Čisto nova skladba napoveduje skorajšnji izid novega studijskega albuma.

Najpopularnejši bend iz Sotle je na YouTube potihoma objavil avdio posnetek sveže skladbe, s katero napovedujejo osmi album Črno na belem. Za zdaj nima spota, je pa ta načrtovan, pravi Jernej Dirnbek - Dimek, eden od dveh vokalistov in istočasno dodaja: »Ali bo tudi realiziran, pa bo jasno prav kmalu.«

Midva, ki je v petindvajsetih letih delovanja Mi2 prva istoimenska skladba, ne govori o odnosih med člani. Sami jo opisujejo kot nostalgično pripoved o izgubljeni duši, ki je ostala zakopana nekje v spominih in se občasno prebije na plano, ko zašumi veter v brezah.

Besedilo je tokrat spisal Dimek, avtor glasbe je kitarist Egon Herman. V živo je še niso izvajali, saj so bili vsi poletni koncerti zaradi aktualne situacije akustični, skladbo pa, kot pravi Dimek, »krasi bojevit električni značaj«.

Črno na belo še ni dokončan projekt, v prihodnjih dveh mesecih načrtujejo snemanje še petih preostalih skladb in predvidoma naj bi plošča luč sveta ugledala v prvih mesecih prihodnjega leta. Tone Kregar nam je pred časom namignil, da mogoče gre za čisto zadnji studijski album MI2.

Sicer pa Midva ni prva pokušina nove plošče, skladbe so začele kapljati že pred meseci, prisluhnite jim.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice