Foto: Bobo
Uprava za varno hrano je danes prejela informacijo o prisotnosti bakterija salmonela v zamrznjenem govejem kebabu.

Uprava za varno hrano je objavila napačno obvestilo.

Čez dan dneva so obvestilo popravili, kar pomeni, da je sporno le goveje meso, in ne goveje-puranjem kebabu, ki ga je družba Alebon dobavila iz Poljske.

Okužbo so odkrili v treh pošiljkah skupne teže 45 kilogramov poljskega proizvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo.

Gre za nov primer salmonele v govejem kebabu iz Poljske. Uprava je nedavno odkrila salmonelo in tudi ostanke zdravila v pošiljki kebaba, ki je prvotno znašala okoli 5,3 tone, od tega je bilo okoli štiri tone že zaužitega.

Okužbe s salmonelo se kažejo kot črevesna bolezen. Pri bolniku se pojavi driska, bolečine v trebuhu, lahko tudi bruhanje in povišana telesna temperatura. Preventiva je dobra toplotna obdelava živil.

Verjetno pa ni odveč poudariti, da ponudniki kebabov v tej zgodbi oziroma aferi s poljskim mesom niso nič krivi, pravijo na Upravi za varno hrano, saj le zaupajo dobaviteljem mesa, ki pa jih uprava preverja. 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bossmann (nepreverjen)

Dober tek, vsen ljubiteljem kebapsija

rgergreg (nepreverjen)

Gen kebab že 10 lejt. Po sakoj fešte trbej na kebab. Nikole nejsan pravo ka je kebab zdravo meso, pa najbole kvalitetno meso. Vedno mi je bilau jasno ka je not semleto vse ka ide, ka si včasi tuj vgrizno v kakšno stvar. Al zaj pa mi je rejsan več kak jasno ka je še večji drek kak san si mislo ka je.

poprt (nepreverjen)

če želiš da ti prečisti črevesje, pojdi na kebab.

Fjrhbhdjdm (nepreverjen)

Ze par lejt se hecamo ka ci si zaprejti ide k pajdoji na kebab pa bau. Taka v sakon heci je vedno nekaj resnice.

Me pa osebno zanijma ge so vsi tej inspektore z 2 jurja place. Glavno ka une idejo na kavico pa neksnome srmake z spjon ka se kumaj nad vodauf drzij sake den serejo

In reply to by poprt (nepreverjen)

gost121212112 (nepreverjen)

Pri pajdoji te redno prepuca, iz prve roke!

In reply to by poprt (nepreverjen)

Jovanka 2 (nepreverjen)

Uničiti hočejo polsko kmetijsko industrijo, pa kebabe. Ped časom so hoteli že sprejeti zakon v de. Pa jim ni uspelo. Zdaj so se lotili na drug način. Slovensko so že uničili.

Horgos (nepreverjen)

Ne vem zakaj se vsemu temu vsi cudijo. Kontrole ni nobene. Razen papirnate. Ce na papirju pise meso, v resnici pa je drek, potem je to meso. In naj se tako vsi govorijo, da temu ni tako. Tako je. Naj povejo kdaj so komu ka vzorcili? Tega podatka nimajo, ker se vzorcenja ne opravljajo. Ce pa se, si vzorcijo proizvajalci oz. predelovalci sami. Tako je, sami. Sami si vzorcijo vodo in izdelke. Inte vzoce nosijo v laboratorij veterinarske fakultete na Norsinski ulici. V laboratorij brez akreditacije oz.pomankljive. Tam kjer zbirajo tudi crkotino. In dokler bo inspekcija sprejemala in upostevala taksne vzorce, kontrole ni nobene.

jožaaa (nepreverjen)

papa pajdo....bejli...emruli....prihaja Mekič....da se Murska malo spuca

black panter

te pajzline do pomali zaperali

In reply to by jožaaa (nepreverjen)

Čušpajza (nepreverjen)

Mekić? Ka je še tu vse notri semleto!

In reply to by jožaaa (nepreverjen)

pajdo (nepreverjen)

evo vam vašega pajdaša ka vas zastruplja z kebabom in smrdečimi pleskavicami zato nehodite k njemu jest on ima najslabšo hranoi v soboti samo lejki dobiš prebavne montje

Miklaaa (nepreverjen)

Majo telko pejnez šiptari ka lejko mekija odkujpijo...Pa nej jih telko blatit.Emruli je odkujpo zvezno ulico .Pajdo Lesnino(Tak ka čakamo samo poletni sladolet z Salmunelo Nikija.

lauraas (nepreverjen)

Hah, "ponudniki zaupajo dobaviteljem", saj pa dobavitelji so tudi njihovi in so vsi skupaj ena mafija - muslimani skupaj držijo.

Kokohaha (nepreverjen)

Ka to resan ka san cul gucate ka so "najboksoga" ponudnika hrane v soboti zaprle? Za pajdoja se ide hahahah

mucko jubre (nepreverjen)

sam en ela

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice