepiv-ker baje širi napačne informacije-potem veš, da je vse skupaj samo propaganda !!! Eden smrkavec na Twitlerju bo "Fact checkiral" vodilnega raziskovalca, hahahahaha

In reply to by Gost56435 (nepreverjen)

cepleni že 3x (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

podpiram! in čakam ka iden po 4.dozo! ovačik po cepljenjih nobenih resnih reakcij - edino ka mi antivaxerji vse bolj na živce idejo s svojo patetiko in histerijo!

gost81 (nepreverjen)

sem zgoraj napisal da sem cepljeni že 2x in sedaj na 3 oz.4 dozo več nikakor ne grem, a sem potem jaz tudi antivaxer?!?

In reply to by cepleni že 3x (nepreverjen)

cepleni že 3x (nepreverjen)

pravi antivaxceri-cepci so sploh nej cepleni in se nebodo-ker sp že cepleni v glavi od teorij zarot-razen iz zdravstvenih razlogov.
že cepljeni s 1. ali.2 in se neščejo več-gratajo tudi postantivaxceri, ker ne grejo po urniku oz se jim izniči smisel cepljenja

In reply to by gost81 (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

..in tako smo pri šali iz bodočnosti, kjer 6x cepljen vpije na 4x cepljenega, da je antivaxer! Kako se že zdaj uresničuje ta scenarij (celo dva, tri nivoje niže npr. 3x proti 2x cepljenemu). Huh, tole je v stilu kot je rekel pokojni Drnovšek ..."saj se boste še med sabo poklali".

In reply to by cepleni že 3x (nepreverjen)

Hjklgff (nepreverjen)

Of je pravo ka se nešče več cejpiti..pomeni veliko razliko

In reply to by Vestni_opazovalec

Brankoslav (nepreverjen)

Na začetki tej korone san biu pozitiven, betežen san sicer nej biu, malo san kiho dva dni pa glava me je en den bolela pa to je to. Te gda je prišlo cepivo san se šou med prvimi cepit, zato ka san mislo ka mo rešeni in ka mo s ten zaščito sebe in druge. Po cepljenji sam meo takše reakcije ka san mislo ka de me pobralo. OK, preživen. Lani oktobra palik fašen korono, potek je bil takšen kak pri hujši gripi. 3 tedne san k sebi odo. OK, vrejdi pravin. Ker pač potujen dosti privat in službeno san šou v začetki decembra po tretjo dozo. Trenutno doma sidin že tretjič s korono.
V našon gospodinjstvi sva dva cepleniva in sva nonstop betežniva, ges že tretjič s korono, ovi drugi je dvakrat meo. Oviva dva ka sta pa nej cepljeniva pa še nigdar nejsta mela korone, se sakši drugi den testejrata in sta zdraviva.
Že od začetka san biu skeptičen glede cepiv, ampak san nekak vseeno zaupo stroki, še bole pa san se cepo zaradi lastnih ugodnosti in udobnosti. Zadnje 3 dni ka doma že tretjič sidin s korono pa nekak že malo drugače razmišljan in ne ven, če do me več gdaj vidli ka bi se še cepo.

Ooo (nepreverjen)

Njihov izgovor, če ne bi bil cepljen, bi bil v bolnici

In reply to by Brankoslav (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

...ali pa celo mrtev!

In reply to by Ooo (nepreverjen)

čudna reakcija (nepreverjen)

to je za posvet z zdravnikom-ali če je še kaj drugo v kartoteti,.(rizična skupina?) -odvisno od cepiva in starosti...-oz. neverjeten zelo redki primer da se korona nonstop lepi na eno in isto osebo -upaj na boljše! - a boljše to kot respiratorju.

In reply to by Brankoslav (nepreverjen)

Brankoslav (nepreverjen)

Zdaj tretjič so mi povedali po PCR ka man omikron in naj se ne sekejran, ker je to nej nič takšnoga. Resno doma sidin brez nekših problemov, malo me samo v grli ščijpa. Zdravnik mi je po telefoni povedo, ka nede nič hujšega in ka mo čez 5 dni že OK. Torej ne razmin zakoj zdaj takša panika okoli toga omikrona, če pa še dokotori povejo ka je to nej nič resnoga.
Pa nejsan rizična skupina, star san 46, nikoli prlej v življenji san nej biu resno betežen (poškodbe so izvzete). Meo san sicer par krat gripo in to je tudi vse, san v dobri kondiciji, redno športan in se tudi več ali manj proban zdravo prehranjevati. Tak ka tudi sam ne razmin kak se vse to sranje glih na mejne lepi.

In reply to by čudna reakcija (nepreverjen)

Mstanhfg (nepreverjen)

Super napisano, tudi pri nas isto...cepleni nonstop majo korono, že po enon meseci drugič...neverjetno. V iston gospodinjstvi pa necepleni ne dobijo korone ????

In reply to by Brankoslav (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Brankoslav hvala za vašo iskrenost 👏

In reply to by Brankoslav (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Ej, Brankoslav, tou tvojo familijo tij k meni na kavo pripelaj - gda te cepca kovid zapistij!
Pravi ste!!

In reply to by Brankoslav (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Obvezno cepljenje s cepivom, kero ne deluje na Omikron? Pa ste vi pamet totalno zgubili? To je poraba starih zalog in je za ljudi brezkoristno.

saolp (nepreverjen)

večinoma so vbrizgavali fiziološko raztopino. Če bo obvezno se želim cepiti LE iz flaške, kjer so vzeli cepivo za predsednika in strokovno skupino. Niso vse serije enake.

cepleni že 3x (nepreverjen)

evo primer človeka iz 18 stol.-teoretik zarot!

In reply to by saolp (nepreverjen)

Keramičarrrr (nepreverjen)

Ges san pod jelko doubo cepijvi pa poživitniga v posteli🦠

. (nepreverjen)
100-100 (nepreverjen)

Tika taka cepivo že čaka,
en dve tri,
hitro pod kožo smukne ti.
Oj ti stara vrana
kdaj se cepiti
boš dala.
Ko bo ura smrti bila,
bom pa eno flaško spila
pa čeprav cepiva.

No Fear (nepreverjen)

Mejne zanima, če se ti tudi sakše druge stvari na svejti tak bojiš kak toga virusa?
Strah je huda zadeva. Ti rajši nejdi iz kuče ka te lejko avto povozi in boš mrou ali ti pa kaj na glavo spadne ali pa bougvari ka ge raka ne dobiš. Ti bi se verjetno cepo tudi proti udari strele.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

vej pa tou cepljenje proti kovidi je točno to, ka si naumo - cepljenje proti udari strele!!
BODIMO MOČNI IN SE NE DAJMO!

In reply to by No Fear (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

No, pa ka ne pozabimo: jedrska energija de nadale tudi "zelena energija"!
Znate sploj, kak je okoli Černobila vse lepou zeleno - še po dnevni sobaj njin pravo drevje raste!!!
krškobil.press

In reply to by necepec (nepreverjen)

122 Korona_19 (nepreverjen)

Cepivo bi moralob iti v omejenih količinah in bi ga morali plačati. Na svetu nas je itak preveč in bi nas malo zredčilo. Pač loterija, sad te ima sad te nema. Malo več krematorijev bi postavili, te pa loterija. Mogoče bi me že pobralo pa ne bi pisal tega.

Škoda denarja (nepreverjen)

za krematorije. Ven še je zadosta placa v kraških jamah, v zaprtih rudniških rovih. 😜

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice