FOTO: Bobo
Blagovno znamko Adria Airways so v tretjem poskusu končno prodali, in sicer tujemu ponudniku.

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je na podlagi pravnomočnega sklepa kranjskega okrožnega sodišča objavil že tretje vabilo na javno zavezujoče zbiranje ponudb za blagovno znamko nekdanjega letalskega prevoznika.

Vir: Facebook, Adria Airways

V tretje gre rado

To je že tretji poskus prodaje blagovne znamke nekdanjega narodnega prevoznika, ki je bil pred stečajem, do katerega je prišlo lani jeseni, v lasti nemškega sklada 4K.

Blagovna znamka vključuje več registriranih znamk pri Uradu RS za intelektualno lastnino s tremi različnimi logotipi, med premoženjem pa so tudi spletne domene propadlega prevoznika: adria.si, flyadria.si, adria-airways.si, afs.si, adria-airways.com, adria.ba, adria.mk in adriaairways.me.

Vir: Facebook, Adria Airways

Izhodiščna cena zgolj deset tisoč evrov

Stečajni upravitelj je za izhodiščno ceno premoženja postavil deset tisoč evrov, blagovna znamka pa naj bi se na koncu prodala za 33 tisoč evrov, in sicer tujemu ponudniku. Prejel na bi devet ponudb.

Prodali že Adriino spričevalo za letenje in šolo letenja

Do zdaj je stečajni upravitelj od pomembnejšega premoženja, ki je ostalo za propadlim prevoznikom, prodal Adriino spričevalo za letenje, ki ga je na dražbi za 45.000 evrov kupil poslovnež Izet Rastoder, Adriino letalsko šolo pa je kupil Inštitut za ustavno ureditev in človekove pravice, ki je v lasti pravnika in predsednika upravnega odbora Nove univerze Petra Jambreka.

Vir: Facebook, Adria Airways

Na voljo še mnogo zanimivih predmetov

Javno zavezujoče zbiranje ponudb se nadaljuje za vrsto drugih Adriinih predmetov, in sicer za razna umetniška dela, moške in ženske uniforme nekdanjih posadk, rezervne dele in še nekaj manj vrednih artiklov.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hgandria (nepreverjen)

Odlično. Kera država pa še nuca gospodarsko in ekonomsko suvernost?! Mij že nej!!!!!

. (nepreverjen)

Glavno ka de nas praznik spominjal, kako bi naj bilo.

In reply to by hgandria (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Slovenski ponos v tuje roke za 33 tisoč evrov
jebeš taki ponos
A se spomnite ko je bil direktor Janes Kozeljančič
že takrat je bila ta zadeva kurc kaj vredna

. (nepreverjen)

hehe slovenci tupi
tekmujejo kero bo več fkrau

Starejše novice