Peter Jackson pripravlja novo različico filma Let it Be.

Z oskarjem nagrajeni režiser Peter Jackson (trilogija Gospodar prstanov), je objavil pet minutni posnetek iz prihajajočega dokumentarca The Beatles: Get Back, katerega premiera je napovedana za 27. avgusta 2021.

Gre za čisto novo različico filma o snemanju predzadnjega albuma Beatlov Let it Be (album je izšel kot zadnji, a pred tem posneti Abbey Road je bil zadnji, ki so ga posneli), ki je pod istim naslovom prvič predvajan leta 1970.

Beatli so želeli dokumentirati celoten proces nastanka albuma in ploščo na koncu promovirati s posebnim koncertom za televizijsko občinstvo, a so bili odnosi znotraj benda precej napeti, kar se je takrat zelo jasno zrcalilo na posnetkih. Iz načrtovanega TV nastopa ni bilo nič, je pa film vključeval znameniti nastop na strehi stavbe, v kateri je domovala njihova založba Apple Records, posnet januarja 1969. Film in album še danes veljata za ne najbolj sijajen moment njihove bogate kariere.

Jackson je prečesal arhivske posnetke in nabral za 56 ur prej nikoli objavljenih video posnetkov. Digitalno jih je prečistil in zložil v nov dokument o nastanku albuma. Kot dodaja v prvi minuti objavljenega posnetka, ne gre za uradni napovednik, temveč kolaž posnetkov, ki se bodo najverjetneje znašli v končni različici. Tokratni vpogled naj bi razkril veliko bolj sproščeno in prijateljsko vzdušje med člani benda v zadnji fazi delovanja. 

Sicer pa sta še živeča Beatla v "zaprtem" letu 2020 na veliko ustvarjala. Paul McCartney je med lockdownom doma posnel album McCartney III in ga ob spremstvu odličnih kritik izdal tik pred koncem leta ter z njim naskočil vrh prodajne lestvice albumov v Veliki Britaniji in pristal na drugem mestu v ZDA. Ringo Starr pa je zaradi odpovedi koncertov prav tako zašel v studio. Njegov novi mini album Zoom In izide marca.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice