Nadarjena skupina sestavljena iz izkušenih glasbenikov iz Prekmurja in Štajerske predstavila svoj drugi album.

Skupina Êdna, ki je nastala leta 2014, je sestavljena iz izkušenih glasbenikov iz Prekmurja in Štajerske, združujejo pa kar pet glasbenih svetov.

Tjaša Cigut na vokalu in klavirju, Luka Sraka na kitari, Luka Ščavničar na kontrabasu, Jasmina Dajčman na saksofonu in Blaž Korez na tolkalih.

Povezuje jih neverjetna glasbena kemija in volja do umetniškega ustvarjanja, navdih pa črpajo predvsem iz stare glasbene zapuščine s področja Prekmurja in Porabja ter ljudskimi pesmimi v svoji izvedbi.

Vir: Facebook Festival Godibodi

Êdna je nagrajenka razpisa Ljudska je kul, svoj prvi album izdali pred petimi leti

Skupina se je med drugim predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, na 27. mednarodnem festivalu noči v stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih, festivalu Godibodu ter večkrat tudi v Porabju in v Avstriji.

Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016).

Svoj prvi album z naslovom Ajnc, cvaj, draj so izdali pred petimi leti, na albumu pa so porabska in prekmurska ljudska besedila z različno tematiko; domovinsko, ljubezensko in bivanjsko.

Skupina sedaj predstavila svoj drugi album, ki v sebi skriva barvit spekter melodij

Skupina Êdna je pred dnevi predstavila svoj novi album z naslovom Slove rdeče. Kot so pojasnili za Sobotainfo, naslov albuma napoveduje ljubezenske skladbe.

»Gre za preplet pripovedovanj o vasovanju, nesrečni ljubezni, upanju in tudi smrti. Glasba je na mestih pretanjena, tenkočutna, ali v kontrastu močna in prodorna, ponekod tudi zabavna, plesna,« so pojasnili.

Album v sebi skriva barvit spekter melodij, ki redko spominjajo na tradicionalno različico. Zaporedje pesmi na albumu ni naključno, vsebinsko pa se lahko bere kot pripoved o ljubezni.

Vir: Facebook Festival Godibodi

Pesmi so bile posnete v pičlih dveh dneh

Tjaša Cigut, vokalistka skupine je pojasnila, da so pesmi zorele nekaj let, posnete pa so bile v pičlih dveh dneh.

Pod miks drugega albuma se podpisuje Marko Jakopanec, master je delo Ryana Moreya, za grafično podobno pa so poskrbeli Urška Dajčman, Jasmina Dajčman in Saša Huzjak.

Skupina je svoj novi album javnosti že predstavil, in sicer v petek, 2. junija 2023, na Ljubljanskem gradu v sklopu festivala Godibodi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuli (nepreverjen)

Naslof komada? "Posilil me je, gda san bla nažgana pa 16, zdaj pa zahtevan dva miljona ojrof od njega" ?! Pijtan za kolega. Poslistvo novi trend.

Starejše novice