Erotični pripomočki so vedno bolj priljubljen izdelek za popestritev spolnosti in odkrivanje popolnoma novih občutkov orgazma. Mnogi so v njihovi uporabi že močno izkušeni, medtem ko se marsikdo z njimi šele prvič srečuje

Popolnoma logično je, da pri uporabi erotičnih igračk lahko pride tudi do napak, ki zmanjšujejo naše spolne užitke ali pa se to pozna na našem zdravju. V izogib temu ne spreglejte 7 najpogostejših napak, ki jih lahko storite pri uporabi erotičnih igračk.
 

1.    Nepravilna izbira erotične igračke

Veliko napako lahko storite že z nepravilno izbiro erotične igračke. Z erotičnimi igračkami, ki so namenjene zunanji stimulaciji enostavno ne boste dosegli vaše G točke, pa če se še tako zelo trudite. Zato že pred nakupom dobro pomislite, čemu jo boste uporabljali, s kom in kje.

Pri izbiri se pogosto zgodi, da ljudje kupujejo prevelike in preveč zmogljive erotične igračke, kot so to na primer vibratorji, a jih sploh ne potrebujejo. Predvsem, če ste začetnik, je bolje začeti z majhnimi erotičnimi igračkami, ki manj intenzivno stimulirajo vaše vroče cone, saj se tako postopoma privajate na popolnoma nove občutke.
 

2.    Uporaba erotičnih igračk solo in ne v paru

Tudi pri uporabi erotičnih igračk so navodila za to, da se preberejo in upoštevajo. Če ste izbrali erotično igračko, ki je namenjena užitkom v dvoje, potem boste imeli zelo malo od nje, če jo boste uporabljali solo. 

Erotične igračke so namreč premišljeno izdelane, kjer se upošteva tudi položaj. Z neustrezno uporabo se ta položaj lahko hitro spremeni, kar posledično vpliva na vaše užitke, ali pa hitro ugotovite, da igračke sami sploh ne morete uporabljati.

3.    Slaba skrb za čistočo erotičnih igračk

Erotične igračke je potrebno po vsaki uporabi ustrezno očistiti. Prav tako pa ni nič narobe s tem, če jih očistite tudi pred uporabo. Neočiščene erotične igračke so lahko vir alergij ali spolno prenosljivih bolezni.

Za ustrezno čiščenje je ključnega pomena, iz česa so erotični pripomočki izdelani, pri igračkah z baterijo pa bodite pozorni na to, kateri deli čiščenju niso namenjeni. Običajno zadostuje že čiščenje z milom in toplo vodo, čeprav je priporočljivo uporabiti tudi ustrezna čistilna sredstva. Vendar ne čistilna sredstva, ki jih uporabljate v kuhinji ali kopalnici, ampak posebna čistila za erotične pripomočke. Z njimi boste temeljito očistili vašo igračko in je ne boste poškodovali.

4. Neuporaba lubrikanta 
 

Lubrikant je zelo pomemben del vsake erotične igračke. Tudi, če menite, da proizvajate dovolj vlaženja, je uporaba lubrikanta zelo priporočljiva, saj bodo na ta način vaši užitki zagotovo bolj prijetni in brezskrbni.

Uporaba lubrikanta je nepogrešljiva pri notranji stimulaciji oziroma pri uporabi erotičnih pripomočkov, s katerimi dosegate vaše notranje vroče cone. Njegova neuporaba lahko vodi v resne poškodbe, srbečice ali druge simptome, ki vodijo v nelagodje.

5.    Uporaba napačnega lubrikanta

Enako kot neuporaba lubrikanta, je pomembna tudi njegova pravilna izbira. Marsikdo je mnenja, da je vseeno, kakšen lubrikant izberete, vendar temu to ni tako. Izbira je odvisna od tega, iz kakšnega materiala je izdelana vaša erotična igračka.

Zapomnite si, da silikonski erotični pripomočki niso združljivi z lubrikanti na silikonski osnovi, saj zaradi kemijske reakcije lahko poškoduje material vaše igračke.. V takšnih primerih je potrebno uporabiti lubrikant na vodni osnovi.

6.    Neustrezno shranjevanje

Po uporabi vaše erotične igračke nikakor ne smete zgolj položiti v predal vaše nočne omarice. Pomembno je, da jih zaščitite pred prahom in umazanijo, prav tako pa bodite pozorni na to, da se erotične igračke med seboj ne dotikajo
 

Za shranjevanje je najbolje uporabiti originalno embalažo, v kateri ste igračko kupili, ali pa za to uporabite vrečko iz tekstila ali naravnega materiala, nikakor pa ne uporabljajte plastične vrečke, ki se popolnoma zapre. Lahko pa v sex shop trgovini dokupite torbico za shranjevanje erotičnih pripomočkov, ki je po vrhu vsega še diskretna.

7.    Deljenje erotičnih igračk

Pri uporabi erotičnih igračk se držite najpomembnejšega pravila: erotičnih igračk ne posojajte drugim! Seveda jih lahko delite s svojim partnerjem, sicer pa so erotični pripomočki tako kot naša zobna ščetka. Gre za osebni pripomoček, ki je namenjen izključno njegovemu lastniku.

Posojanje erotičnih igračk je lahko vir spolno prenosljivih bolezni, prav tako pa vi najbolje veste, kako se z njimi ravna in se jih neguje. To je edini način, da boste vaše erotične igračke tudi dolgo časa uporabljali, ne da bi pri tem imeli kakršne koli težave.

Tako kot pri vsaki stvari ali predmetu, si tudi pri nakupu erotičnih igračk verjetno želite, da bi jih čim dlje uporabljali. Dejstvo pa je, da je za to odgovoren vsak posameznik sam. Zato se skušajte izogniti najpogostejšim napakam pri njihovi uporabi in prepričani smo, da vam bodo erotične igračke še dolgo prinašale zadovoljstvo.
 

Starejše novice