Spanec je nujen za normalno delovanje našega živčnega sistema, ki preko različnih povezav in mehanizmov uravnava delovanje celotnega telesa. 

Povprečen človek potrebuje sedem ur in pol spanja dnevno, vendar se pa ta številka med posamezniki lahko razlikuje. Podatki kažejo, da več kot četrtina ljudi slabo spi in si želi boljšega spanca.

Pomanjkanje spanja vodi najprej do motenj razpoloženja, nato do poslabšanja višjih živčnih funkcij (koncentracije, spomina) in motenega ritma izločanja hormonov. 

Zato je izredno pomembno, da se dobro in kakovostno spimo, pri tem pa tudi pomaga, da izberemo primerno ležišče. Eno izmed kakovostnih ležišč so Boxspring postelje, ki jih lahko najdete na spletni strani Yes pohištvo.  

Boxspring postelja – prava izbira za kakovosten spanec

Boxspring postelje izvirajo iz Skandinavije, kmalu pa so postale priljubljene tudi drugje. Spodnji del je v obliki škatle (angleško 'box'), 'spring' se pa nanaša na številne vzmeti, ki poskrbijo za popolno udobje in prilagajanje vašemu telesu.

Na vrhu je posteljni nadvložek, ki poskrbi za estetsko, higienično in udobno površino ležišča.

Na začetku so Boxspring postelje spadale med 'trša' ležišča, danes pa uporabniki lahko pri Boxspring postelji izbira barvo oblazinjenja, trdnost ležišča, višino, dimenzijo barve in material. 

Prednosti Boxspring postelj:

  • Višja vzmetnica v primerjavi s klasično posteljo, kar omogoča lažje vstajanje. 
  • Žepkasto vzmetenje v vzmetnici omogoča zračnost postelje. 
  • Vzmetnica zaradi ustreznih plasti, od katerih ima vsaka svojo funkcijo omogoča optimalno prilagoditev telesa in naravni položaj med spanjem.
  • Boxspring postelje so primerne za lajšanje različnih težav kot so alergije zaradi naravnih polnil kot so lateks, sivka in druge.
  • Omogočajo shranjevanje v predalih pod posteljo, kar je optimalno za manjša stanovanja, saj lahko pospravimo odeje, blazine, posteljnino …
  • Lahko so opremljene s sodobnimi instalacijami kot so USB priključki, luči, brezstični polnilci za mobilne telefone …
  • Boxspring postelja je lahko dekorativni element (ima na primer vgrajeno imitacijo kamina).

Starejše novice