Po odpovedi zadnje Sočne vilice zaradi slabega vremena, ta petek ponovno vabljeni na kulinarično-glasbeno doživetje.

Med 11. in 20. uro bodo hrano pripravljali Iskreno gostinstvo, Langoš Vinarium in Foodstock. Postregli bodo burgerje, sendviče, wrape in langaše z različnimi nadevi.

Za sladokusce bodo na voljo slastni vaflji, ki jih bo za vas pripravljal Mojster Vafelj in osvežilen Koru sladoled.

Obeta se vroč petek, za osvežitev bodo poskrbeli Vina Magdič, Bevog in Gin Spot.

Več o ponudnikih in ponudbi na www.socnavilica.si.

Organizatorji so tudi tokrat poskrbeli za glasbo v živo. Druženje na Slovenski ulici bo popestril glasbeni nastop v živo, prihaja Saša Lešnjek, druženje na Slovenski ulici pa bo popestrila tudi mlada glasbenica Sanja Balažic.

Beletrinini trubadurji z Urošem Perićem in Majo Keuc

Na Skrito dvorišče v četrtek, 28. julija prihaja Beletrinina trubadurka Irena Svetek, ki je za prvi roman Od blizu leta 2004 prejela nagrado Slovenskega knjižnega sejma za knjižni prvenec in nominacijo za Kresnika. 

Napisala je še romana Sedmi val in Zaspi, mala moja, zaspi, zadnja leta pa se ukvarja predvsem s scenaristiko. Leta 2021 je izdala Rdečo kapico, prvo v seriji psiholoških kriminalk. Roman je postal uspešnica, po kateri bo posneta tudi televizijska serija. Drugi roman iz serije je Beli volk, izdan letošnje leto.

Koncert Cheeck to Cheeck pa je glasbena poslastica dveh najbolj markantnih soulovskih glasov črnske glasbe na domačih tleh. Tako Uroš Perić Perry kot Amaya Maja Keuc sta že uveljavljeni imeni na slovenski glasbeni sceni z dolgoletnimi izkušnjami in nastopi na najbolj uveljavljenih odrih v tujini.

Končno je napočil čas, da tesna glasbena prijatelja združita moči in ljubezen do afriško-ameriške glasbe okronata s tem izjemnim glasbenim večerom.

Sekou Kouyate Experience na Trgu kulture

V petek, 29. julija prihaja gvinejski mojster, ki je izumitelj je izumitelj elektrificirane kore,  21-strunske afriške harfe, in velja za enega največjih virtuozov tega glasbila na svetu. Zakoreninjen v svojih zahodnoafriških tradicijah in pod vplivom sodobnega bluesa, soula, funka in jazza potuje v sodobno glasbo z vsega sveta.

Osupljiva hitrost igranja in uporaba raznih kitarskih efektov mu je prislužila vzdevek afriški Jimmy Hendrix.

Poletne sobote v mestu zaznamuje program za otroke in izbrana glasba Skritega dvorišča

Sobotni dopoldnevi v mestu so namenjeni najmlajšim. Tokrat so na Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v Mursko Soboto povabili lutkovno gledališče FRU-FRU, ki je pripravilo predstavo Vidkova srajčica. 

Predstava bo v soboto, 30. julija ob 10.00 na Trgu kulture.

Otrok, mama, bratci in sestrice, postelja, žlička in skodelica s kaško – varen dom, kjer jemo, spimo in se igramo. Svet, ki ga otrok prepoznava iz lastnega vsakdanjika. Zunaj hiše: travnik, potok, grmovje in živali, ki jih otrok opazuje. Glej, pajek na pajčevini, ptič v zraku, bela ovca na travniku! Sonce na nebu in oblak! Tudi njih malček že pozna, nekatere z dvorišča, druge iz slikanic, saj ovčke in rake naši otroci prvič vidijo tam.

Predstava je primerna za otroke od dopolnjenega drugega leta in traja 35 minut.

V primeru dežja se bodo glasbeni dogodki in predstava za otroke preselili v Gledališče Park. O spremembi lokacije bodo organizatorji obiskovalce obvestili na spletni strani www.zkts-ms.si in na Facebook profilu Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Na Skrito dvorišče prihaja Zala Smolnikar - Záli & Band

V soboto, 30. julija 2022, ob 21.00 bo na Skritem dvorišču nastop mlade pevke in pianistke, ki piše avtorsko glasbo in je junija letos diplomirala na študiju petja v Avstriji.

Prvič se je širši javnosti predstavila v šovu Slovenija ima talent, nato so sledili Festival slovenske popevke, koncerti na največjih slovenskih odrih (Festival Lent, Cankarjev dom, Kongresni trg, Kamfest ...) in sodelovanja z velikimi orkestri (Big band Vrhnika, Big band Krško, Orkester Slovenske vojske), nastopila je tudi v duetu s Tonyjem Cetinskim.

Zelo uspešno se je preizkusila tudi na gledaliških odrih v predstavi Dance Amore, ki je večkrat napolnila Gallusovo dvorano do zadnjega kotička. Leta 2019 je dobila nagrado revije Story za talent leta.

Že leto kasneje pa smo jo lahko spremljali tudi v vlogi jazzovske pevke v kriminalni RTV seriji Primeri inšpektorja Vrenka. Februarja letos je nastopila na EMI 2022 z avtorsko skladbo V ogledalu, junija letos pa je kot solistka na Kongresnem trgu nastopila z velikim revijskim orkestrom RTV na Poletni noči.

Starejše novice