Poletje ni čas samo za poležavanje in sproščanje na plažah, temveč tudi za poležavanje pred televizijo. Ker imamo med vedno težko pričakovanim dopustom obilico časa, smo pripravili listo desetih najboljših serij tega leta oziroma poletja.

Končno, svoboda! Potem ko nas je svetovna pandemija potisnila v enoletno karanteno, letošnje poletje prinaša obljubo po vrnitvi družbe v normalno stanje, priložnost za raziskovanje novih dežel, priložnost za nadaljevanje kariere, ki je bila vedno videti nedosegljiva, ter možnost ponovnih druženj z družino in prijatelji.

Lahko pa preprosto pozabimo vse to, se zasidramo pred udobnim kavčem in si ogledamo tono televizijskih serij. Poletje je namreč čas za dopust in prepotrebno uživanje.

Prav zato, če želite nekaj predlogov, katere televizijske serije si ogledati to poletje, ste prišli na pravo mesto. Pripravili smo namreč seznam najboljših, včasih spregledanih televizijskih serij letošnjega leta.

WandaVision (ocena: 8)

Marvel Studios predstavlja WandaVision, mešanico klasične televizije in Marvelovega filmskega sveta, v katerem Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) in Vision (Paul Bettany), dva skoraj nesmrtna superheroja, živita idealizirano predmestno življenje, a kmalu začneta sumiti, da pa morda ni vse tako tako, kot se zdi na prvi pogled.

Ted Lasso, 2. sezona (ocena: 8,7)

Američan Ted Lasso, trener ameriškega nogometa na univerzitetni ravni, je nepričakovano rekrutiran za trenerja angleškega prvoligaškega moštva AFC Richmond, čeprav nima prav nobenega pojma o evropskem nogometu. Sledi vsekakor obilica zabavnih trenutkov.

Hacks (ocena: 8,3)

Deborah Vance je legendarna diva stand-up komedije iz Las Vegasa, ki skuša ostati popularna, po tem, ko se vodja hotela, v katerem nastopa, trudi, da bi zmanjšal število njenih nastopov.

Na drugi strani je Ava mlada pisateljica komedij nove generacije, ki zaradi svojega nepremišljenega tvita ne najde dela. Tako se Deborah in Ava neradi združita, da osvežita Vancin stand up material in se po poti naučita spoštovati medsebojne razlike.

Mare of Easttown (ocena: 8,5)

Serija spremlja detektivko iz majhnega kraja v Pennsylvaniji Mare Sheehan (Kate Winslet), ki preiskuje primer lokalnega umora, medtem pa se ji lastno življenje sesuva v prah.

In Treatment (8,2)

Z emmyjem nagrajena dramska serija Terapija se po mnogih letih vrača v svoji četrti sezoni. Prikazuje trojico bolnikov med terapijo pri sočutni in pozorni zdravnici dr. Brooke Taylor (Uzo Aduba), ki jim pomaga soočati se s kopico sodobnih skrbi.

It's a Sin (ocena: 8,7)

Petdelna serija je postavljena med leti 1981 in 1991 v Londonu. Prikazuje življenje skupine gejev in njihovih prijateljev, ki so živeli med HIV krizo v Združenem kraljestvu.

Serija se pametno osredotoča na veselje tega časovnega obdobja in zelo dobro prikazuje tragedije, ki so sledile po masovnih novicah o 'gejevskem raku'.

Shadow and Bone (ocena: 7,7)

Alina Starkov je vojakinja, ki ve, da morda ne bo preživela svojega prvega pohoda čez senčno pokrajino - odsek nenaravne teme, v katerem se skrivajo pošasti. Vendar ko je njen polk napaden, Alina sprosti uspavano magijo, za katero niti sama ni vedela, da jo ima.

Alina tako vstopi razkošen svet kraljevskih družin in spletk, kjer trenira skupaj z drugimi Grishami, čarobno vojaško elito. Kmalu Alina pade pod urok njihovega razvpitega voditelja, ki verjame, da lahko Alina pokliče silo, ki je sposobna uničiti senčno pokrajino in ponovno združi njihovo vojno opustošeno državo.

Invincible (ocena: 8,8)

Mark Grayson je običajen najstnik, razen dejstva, da je njegov oče Nolan najmočnejši superjunak na planetu. Kmalu po svojem sedemnajstem rojstnem dnevu Mark začne razvijati lastne moči in vstopi v očetovo tutorstvo.

Lupin (ocena: 7,5)

Zgodba spremlja profesionalnega tatu Assaneja Diopa, edinega sina priseljenca iz Senegala, ki je prišel v Francijo, da bi poiskal boljše življenje za svojega otroka.

Assaneovega očeta njegov delodajalec, premožni in mogočni Hubert Pellegrini, obtoži, da je ukradel drago diamantno ogrlico, zaradi česar se od sramu obesi v zaporniški celici.

Petindvajset let kasneje, navdihnjen s knjigo o tatu Arsèneju Lupinu, ki mu jo je njegov oče podaril za rojstni dan, se Assane odpravi maščevati družini Pellegrini s svojo karizmo in tatinskimi sposobnosti, vse z namenom, da razkrije Hubertova kazniva dejanja.

Sex/Life (ocena: 5,4) 

Netflixova serija Sex/Life spremlja Billie Connelly, predmestno mamico, ki je postala nezadovoljna s svojim življenjem ob možu Cooperju. Ob pogledu na svoje staro življenje, še posebej na strastno razmerje z Bradom, poskuša Billie v svojem življenju znova vrniti nekaj stare iskrice poželenja. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rikiiiii (nepreverjen)

Ted lasso je zakon

Starejše novice