Analni seks je ena od tistih stvari, ki v veliko ljudeh vzbuja radovednost, vendar ga le malo ljudi dejansko preizkusi.

Morda ste med tistimi, ki bi radi poskusili analni seks, a ne veste, kje začeti. Ali pa ste ga že kdaj preizkusili, vendar niste imeli najboljših izkušenj. 

V obeh primerih ste na pravem mestu, saj boste v nadaljevanju izvedeli vse, kar morate vedeti o analnem seksu – od nasvetov, kako se pripraviti, do nasvetov, kateri položaji najbolje delujejo. 

Analni seks vam lahko pokaže novo vrsto užitka

Nekateri mislijo, da analni seks prakticirajo le geji, vendar temu absolutno ni tako. Analni seks je spolna praksa, v kateri lahko uživa vsakdo, ne glede na spolno usmerjenost. Nekateri tudi verjamejo, da je analni seks nevaren, umazan in boleč, kar ob upoštevanju nekaterih nasvetov, predstavljenih v nadaljevanju, absolutno ne drži.

Anus je občutljivo območje s številnimi živčnimi končiči, zaradi česar je lahko prijetna izkušnja za oba partnerja.

Poskrbite za vlažnost anusa

Za razliko od vagine se anus sam ne more navlažiti, zato je pomembno, da uporabite veliko lubrikanta za zmanjšanje trenja.

Pri analnem seksu je v vsakem primeru priporočljivo uporabiti kondom za zaščito pred spolnimi boleznimi, pri tem pa ne pozabite uporabiti tudi veliko maziva na kondomu, da med spolnim odnosom ne poči. 

Zelo pomembno je tudi, da greste sprva počasi in poslušate znake svojega partnerja oziroma partner posluša vaše potrebe. Ko sta oba pripravljena, lahko povečata hitrost in pritisk.

Kateri položaj je najboljši za analni seks?

Obstaja nekaj različnih položajev, ki so lahko udobni za analni seks, vendar je eden izmed najbolj priljubljenih pasji položaj. V tem položaju je oseba, ki se prodira, na vseh štirih, njen partner pa je za njo.

Ta položaj omogoča nadzor nad globino in hitrostjo penetracije, kar je še posebej koristno, če analni seks preizkušate prvič.

Pet nasvetov za prijeten in neboleč analni seks

  1. Pred začetkom analnega seksa poskrbite za sprostitev. Analni seks namreč ne more biti prijeten, če ste napeti in vam je neudobno. S partnerjem si vzemita dovolj časa.
  2. Uporabite veliko lubrikanta. Pri analnem seksu z njim ne morete pretiravati, saj več lubrikanta pomaga zmanjšati trenje in naredi izkušnjo veliko bolj udobno. 
  3. Uporabite kondom. Ta vas zaščiti tako pred spolno prenosljivimi boleznimi kot pred morebitnimi drugimi infekcijami. Prav tako ni priporočljivo po analnem seksu prakticirati vaginalnega spolnega odnosa brez vmesne menjave kondoma.
  4. Pojdite počasi! Pomembno je, da telesu omogočite čas, da se prilagodi občutku. Začnite z majhnimi gibi in postopoma povečujte hitrost in intenzivnost. 
  5. Komunicirajte s partnerjem. Povej mu, kaj je dobro in kaj ne. Analni seks je lahko odličen način, da začinite svoje spolno življenje, vendar je res pomembno, da k temu pristopite s potrpežljivostjo in odprto komunikacijo.

Analni dildoti kot popestritev vajine rutine

Analni seks je že sicer zabaven in vznemirljiv način, da začinite svoje spolno življenje. Če pa se zraven odločite še za uporabo erotičnih igračk, kot so na primer analni dildoti, boste doživeli nepozabno izkušnjo. 

Analni dildo je na voljo v različnih oblikah in te erotične igračke so posebej prilagojene anusu. Omogočajo vam tudi sočasno prodiranje, da tako partner kot vi doživite nekaj res izjemnega.

Analni vibratorji za najbolj intenzivno izkušnjo

Analni vibratorji poleg penetracije poskrbijo tudi za dodatno senzorično izkušnjo, saj z vibracijami dodatno stimulirajo ter vam omogočajo nepozaben orgazem. Na voljo so v različnih oblikah in velikostih, nekateri pa omogočajo celo sočasno stimulacijo klitorisa in anusa. 

Ob uporabi katere koli analne erotične igračke bodite pozorni, da jo dobro navlažite z lubrikantom, saj bo tako vaša izkušnja prijetnejša.

Analni seks je lahko odličen način, da začinite svoje spolno življenje, vendar je pomembno, da se pred tem ustrezno pripravite. Z branjem tega vodnika ste naredili prvi korak, zdaj pa le še izberite želene erotične pripomočke iz vaše najljubše erotične trgovine ter rezervirajte nekaj uric za vaju s partnerjem. 

Če si boste vzeli dovolj časa in zaupali partnerju, je lahko analni seks zabavna in razburljiva izkušnja za oba. In, kdo ve? Morda boste celo ugotovili, da uživate v tem bolj, kot ste mislili, da boste!

Starejše novice