Poslanec SD Dejan Židan se je v poslanski pobudi zavzel za ponovno nacionalno testiranje na prisotnost protiteles na novi koronavirus v krvi na reprezentativnem vzorcu za celotno državo.

Poslanec SD Dejan Židan je spomnil, da bilo zadnje testiranje protiteles oktobra in novembra lani. Po njegovem mnenju je dovolj razlogov, da aktualno stanje v Sloveniji ponovno preverijo.

Kot je navedel Židan, je ocena prekuženosti prebivalstva za oktober in november lani, ko je bilo testiranih 1211 vzorcev krvi udeležencev raziskave, ki je pokazala, da je imelo takrat v krvi merljivo količino protiteles proti novemu koronavirusu vsaj 4,16 odstotka prebivalstva.

Židan je spomnil, da je od takratnega testiranja minilo že kar precej časa. Bolezen se je širila po Sloveniji, prav tako pa od decembra lani poteka cepljenje proti covidu-19.

Po njegovih navedbah se pojavljajo tudi posamezne informacije o stanju s protitelesi proti koronavirusu v drugih državah (junijska raziskava indijske vlade, ki je pokazala, da ima protitelesa 67,6 odstotkov Indijcev) in številne študije o imunosti po preboleli bolezni ali opravljenem cepljenju.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncno…,, (nepreverjen)

Koncno nekso pametno testiranje… in koristno seveda. Samo dvomin ka de Dejani uspelo. Vladajoca klika se boji ka bi se izkazalo ka je vecina drzavljanov ze odpornih na tej prehlad in de jin njihovo posiljevanje v cepljenje in groznje z neksimi novimi vali spadnolo v vodo.

Df_hejter (nepreverjen)

po celon svejti je isto tak ka ne lapaj

In reply to by Koncno…,, (nepreverjen)

Kurcorezec (nepreverjen)

Če do si po celon svejti kuurce fkraj rezali zato ka do jin politiki tak zapovedali boš ti seveda navijo ka si tudi pri nas vsi kuurce fkraj vrejžemo. Je tak?

In reply to by Df_hejter (nepreverjen)

lepo (nepreverjen)

…ja res je… govorim z Nemcije. V preteklem tednu sem bil 3 x krat testiran, ne zarad sluzbe, ampak punce. Testi in rezultati, se zgodijo hitro, in to je bistveno. Ce je ze covid nujs, naj nam ne odjema prevec casa!

In reply to by Df_hejter (nepreverjen)

Pojbič (nepreverjen)

Ja ja volitve so pred vrati in treba biti glasen da se te volici spomnijo. Tukaj hodi z idejami o množičnem testiranju pred enim tednom pa z sindikalistom g. Fekonjem nasprotuje testiranju.
Boljše da je tiho kot da se norčuje iz ljudi, saj me ne čudi njegova šefica je enaka.

In reply to by Koncno…,, (nepreverjen)

Zoo … (nepreverjen)

Ce si glup pa ne razmis o kon se ide pri ton testejrani rajsi ne komentejraj. Ka samo se bole glupo vö spadnes 🤮

In reply to by Pojbič (nepreverjen)

Pojbič (nepreverjen)

Dobro vem o kakem testiranju se gre če so~ste bili pred tednom proti testiranju delavcev za delo v Avstrijo kaj misliš Zoo da se boste sdaj množično odzvali na to testiranje in to samo zato ker je to predlagal Židan in ne Janezek. E ti moj Zoo sanja svinja o koruzi a Židan ti spet prazno slamo mlati.

In reply to by Zoo … (nepreverjen)

apapau (nepreverjen)

Naj se on sam testira in njegovi ideologi ki slavijo bronaste kipe. Ko je bil predlog da se poslanci testirajo na drogo in alkohol, je bil on in pokvarjeni SD proti. Vemo zakaj.

Zoo … (nepreverjen)

To je zalostno pri van maloumnih jansistih. Tak ste zabiti ka sploj ne razmite ka za testejranja bi tou naj bilo. Samo zato ka je zidan to predlago ste prouti. V bistvi bi pa to mogla predlagati vlada in vodilna stroka. Nej pa ka to more napraviti neksi lolo iz opozicije.

In reply to by apapau (nepreverjen)

Pojbič (nepreverjen)

Idi raje spat kot da komentirašin take gluposti vidim da ti je sonce pošteno naškodilo. Pa prosim da v bodoče se vsaj trudiš pisat v neki normalni slovenščini drugače te Židan in ostali KUL-ovci nebodo razumeli.

In reply to by Zoo … (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

5g antene so postavljene bile v casu pandemije, da nebi bilo protestov. Sedaj pa treba na hitro in na silo precepit ljudi???? Ni malo vse skupaj ČUDNO???

Hmm (nepreverjen)

“Okužbe se širijo zaradi dopustnikov, ki se vračajo domov!”
Kako, če je treba imeti negativen test ob vstopu?
Kdo je pol prenašalec? Cepljeni?
Mi zna kdo to razložit? Krek? Beović? Hojs? Janša?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice