Alpska regija s svojo edinstveno gorsko pokrajino, raznolikim podnebjem, izjemno biotsko raznovrstnostjo in kulturno dediščino ponuja številne možnosti za zdravo življenje.

Prav zaradi svoje edinstvene gorske pokrajine je Alpska regija popolna lokacija za kongres Alpski zdravstveni turizem Zdravilna moč Alp. 

V nasprotju z živahnim mestnim življenjem, ki je izpostavljeno onesnaženosti z trdnimi delci in hrupu, se rekreacija na prostem v naravnem okolju vse bolj raziskuje in uporablja za pozitivne učinke na zdravje in dobro počutje ljudi. 

Različni naravni viri, kot so gozdovi, slapovi, zdravilne rastline, mikrobiom na alpskih pašnikih ali termalna voda, imajo za človeka izmerljive zdravstvene koristi. Ti zdravstveni viri med drugim vodijo do okrepljenega imunskega sistema, večje telesne pripravljenosti, boljše dihalne zmogljivosti in izboljšane duševne odpornosti.

Alpska regija naj postane privlačna zdravstvena destinacija

Glavni cilj je postaviti alpsko regijo kot globalno privlačno zdravstveno destinacijo z živahnim regionalnim gospodarstvom, zlasti po pandemiji. Zato je naravoslovni in zdravju prijazen turizem v središču letošnjega strokovnega kongresa 8. in 9. oktobra 2021: Gonilo iz krize - trajnostnen in inovativen razvoj v alpski regiji.

Kongres pa počasi postaja prava tradicija, saj poteka že tretjič. Letos ga organizirajo ITG - Innovationsservice für Salzburg, Medicinska zasebna univerza Paracelsus Salzburg (PMU), Skupnost Zdravilna moč Alp (HDA) in Mreža zavarovanih alpskih območij (ALPARC). 

Kongres pa prav tako zagotavlja okvir za vmesno konferenco 11-partnerskega EU Apline Space projekta HEALPS2. 

Zanimivi govorniki, kongres bo potekal v več jezikih

Čezmejna delavnica z deležniki o kmetijstvu in turizmu bo omogočila vpogled v dobre prakse in omogočila izmenjavo ter mreženje. Vrhunski govorniki, med njimi Lola Uña Cárdenas iz Svetovnega sveta za potovanja in turizem, Arnulf Hartl z medicinske univerze Paracelsus Salzburg in Franz Fischler, predsednik Evropskega foruma Alpbach in nekdanji evropski komisar za kmetijstvo, obljubljajo razburljive razprave.

Jeziki konference bodo nemški, italijanski, francoski, slovenski in angleški. 

Vabljeni so vsa turistična podjetja, ponudniki storitev, regionalni razvijalci, upravljavci destinacij in turizma, predstavniki turističnih združenj, predstavniki regij članic ARGE-ALP, predstavniki EUSALP in Alpska konvencija, predstavniki BMK in BMLRT ter šolarji in študentje s poudarkom na turizmu in regionalnem razvoju. 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice