Vir: Instagram profil Justus Reid
Justus Reid je mladi Američan, ki na Tiktoku za prepoznavnost države na sončni strani Alp skrbi s posrečenimi priredbami slovenskih pesmi.

Pred približno dvema mesecema je 21-letni Američan Justus Reid spletno javnost navdušil s priredbo skladbe Čebelar, nato se je lotil Zdravnika Mirne Reynolds, pa tudi recimo pesmi Bog ne daj, da bi crknil televizor Adija Smolarja in vsem dobro znane V dolini tihi in Ti si moj sonček.

Reid se je v čast najboljši slovenski plezalki, ki je na poletnih olimpijskih igrah osvojila zlato medaljo, Janji Garnbret poklonil kar z Zdravljico, ki jo je odpel v visokogorju.

Na spletu mu mnogi sicer očitajo, da se samo pretvarja, da je Američan, v resnici pa je Slovenec, a Reid zatrjuje, da to ne drži. Na družbenem omrežju Tiktok mu sledi več kot 225.000 oseb.

Te dni se mudi na obisku v Sloveniji

Nedolgo nazaj sploh ni vedel, da Slovenija obstaja, te dni pa se v naših krajih mudi na obisku. S svojim doživljanjem države zabava občinstvo na družbenih omrežjih, tako je recimo posnel videoposnetek, v katerem prvič poskusi slovensko hrano, privoščil pa si je tudi burek in med drugim obiskal Bled. 

Danes se mudi v ljubljanski Aleji, kjer ga lahko pozdravite do 13. ure

Privlači ga tudi Balkan

Reid pa se ne loteva le priredb slovenskih pesmi, navdušil je recimo tudi s priredbo pesmi Miki Milane Vere Matović, ki je v letošnjem letu ponovno precej priljubljena. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lolll (nepreverjen)

Mediji bi lejko omenili zaradi čide zasluge '' se mudi'' po Sloveniji. Vače ste pa vi sobotainfo in nej slovenijainfo ka morete koperate vsaki tuji članek.

Starejše novice