Kitarist Damir Kukuruzović je umrl v 45-letu v bolnišnici KB Dubrava

Eden najboljših hrvaških jazz glasbenikov je umrl po večtedenski borbi s covid-19, poročajo tamkajšnji mediji.

Večkrat nagrajeni glasbenik iz Siska je v karieri igral in snemal z mnogimi virtuozi iz sveta jazza, kot so Robin Nolanam, Yourgui Loefflera, Adrian Burns, Stochel Rosenberg, Paulus Schafer in mnogi drugi. Ustvarjal je tudi z Zoranom Predinom.

S svojo zasedbo Damir Kukuruzović Django Group je bil reden gost domačih in tujih jazz odrov. Bil je tudi organizator koncertov in pobudnik Siscia open jazz & blues festivala v domačem Sisku.

Zadnje tedne je preživel v bolnišnici KD Dubrava v Zagrebu, kjer je po tednih okužbe s covid-19 danes, 12. decembra 2020, tudi umrl.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
en (nepreverjen)

Evoga gnoji zavajalski. Umrl je S korono, ne pa ZARADI korone!!!!

1919 (nepreverjen)

Lp en

Razloži nam kakšna je razlika v smrti z corono, ali zaradi corone.

Lvečer

In reply to by en (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Kakšna je razlika? Ka si rejsan tak zabiti? No pa ka ti razložin ka je razlika med smrtjo S korono in smrtjo ZARADI korone. Če te nešče strli v čelo pa zaradi toga umreš, obenem pa si tudi pozitiven na korono, te si umrl S korono. Korona je ob tem nej GLAVNI razlog smrti!!! Če pa si umrl samo zaradi korone, torej ka si nej mel še kakšne druge terminalne bolezni ali poškodbe, potem pa si umrli ZARADI korone. Kapiš??? Ali maš prenizki IQ ka bi kapejro...

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Biks123 (nepreverjen)

Po njegovon si umrl zaradi korone s strelno rano glave

In reply to by en (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp en

Če te nehče ustreli v čelo in si mrtev, si mrtev od metka, ki je lahko poškodoval možgane, srce, ledvice itd. odvisno, kam "zaluta metek". Ker si mrtev, nihče ne dela testa na Covid. Tvoja teza S Corono pobita. Da umreš samo zaradi okužbe z virusom Sars-2, ki povzroči bolezen Covid-19 je pa več različnih razlogov. Lahko si "popolnoma" zdrav pa ti virus tako močno napade pljuča, da padec nivoja kisika tako velik, da predihavanje pljuč in intubacija ni zadostna, posledično sledijo druge anatomske komplikacije in umreš recimo od "zastoja srca", "pljučne embolije" itd..
V mrliški list zapisano po tvojem vrhunskem znanju kaj? Ajde pametnjakovič razsvetli nas.

Lpopoldan

In reply to by en (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Z korono ne gre ide pa s korono

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Joosiiipo (nepreverjen)

Korona prevara stoletja PLANdemija

Starejše novice