Dusty Hill, basist in dolgoletni član legendarne skupine ZZ Top je umrl v starosti 72 let.

Dusty Hill, ki je bil član skupine več kot 50 let, je umrl v spanju v svojem domu v Teksasu. Žalostno vest o smrti basista je skupina sporočila manj kot dva tedna po začetku svoje turnejo po Združenih državah Amerike.

Vzroka za smrt niso navedli. Je pa Hill pred kratkim zaradi poškodbe kolka izpustil nekaj koncertov na turneji skupine. 

ZZ Top so kariero začeli leta 1969 v Houstonu v Teksasu, ko se je lokalni kitarist Billy Gibbons pridružil Dustyju Hillu in bobnarju Franku Beardu, ki sta prej igrala v skupini American Blues.

»Na svojem domu v Houstonu je umrl najin 'compadre' Dusty Hill,« sta v sporočilu za javnost zapisala preostala člana skupine, »skupaj z legijami oboževalcev po vsem svetu te bova pogrešala.«

Skupina je velik uspeh doživela s svojim tretjim albumom Tres Hombres iz leta 1973, ki je prinesel hit La grange. Nekaj let kasneje so s pesmijo Tush iz albuma Fandanga dosegli še en hit. 

Skupina je v 80. letih znova dosegla velik uspeh, zlasti z albumom Eliminator iz leta 1983, ki je vseboval uspešnice, kot so Gimme All Your Lovin, Sharp Dressed Man in Legs.

ZZ Top je izdal 15 studijskih albumov, od katerih je zadnji La Futura leta 2012. Leta 2004 so dobili svoje mesto v Dvorani slavnih rokenrola. 

Hill je bil član skupine dolgih 51 let. Kot je sporočil njegov dolgoletni kolega Gibbons, ga bo v skupini nasledil njihov dolgoletni kitarski tehnik Elwood Francis.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lejvi. (nepreverjen)

Preveč je bil na sobotainfo, pa ga je ruknolo.

Lepec (nepreverjen)

Se je ukozil zaradi Mure.

In reply to by Lejvi. (nepreverjen)

detroit

Počivaj v miru Dusty Hill
ZZ TOP, skupina, ki predstavlja kitaro v izvirni obliki, impresivno,močno...
https://m.youtube.com/watch?v=Z_4ULKpkLNc

Starejše novice