»Sem mama in imam dovolj!« je jasna znana moderatorka in piarovka Anita Mlakar (foto: Mediaspeed).
Svetovalka za odnose in komunikacijo z javnostmi Anita Mlakar se je na družbenih omrežjih odzvala na ponovno omejitev neposrednega dela v šolah.

Od ponedeljka naprej bo pouk v osnovnih šolah od 5. razreda dalje in v srednjih šolah potekal na daljavo, za visoke šole in univerze velja priporočilo, da se izvedejo aktivnosti, kolikor je mogoče, na daljavo.

Na slednje se je odzvala znana piarovka in moderatorka Anita Mlakar, ki pravi, da je upoštevala vsa priporočila in ukrepe vlade, a ima zdaj dovolj.

»Ogrozili in oškodovali ste najbolj ranljivo populacijo, najprej z zahtevo po nošenju mask ves čas trajanja pouka, ki ste jo po 14 dnevih umaknili, brez opravičila, da je šlo za zmoto. Zdaj pa ste se odločili, da jim vzamete šolo, vrstnike, da jih posedete za računalnike in ločite od življenja tam zunaj,« navaja.

Kot pravi, gre za populacijo, ki je v tem korona kaosu najmanj ogrožena: »Populacijo, ki je večji del dneva v krogu vrstnikov, ki niso okuženi, ki jih ne ogrožajo. V naši šoli nimamo niti enega okuženega, pa vendar jim ta v ponedeljek zapira vrata in jih sili, da se učijo od doma.«

Ob tem dodaja, da je šola varno zatočišče v teh kaotičnih časih, »stičišče vrstnikov, ki jih je seveda strah v tej situaciji, a vendar ko se najdejo skupaj vidijo, da življenje gre naprej, da smo vsi v isti situaciji, da se še lahko družijo, pogovarjajo o tem, kaj se dogaja in zmanjšujejo ta strah in negotovost. Se učijo a hkrati nasmejijo in družijo. Tolažijo med seboj. Zdaj pa bodo zaprti v sobice, pred računalnike in ta varen del jim bo odvzet.« 

»Zato vas sprašujem, ZAKAJ? In če nam boste podali strokovno razlago, ki stoji za dejstvi in opravičuje tako potezo, bomo morda celo sprejeli. Brez odgovorov pa tokrat ne bo šlo,« še vztraja svetovalka za odnose in komunikacijo z javnostmi.

Celoten zapis Anite Mlakar preberite v spodnji Facebook objavi.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lola,... (nepreverjen)

kdo pa je to? a sedaj vsak ki ima 5 minut nekaj pametuje. kdo je naslednji na vrsti?

čikapajo (nepreverjen)

če ji kaj ne paše
se naj ...................

In reply to by lola,... (nepreverjen)

Jebivoter (nepreverjen)

Tij realni DF ka si socialni problem v toj državi maš vsako minuto čas ka nekaj glupoga komentiras.

In reply to by lola,... (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Če ti kaj ne paše se obesi

In reply to by Jebivoter (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Po tem koliko je znanih v Sloveniji ,se čudim,da nas je samo malo več kot 2milijona!
Kar se pa tiče članka: povedano, kar je že večkrat prej-torej nič novega.O šolstvu pa tako ali tako kot o večini drugih stvareh redko odloča stroka!

Kageste (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

S-love-nija (nepreverjen)

Naj si una jebe svojo....

Risto Kubura (nepreverjen)

in to trikrat u isto mesto

In reply to by S-love-nija (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

"Zato vas sprašujem, ZAKAJ?"
Babnica, če še zdaj ne veš tega odgovora ti ne more nihče pomagat... Kdo pa sploh si ti, da boš nekaj rogovilila??
Zdaj pa vsaj za eno sekundo premisli: v šoli so v primežu dveh strani. Eni idiotski starši pravijo, da korone ni (kot tudi verjetno ti debilno ponavljaš), drugi zahtevajo šolanje brez izpostavljenosti in možnosti okužbe. Kaj narediti??? Pizdijo eni ali pizdijo drugi!!!!! Vidiš debilka, tako je to, ko si niko i ništa-ti lahko pametuješ po FB ali kje že. Nikjer pa ne ODLOČAŠ o ničemer!!!! Ko pa MORAŠ nekaj odločiti, pa zopet mnogim ni všeč!!!

Starejše novice